Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Weekend...

Publicerad 2010-04-29 18:58:42 i Allmänt

Ja, då är den här veckan också strax till ända. Känns skönt att det imorgon är sista dagen jag lämnar tjoppan! Den här veckan har inte varit skojig. Hoppas det blir bättre nästa vecka det är jag som lämnar!

Imorgon är det som sagt valborg, vi blir hemma och grillar och sedan drar vi för att se på brasan här vid vår byastuga, samt lyssnar till storebror m. kör som ska sjunga! =)

Hoppas ni får en trevlig valborg alla!
Over And Out

Jaha...

Publicerad 2010-04-28 20:32:43 i Allmänt

Då var det strax helg då, vilket känns bra. Den här veckan har inte tjoppan varit med på noterna när jag lämnat henne hos sin dagmamma. Hon brukar ALLTID själv öppna dörren säga HEJ DÅ mamma och slutligen be mig gå ut. Den här veckan har det varit annorlunda! =( Hon har nämligen gråtit varenda morgon den här veckan, vilket känns jättejobbigt i mammahjärtat, då det verkligen har varit superenkelt förrut!
     Jag hoppas innerligt att det bara är en liten svacka hon är inne i och att den gå över tills nästa vecka jag ska lämna. Kan det kanske bero på att vi var borta i helgen och därför vill hon inte lämna oss!? Kanske kan det vara att hon är blir mer och mer medveten om att vi faktiskt lämnar henne hos dagmamman!?? Jag vet inte, jag vet bara att jag tycker att det är jobbigt när hon gråter...

På fredag (valborg) blir det nog till att vara hemma. Vi funderar på att grilla och sedan gå till byastugan för att studera brasan där. Det kommer säkerligen att bli jättemysigt! =)
     Sedan, på lördag, ska vi få komma på kalas hos Leoni som fyller hela tre år idag! Hipp, hipp HURRA!!!! =) Det blir skoj att få träffa hela familjen.

Började så smått kratta gården under söndagen, vi inhandlade nämligen en kratta till tjoppan när vi var borta i helgen. Hon diggade krattan jättemycket, men även de högar av löv som vi krattade ihop.


(Kan ta lite tid när man har en liten tjoppa som rör om i lövhögarna!)

Nu ska jag ta mig lite honungsvatten och sedan gå i säng, känner min krasslig i halsen. Hoppas det inte blir mer än så!

Hoppas ni har det bäst!
Over And Out

Trevlig Helg!

Publicerad 2010-04-26 20:11:49 i Allmänt

Visst var det otroligt skojigt att få åka iväg och bo på hotell! Men vi saknade såklart tjoppan hur mycket som helst också. Det där med att sova ut när man har lämnat bort sitt barn; det förstod inte riktigt jag och min sambo! Vi somnade 01.30 på natten och vaknade dagen därpå kl 07.30! NÄ, vi var inte ett dugg utvilade!!! Nåja, vi hade superskoj ialla fall och det var huvudsaken! =)

Idag så kom en elev och påstod något så konstigt som att det är valborg på fredag. Jag trodde att han skojade, men det visade sig att han faktiskt hade rätt! Det ÄR valborg på fredag. Det har gått mig helt förbi! Jag tänkte att det var ganska långt fram. Vi har inte planerat ett endaste dugg...det blir nog att vara hemmavid, kika in brasan här vid oss och sedan stolt lyssna till min käre storebror som är med i manskören! ;)
     Vad har ni för planer för valborg!? För ni hade väl koll på att det är på fredag?!


(Det är mysigt med eld!)

Annars är det lugna bananer. Det kommer verkligen bli en supermysig helg! Min älskade sambo jobbar egentligen hela helgen, men på grund av att det är valborg & första maj är han ledig heeela långa helgen! YIPPIE! =)

Imorgon fyller min älskade  mamma år, så vi åker dit direkt jag kommer hem kl 15.30. Det blir mysigt! =)

Nä, nu ska jag gå och mysa i soffan.
Over And Out

Halsont! =(

Publicerad 2010-04-24 11:33:22 i Allmänt

Lilla tjoppan! Natten tills idag (självklart...vi skulle ju lämna henne för första gången idag) hostade hon och grät för att hon hade ont i halsen. Vi gav henne "mollipect" och sedan fick hon sova resterande del av natten i vår säng, vilket fungerade bra.

Känns mindre skoj att lämna sitt älskade barn när det är sjukt! Hon hade dock ingen feber, men att hon har ont i halsen gör att mamman har ont i hjärtat.
     Men, imorse for hon och morfar iväg på äventyr tillsammans med Kim på ett lekland, vilket hon såklart tyckte var skitskoj! =) (pratade med min kära pappa för en timme sedan, och det var fullt ös!)

Om en halvtimme kommer sambon och jag att bli upplockade av storebror med fru för att åka in i landet och, som sagt, bo på hotell. Ensamma, ifrån vår tjoppa, bägge två för första gången på över två år!!!! SHIT!!! Jag vet inte, men jag tycker det känns lite överskattat att lämna bort sitt barn!
     NÄ, om det är någon som inte har förstått det än så har jag inte klippt den berömda navelsträngen, tur är väl att tjoppan gjort det!

Jag hoppas bara att hon slipper ha ont i sin lilla hals i natt, både för sin och sin morfars skull!!! Håller tummar & tår för allt jag är värd!!!

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan med fötterna i högläge efter att ha städat och fejat ända sedan tjoppan åkte iväg vid 09.20!

Hoppas ni får en jättebra helg!
Over And Out

"RAJV"

Publicerad 2010-04-21 21:08:44 i Allmänt

Måste säga att den sista tiden har bäbisen varit ofantligt rörlig och "party"! Det är som ett enda stort "rajv-party" i magen, speciellt på kvällarna. När jag väntade tjoppan hade jag en skräck-blandad förtjusning när hon sparkade...kunde ibland tycka att det var som att ha en alien i magen! ;)
Nu är jag mer inne i den där förtjusningen, för det är verkligen skitcoolt när man känner en lite bäbis inne i sin egna kropp! Helt sjukt egentligen hur det funkar!!! =)

Sitter här hemma, alena, efter att lagt tjoppan för över en timme sedan. Lyssnar på "The Pouges", vilka underbara musiker, man blir glad bara man hör en stråf eller vers! =) (klicka nedan ↓)

http://www.youtube.com/watch?v=DBaKWLoFYmQ

Ikväll blev det inget jobb, det tar vi imorgon istället. Då ska det rättas läxor och skrivas veckobrev...detta för att få åka hem direkt jag slutar på fredag kl 13.00. Vill hinna mysa med tjoppan ordentligt innan vi åker på lördagmorgon.

Kramen
Over And Out

Snöloppor

Publicerad 2010-04-20 21:55:11 i Allmänt

Det var inte vattkoppor som jag trodde att tjoppan fått, det var något så simpelt som snöloppor. Men jag tycker lika synd om henne för det! Snöloppor kliar nämligen de också. Men, det går över...och är mindre smärtsamt om jag förstått det hela rätt, vilket känns skönt.

Det känns även bra eftersom vi bokat det där hotellet med allt som hörde till. Nu kan vi åka utan att oroa oss alltför mycket om vår älskade dotter som ju som sagt inte var sjuk!

Kursen idag verkar vara lärorik. Mycket genusperspektiv, samliv och sexualitet; Spännande! =) Det återstår att se hur återstoden av den kommer att vara. Kursdeltagarna bestod av fyra lärare, en skolsyster samt en barnmorska, vilket var skoj eftersom jag just är gravid! De tyckte ialla fall att det skulle bli jätteskoj med en ny medlem i gruppen, vår bäbis, som kommer att följa med på de resternade träffarna som är till hösten.

Nu ska jag alldeles strax gå och sova, har suttit med bedömningar ikväll också!
Over And Out

Vattkoppor?!?

Publicerad 2010-04-19 22:18:43 i Allmänt

Idag när vi satt och åt middag upptäckte jag att tjoppan hade både en och två prickar på vänster arm, sedan ytterligare några på benet och slutligen en i ansiktet. Är fundersam över om det kan vara vattkoppor...vilket vore typiskt nu när vi äntligen tagit oss i kragen och ska göra något tillsammans, bara hennes pappa och jag!
     Det jag inte förstår är att OM det nu är vattkoppor, vem har hon fått det ifrån?! Hon har knappt varit hos dagmamman på två-tre veckor och dagmamman har inte berättat om något barn som har vattkoppor; Mycket märkligt! Nåja, det återstår att se. Vi kan inte göra ett dugg åt det ialla fall, så varför oroa sig?!


(Vattkoppor eller inte vattkoppor, det är frågan!)
(Detta är inte tjoppans prickar, utan ett annat barns)

Ikväll har jag suttit och skrivit bedömningar på de elever som går i årskurs ett. Det är väldigt mycket mer regler och förhållningssätt nu än vad det var i höstas, vilket såklart innebär att det tar betydligt längre tid! Jaja, även om jag bara hunnit ettorna så är det ialla fall ett steg i rätt riktning.
     Jag kommer att sitta även imorgon kväll och kvällen efter det. För denna vecka måste det vara klart! Jag tänker inte sitta nästa vecka, det bara är så!

Nu ska jag ta mig en titt i den galaxtiska internetvärlden för att få mer information om hur och varför man får vattkoppor. Det vore trist om hon har det...

Haré Bäst!
Over And Out

Vad Fort Det Går!

Publicerad 2010-04-18 21:29:18 i Allmänt

Knappt har helgen börjat så slutar den! ÅH så fort det går...

I veckan ska jag minsann börja en kurs, bara på 7,5hp men ändå. Det är en kurs i "att undervisa i sexualundervisning och samlevnad"! Hur skoj låter inte det?!? Det som blir liiiite knäppt är att den är på distans med tre träffar inbokade. Den första träffen är på tisdag, sedan är de andra två i september och december och då har vår lilla bäbis kommit ut. Vilket medför att bäbis kommer att följa med, men det var väl en passande kurs för det antar jag! ;) *skratt*

I helgen har vi passat på att träffa folk, vilket såklart har varit jätteskoj. Man måste ta sig i kragen mer och åka och hälsa på folk!!!

Nu är det strax sängen som väntar. Den här veckan jobbar min älskade sambo eftermiddag så jag och tjoppan får rå om varandra alldeles särskilt mycket nu! =)

Nästa helg bär det iväg på hotell, där det vankas mys i hotellets SPA, två-rätters middag, show, dans samt hotellfrukost! Hur lyxigt låter inte detta!?!? För första gången på över två år ska alltså min sambo och jag vara ifrån våran älskade dotter båda två!!!
     Det känns ångest-laddat men vi vet med all säkerhet att hon kommer att ha det bra. Hon ska nämligen få spendera tiden med sin morfar, hennes största fan! =) Han ska bo här hos oss, så hon får en mjukstart med att sova borta från oss, hon sover ju hemma i sin egna säng...vilket för mig känns väldigt bra!

Tror för övrigt att det mest är mamman i den här familjen som har svårt att "klippa navelsträngen", dottern verkar väldigt lugn, vilket känns bra!

Nu är det sängen som hägrar!
Haré bäst alla!
Over And Out

Snabbt inlägg...

Publicerad 2010-04-15 20:23:15 i Allmänt

Här kommer ett litet kvickt inlägg, bara för att det var så länge sedan jag hade tid att sätta mig ned vid bloggen! Är trött men väldigt glad, min älskade sambo har kommit hem från tre dagars kursande! =)

Idag har jag suttit heeeela eftermiddagen med nationella proven, ÅH så duktiga mina elever varit!

Nu är det strax helg, vilket känns HELT underbart!!! Behövligt är det enda jag kan skriva om detta.

Förresten så såg jag fina vårtecken idag; tranor, canadagäss samt svanar!!! Wonderful! =)


(Canadagäss! De stod långt bort så tyvärr blev kortet suddigt)

Nä, nu blir det till att inta soffläga med sambon.
Hare bäst alla!
Over And Out

Fantastiska Väder!

Publicerad 2010-04-11 20:25:38 i Allmänt

ÅÅÅÅH så underbart denna dag har varit, påsklovet kunde inte ha slutat bättre! =) Strålande, varm sol heeela långa dagen, behöver jag skriva att vi varit ute och njutit hela dagen?

Dagen började med att vi cyklade ned och åt frukost hos käre pappa, sedan åkte vi och tvättade bilen och tjoppans trehjuling, hon var väldigt noga med att rengöra! ;)


(Vår-Tvätting)

Efter att vi tvättat klart våra fordon åkte vi till svärmor och svärfar för att få oss en fika. Sedan var det lunch och den avnjöts ute (såklart). Efter detta cyklade vi till min storebror och stod och surrade ute hos honom.

Nu kommer dagen att avslutas med enormt mycket mys med min älskade sambo (som jobbat hela helgen) som ska på kurs tisdag, onsdag & torsdag. Dipp med grönsaker är iordninggjorda så det är bara att börja... =)

Imorgon har vi föräldramöte, vilket oftast innebär att man inte är hemma förrän kl är mot 21.00, trist att man knappt hinner träffa sin älskade sambo innan han åker iväg till kursen...men jag och tjoppan får väl längta tills på torsdageftermiddag då han kommer hem, det brukar gå ganska fort.

Hoppas ni haft en lika underbar helg som jag haft!!!
Over And Out 

Slut!

Publicerad 2010-04-10 20:22:45 i Allmänt

Aaaah, vad tiden går fort alltså! Jag tycker nyss att jag gick på påsklov och nu är det bara en dag kvar! Helt sjukt vad tiden rinner iväg. Nåja, strax är det sommar...jo, tiden går verkligen så fort!

Idag har vi (jag och tjoppan) varit uppe hos min kära mamma och löst melodikrysset, sedan åkte vi till en grillstuga och grillade korv, det var supermysigt! OJ vad solen har lyst idag! =) WE LOVE IT!!! 


(Underbar dag i grillstugan!!!)

När vi sedan kom hem hämtade vi den trehjuling vi fått av min käre storebror så tjoppan fick "cykla" lite...gissa om hon är glad över den?


(Stolt ägare av ny trehjuling & hjälm!)

Igår blev det inget bad, det var stängt. Vi passade istället på att cykla ned till biblioteket och lånade böcker, sedan cyklade vi vidare till sportaffären och innhandlade tre sprillans nya hjälmar. En åt oss var! =) Så nu har vi hjälm på huvudet allihopa; Jättebra!
     Gårdagen avslutades med middag tillsammans med Leoni och hennes familj; Jättetrevligt, det ska vi göra oftare!!!

Nu är det mys som gäller för hela slanten. Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!
Kram, kram
Over And Out

Trevlig Dag!

Publicerad 2010-04-07 19:35:50 i Allmänt

Idag har vi haft det trevligt. Vi åkte nämligen till Kim och hans familj i morse. Där fick vi lyxig nog lunch, bestående av pannkaka! Behöver jag skriva att tjoppan var i paradiset!?
     Vi gick även ut och njöt av det mysiga vädret...barnen var iförda "galonisar" och plaskade på i gladan ro! =) De passade även på att varmköra Kimpans pappas skoter! ;) *skratt*


(Två tokiga polare!)

Vi åkte sedan hem till min kära farmor och fick oss en snabb fika & lite surr för att slutligen åka hem och bjuda min älskade mamma på middag. En bra dag helt enkelt.

Imorgon hade jag tänkt åka till badhuset och bada med tjoppan, men vi bestämde att vänta tills fredag istället pga att kära sambon slutar 11.00 då. Det är alltid skoj när hela familjen åker! =)

Hoppas att ni också haft en bra dag!
Over And Out

Härliga Dag

Publicerad 2010-04-05 10:49:44 i Allmänt

Igår var verkligen en utedag. Vi befann oss i brollans stuga hela eftermiddagen; stråååålande sol! =) Tjoppan och hennes kusiner åkte "hej-vilt" i deras backe. Gissa om det var mycket skratt?! =)


(MYS i brollans stuga!)

Vi grillade både hamburgare och korv, en höjdare. På nått konstigt vis är det alltid godare att äta ute!

Idag är det inte alls lika soligt ute, grått och trist. Men det funkar det också...vi ska strax gå ut och inspektera vädret. Jag hoppas på att kära kompisen från Stockholm har tid att kika förbi här idag på fika!!!

Nä, hare bäst alla!
Over And Out

Tröt & Ofantligt Mätt...

Publicerad 2010-04-03 21:11:29 i Allmänt

Man är ALDRIG annat när man kommer från "svärisarna". Jag slår vad om att min gode svärmor skulle kunna föda hela Etiopien med sin mat! Helt vansinnigt vad den kvinnan kan laga mat...detta skyller hon på sin svärson som äter mycket. Men, kära svärmor; SÅ mycket äter han ALDRIG!!! ;) *skratt*

Igår kom kära lillebror med fjälla hit och såg film, en skum en; "The Box"...vet inte vad jag ska säga om den. Vet inte vad jag tyckte om den. Nåja, det var skoj att få umgås ialla fall.

Idag har vi som sagt varit hos "svärisarna" samt varit i stan på shoppingtur. Det gick bra, massor av pengar försvann. En ny legolåda åt tjoppan, så nu kan du ta hem mer lego morbror Micke! *hint hint* ;) Sedan köptes tre pyjamaser samt hämtades våra telefoner som varit på service.

Nu blir det soffan som säkerlligen inte kommer att bli liggandes i särskilt länge, men det återstår att se!
Haré bäst!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela