Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Ensam...

Publicerad 2009-08-31 21:10:21 i Allmänt

Åh så trist...nu är verkligen vardagen här! Sambon har börjat jobba igen...här sitter jag; ensam! Tjoppan ligger & sover. Sambon jobbar eftermiddag, vilket jag tycker är trist. Men, man vänjer sig vid det mesta.
     Som tur är har jag ändå Lisbeth *skratt* Vi sitter här & pillrar på vid datorn...hon får hänga med under den här veckan, då slipper jag vara helt ensam. Sedan är nog, tyvärr, boken slut! Vad ska jag läsa då då?!? Det återstår att se.


(Nu är det bara jag & Lisbeth)

Nä, nu ska jag återgå till fröken Salander! =)
Hoppas ni har det bra!
Over And Out

Helgen Är Över...

Publicerad 2009-08-31 10:16:04 i Allmänt

Japp, nu är helgen över och vardagen är här igen. Oj, vad fort det gick...som alltid!
     Vi fick oss en sväng och en övernattning i båten med min mamma & hennes karl, det var trevligt. Fint väder hade vi också! =) Helgen avslutades med paj hos kära vännen Sara & hennes familj; GOTT!


(Blivande kapten?!)

Lite vemodigt känns över denna måndag, som är min älskade sambos första dag på jobbet efter fyra månaders pappaledighet. Känns väldigt märkligt att han inte kommer att vara hemma i veckan, eftersom han jobbar eftermiddag! Älskade tjoppan börjar alltså på "allvar" hos sin dagmamma idag. Jag hoppas & tror att det kommer att gå jättebra!

Over And Out

FRUKTANSVÄRT!!!

Publicerad 2009-08-27 10:46:51 i Allmänt

Usch, fy & blääääääää för att lämna sitt älskade barn hos dagmamman. Åh, om jag bara kunde överlåta dessa lämningar till den kära pappan i fortsättningen!
     Gi och med att jag var på lägerskola igår med mina älskade elever slutade jag inte förrän kl var 21.00, därmed fick jag sovmorgon idag och börjar inte förrän kl 12.00. Detta gjorde att jag kunde åka med och lämna tjoppan hos sin dagmamma! Gräsligt...usch vilken ångest man får!!!
     Vi har verkligen världens sötaste, raraste dagmamma...men mammahjärtat gråter ändå av saknad!!!

Nåja, första lämningsveckan blir det pappan som lämnar eftersom han har eftermiddagsvecka. Då får jag hämta istället, vilket känns jätteskönt. Veckan därpå däremot, då blir det jag som lämnar. Det är bara att stålsätta sig och le...

Nä, nu blir det lunch med sambon och sedan iväg till jobbet.
Over And Out

Höst?

Publicerad 2009-08-25 20:01:44 i Allmänt

Jag trodde att hösten var här, men ack så fel jag hade! 20+ & strålande sol i flera dagar, helt underbart! Det gör inte min dagliga promenad efter lunchen sämre heller, jag njuter i fulla drag när jag går den härliga grusvägen fram.
     Då jag vill umgås med tjoppan så mycket som möjligt innan hon går isäng så går jag istället mina promenader under dagen, på min 40 minuters lunch. Genom det får jag motion & lite lugn och ro för en stund; Två flugor i en smäll! =)


(Härlig vy över min promenadväg!)

Imorgon och på torsdag är det lägerskola för hela slanten, blir mysigt. Nu hoppas vi bara att det är lika fint väder som idag under vårt läger; håll tummarna kära vänner!

Haré Gott Igelkott!
Over And Out

Tredje Boken

Publicerad 2009-08-24 20:52:22 i Allmänt

Man blir verkligen besatt av "millenium-serien"...sätter nu ned näsan i den tredje och avslutande delen om Lisbeth Salander! Nu jäklar Lisbeth tar vi dom...*skratt* Nu får vi se hur det här slutar.

Måndag; snart helg! =)
     Idag har det varit så fantastiskt underbart väder. När jag tog min promenad, som jag tar varje dag efter lunchen, brände det på ryggen av solen = heeelt underbart!

Sen har mina vandrarkängor kommit också. Känns bra att ha något stabilt att gå i på hösten/vintern/våren!

Hoppas er dag också varit toppen! =)
Over And Out

Middag

Publicerad 2009-08-22 15:28:11 i Allmänt

Mysig dag har det varit idag...lugn & skön! Först till mor och löste melodikrysset, idag var det nästan för lätt. Sedan åkte vi hem, efter att ha "nallat" (=tagit) lite ur morbrors grönsaks/potatis land! Morötter & potatis fick vi med oss hem; MUMS!!!
     Hemma sov tjoppan, vi städade & lyssnade på "flickan som lekte med elden", tror fortfarande på Lisbeth...Diggar henne rejält! =) Hon är cooool.

Ikväll får vi finfrämmande från "schtan" (=stan) *skratt* Det blir skoj att få träffas, det var länge sedan!

Nä, nu är det blöjbyte som hägrar...tycker det luktar liiiite mystiskt här!
Kram & hoppas ni får en myslördag!
Over And Out

Tji Fick Jag...

Publicerad 2009-08-21 14:45:38 i Allmänt

Jag trodde att människor över en viss ålder var vuxna. Men, tji fick jag! Det visar sig att människor, BETYDLIGT högre än den åldern jag trodde var "vuxengräns", beter som sig som 14 år. Märkligt! Hoppas att mången uns av mogenhet kan tränga in där den behövs! *hoppas*
    
Annars är det bra, helgen är här & det känns underbar. Ingenting är inplanerat, vilket också känns skönt! Behöver få vara hemma och rå om de mina! =)

Hoppas ni får en fin helg ni med!
Over And Out

Första Dagen

Publicerad 2009-08-19 20:39:18 i Allmänt

Japp, då har man klarat av sin första dag med sina fina elever...det var bara mys! =) Känns ungefär som att alla har vuxit en halv meter!!! Oj, vad sommarlov gör mycket med barn!

Sambon berättade när jag kom hem att det hade gått bättre hos dagmamman idag, känns enormt skönt. Det är klart att det blir bättre & bättre...hon blir mer van och det är kalas!
     Imorgon skulle hon och dagmamman vara själva, men då skulle de gå till lekparken och få leka med andra barn som går hos de andra dagmammorna runt omkring! Skojigt värre!


(ÅH så ofantligt mycket jag älskar detta charmtroll!!! =)

Nä, nu blir det soffan.
Over And Out

Tja...

Publicerad 2009-08-18 20:26:23 i Allmänt

Jo, visst går det hyfsat hos dagmamman. Men tjoppan tycker inte att vi ska lämna henne ensam med de andra barnen, hon tycker att vi ska sitta intill henne & vara med henne hela tiden (kan hennes mammighet/pappighet bero på lite snorighet?!?). Tur är att dagmamman är så mysig så hon traskar iväg lite grann med henne. Men med två veckors inskolning ska det väl gå bra?! Jag håller bägge tummarna och tror faktiskt det! =)

Trist är att jag har fått ont i halsen! Jag som trodde att all min influensa var på väg bort...min hosta har faktiskt lagt sig liiite grann efter TRE veckors kraxande! Men, nu verkar sjukdommen ha satt sig på halsen istället...blä! Får hoppas att det är något som går över snabbt & att ingen annan i min älskade familj får något!!!
     Kanske man borde "sprita" in hela sig med wiskey eller nått sådant för att få bort eländet!? *skratt*

Over And Out

Dagmamman

Publicerad 2009-08-17 20:51:50 i Allmänt

Mm, då var så dagen här...dagen då vår älskade dotter ska börja hos dagmamman & tillslut ska lämnas där; HUGA! Hemska tanke...men, det verkade fungera fint. Hennes favvis-kusin, som hon pratar om dagarna i ända, går även hon hos dagmamman. Vilket känns bra, genom detta har tjoppan en person som hon är otroligt trygg med  och då tror jag att det kommer att gå bra! =) Även om den här arma mamman känner lite ångest...

Annars är det kalas. Johanna & hennes söta små killar var och hälsade på oss efter "dagmamme-stunden". Åh så bäbisar luktar gott! =) Man har nästan glömt bort!


(Hur lycklig är man inte med en mys-bäbis i famnen!)


(SÖTINGAR!!!!)

Nu blir det mys med sambon som nyss kommit hem från sina föräldrar, där han fixat med bilen.
Over And Out

10 ÅR!

Publicerad 2009-08-16 20:18:38 i Allmänt

Tänk att tiden går så ofantligt fort! Jag tycker det var nyss som jag & min älskade sambo blev tillsammans, idag är det hela tio år sedan. Men, de som vet säger ju att tiden går fort när man har roligt! =)
     Trist väder fick vi, men vad gör det?! Middag på värdshuset (medans kära mamma hade tjoppan) & en massa mys, då spelar det mindre roll hur vädret är...bara man har varandra! =)

(Älskar dig vännen!!!)

Nu är det bara vi två, för tjoppan har somnat för dagen...så nu blir det mer mys...
Over And Out 

"Kalajs"

Publicerad 2009-08-15 11:56:54 i Allmänt

Helgen kom fort...men, OJ, OJ, OJ vad tiden gick undan igår när jag befann mig på jobbet. Det kändes som att jag inte hann någonting. Klassrummet skulle fixas iordning, bänkar skulle ställas till, sudd, pennor, lim, saxar, böcker, läxmappar skulle namnmärkas + läggas iordning så att allt var klart tills på måndag! Mm, tiden gick fort...men, vi hann! =)
     Eftersom tjoppan har sin första inskolningsdag hos dagmamman på måndag, tog jag ledigt måndag & tisdag för att följa med henne dit. Därför var det extra viktigt för mig att vara helt klar inför måndagen på jobbet, då någon av mina kollegor kommer att möta upp min klass.

Idag är det en lugn & skön lördag. Soligt & härligt! =) Har precis löst melodikrysset och druckit kaffe med kära pappa. Sedan, kl 14.00 blir det till att åka och gratulera vännen Saras sambo på hans 30-års dag...vi skulle bli bjudna på smörgåstårta; MUMS!!! =) Det blir trevligt.

Nä, nu ska vi fixa iordning vinbärsbusken som ska bli en av de presenter 30-åringen ska få.
Hoppas ni får en fin dag!
Over And Out

Skönt...

Publicerad 2009-08-13 20:32:04 i Allmänt

Alldeles strax helg, bara en dag till med egen planering...vilket inte alls är helt fel! På måndag kommer alla eleverna tillbaka & då är det dags att börja jobba på allvar. =) Känns skoj att se allihopa igen!
     Måste fixa i klassrummet, greja iordning allas böcker samt planera de närmaste lektionerna.

Idag har det varit soligt, men inte vidare supervarmt direkt...men, jag tackar aldrig nej till sol! =)

Nä, nu blir det mys med sambon!
Over And Out

Krasslig Fortfarande

Publicerad 2009-08-12 20:23:07 i Allmänt

Är sugen på att fiska, eller göra något annat skojigt i naturen! Men, som läget ligger just nu verkar det lite knöligt. Både sambon & jag är fortfarande krassliga! =( Men, det känns ändå liiite bättre...så hoppet finns!


(Precis som sin pappa kanske tjoppan också blir fisketokig!)

Idag satt vi och färdigställde våra scheman på jobbet, jag fick ett hyfsat bra måste jag säga...det känns toppen. Speciellt nu när man har tjoppan & hon ska börja hos dagmamman. Inskolningen börjar på måndag, behöver jag skriva att jag kommer att lida av djup separationsångest. Men, men...man vänjer sig! Tror att det är mest jag som lider av den...tjoppan, bara ibland. Skönt att veta att min älskade storebrors yngsta flicka också går där. Henne är tjoppan "super-polare" med så det känns bra! =)

Hoppas ni har det bäst & inte lider av någon sjukdom eller ångest! =)
Over And Out

Vecka 2

Publicerad 2009-08-10 19:43:46 i Allmänt

Så gick första veckan efter semesterna, över till vecka två efter semestern. Det här går som "hejsan"! =) Fast den här eländiga hostan & tätheten i näsan är förstås kvar. Den verkar inte vilja ge med sig. Sambon verkar dock lite piggare, det är alltid en tröst. Vi får se om hans pigghet smittar av sig på mig. HOPPAS!!! Det är tungt att jobba när man är krasslig!

Kan passa på att göra lite reklam också när jag ändå är i farten. Fick idag namnlapparna jag beställt till tjoppans kläder m.m. Det känns behövligt nu när hon ska börja hos sin dagmamma. Vet själv, som lärare, vilket "schå" ( = jobb) det är när alla elevers kläder ligger i en enda stor hög och man ska försöka lista ut vems alltihopa tillhör; Inte skoj!
     Dessa namnlappar kan man ha både på skor, kläder, saker vilket är bra! Så ikväll har jag stått och strukit fast dem på allehanda kläder som tjoppan kommer använda hos dagmamman.

Hoppas ni har haft en mysig måndag!
Over And Out

Skit & Blä!

Publicerad 2009-08-09 17:50:16 i Allmänt

Åh så jobbigt detta är! Vill vara frisk & kry...inte vara yrslig, hostig & snorig!!! BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ för sjukdom...nu när det dessutom är soligt & varmt vill man kunna njuta av det istället för att måsta ligga inne och kurera sig! =(

Imorgon är det åter jobb igen...får se hur det går. Hoppas bara att min älskade sambo är så pass pigg så att jag inte behöver stanna hemma för att ta hand om tjoppan. Känns lite retligt att vara hemma de allra första veckorna efter semestern, då det är tänkt att man ska vara kry & utvilad...hmm, vilket jag då naturligtvis inte är.

Annars har dagen varit mysig. Tjoppan & jag cyklade (trots min onda hals, huvud & snorighet) ned på samhället & postade brev. Sedan bar det av till tjoppans kusins skola för att leka lite på den stora lekplatsen. Klätterställningar, gungbrädor och massa annat skoj som vi saknar här hemma. Även fast man är sjuk måste man försöka underhålla sin älskade dotter som inte alls tycker att det är särskilt skoj att ligga hemma på soffan!

Hoppas på en bättre dag imorgon!
Over And Out

"Yla"

Publicerad 2009-08-08 12:31:10 i Allmänt

Just det ja, det hade jag i min sjukdom helt glömt bort!!! Bilder på den underbart söta lilla valp som min bror & hans familj har inhandlat.. En blivande mögel/narkotika-hund, detta återstår att se! =)
     Lilla bruttan heter Yla och är en grå schäffer-valp som får ens hjärta att smälta och ens skor att bli trasiga! *skratt*


(Hur söt är man inte?!??!)

Over And Out

Solig Lördag

Publicerad 2009-08-08 12:22:35 i Allmänt

En underbar sol förgyller himlen och här är man; sjuk & hostig =( Trist att hela familjen ska drabbas av virus just som solen bestämt sig för att titta fram! Vi passade ändå på att vara en lång stund ute i morse, jag och tjoppan! Vi satt i sandlådan och hade det trevligt. Jag rensade ogräs & tjoppan lekte kokerska med sin servis.

Idag blir, med anledning av att vi inte är pigga, lugn & stillsam. Vi är nog bara ute på gården & pysslar...det funkar också. Så länge man får vara med sin älskade tjoppa så går allt! =)

Vi får hålla våra tummar för att sjukdomen bestämmer sig för att lämna vårt hus och bege sig till någon som behöver den bättre...
Over And Out

Pussar Bort...

Publicerad 2009-08-07 20:12:18 i Allmänt

Nej, "hals-sandpappret" vill inte släppa, idag trodde jag nästan att min röst inte skulle fungera. Men, det gör den...lite grann ialla fall! Men, det låter som att jag halsat en 7:a wiskey = "sexy"! *fniss*
    Nu är det ialla fall helg,och vi taggar för friskhet! Sen myser vi för fullan muggar & glömmer att vi är sjuka.


(Vi pussas & glömmer allt vad sjukdom heter! =)

Hoppas ni alla får en supermysig helg, utan sjukdom!!!
Over And Out

Näää Till Sjukdom!!!

Publicerad 2009-08-05 21:25:53 i Allmänt

Nej, nej, nej!!! Jag vill INTE bli sjuk. Tjoppan har som bekant varit sjuk nu pga av, vad vi trodde, var tredagarsfeber. Feber i ca tre dagar och sedan full med prickar, precis så hade hon. Detta drabbar barn 6 månader upp till tre år. Nu har vi fått tänka om...kära sambon verkar väldigt lik i sin sjukdom som tjoppan varit. Haft feber/har feber, ont i lederna & SUPERONT i sitt huvud och nu har även han drabbas av prickar! Är det någon i detta avlånga land som kan berätta vad detta är!
     Det jobbiga är att jag inte har fått något än, vilket jag VET att jag kommer att få. Är min sambo sjuk blir jag ALLTID smittad. Det mystiskt är att när jag är sjuk, blir han aldrig smittad...väldigt underligt! Jag måste ha världens sämsta immunförsvar! =(

Nu är det bara att tvätta sig i sprit för att undkomma smittan!!! Det trista är att jag redan nu har ont i halsen...BLÄ!!! Första veckan på jobbet och nu känner man sig redan sjuk, vad är detta?!?!

Nu taggar vi för att alla i familjen blir friska & slipper vara sjuk på 100 år!!! =)
Over And Out

Mm, Det Gick!

Publicerad 2009-08-04 20:33:38 i Allmänt

Visst visste jag att det skulle gå...det går alltid...första dagen på jobbet alltså. När man jobbat några timmar är man tillbaka där man lämnade stället, precis som vanligt känns det och vilken tur det är! Vad jobbigt det hade varit om det tog flera herrans veckor för en att återgå till sitt jobb...nä, då hade man nog inte velat vara ledig överhuvudtaget?!? Eller?!?


(Det gick! Lika bra som när tjoppan klär sig själv i stövlar & mössa!)

Idag möttes jag av en storgråtandes dotter när jag kom hem! Det var inte alls skoj! Ingen aning om vad det var...men, efter ett tag hade middagen dukats fram & vår glada tjoppa var som vanligt igen. Kanske är det så att hon har drabbats av sin pappas influensa...för han har då tappat sin. Det är svårt att avgöra om hon har ont när hon inte själv kan säga det...lill-tjoppan!!!
     Nåja, vi hoppas att hon är piggare imorgon, prickarna är då nästan borta nu, vilket känns skönt!

Snart är det helg också gott folk! =) Mina arbetskamrater tycker att det är så uppfriskande med mina:
"- Nu är det snart helg!" på måndagsmornarna! ;) Men, på nått konstigt vis är det som om veckan går fortare om jag säger det på måndagmorgon! =)
     I helgen har vi inget inplanerat, det känns bra. Man behöver en lugn start första arbetsveckan!

Kram på er!
Over And Out

Jobbigt!

Publicerad 2009-08-02 20:18:03 i Allmänt

Det var först nu, ikväll den kom...krypande...smygande; Jobbångesten! Efter fyra veckors semester är det då dags att börja jobba igen...trodde nästan att jag skulle slippa den i år. ICKET! Nä, i år känns det hemskare än nått annat år. Det är första veckan efter semestern sedan tjoppan kom. Fyra härliga veckor av "tjoppa-gos" och i morgon är allt förbi! =( Känns tungt, jobbigt & ledsamt...


(Min älskade, underbara dotter! Åh vad jag kommer sakna dig imorgon!!!)

Ja, jag vet att jobbångest går över efter bara några timmar på jobbet....men, det är ändå jobbigt idag! Dessutom kryper dagarna närmare just den dag då tjoppan ska börja hos sin dagmamma! Sambon börjar jobba igen den sista augusti...det är då allvaret börjar. Då ska tjoppan inte vara hemma längre, utan med någon som inte är hennes föräldrar. Lite av dagens ångest ligger i det också...

Huvva! Det är det enda jag skriver för tillfället!
Over And Out

"Prickig Korv"

Publicerad 2009-08-01 21:34:23 i Allmänt

Vår älskade prickiga korv! Oj så hon ser ut, prickar ÖVERALLT!! Man får trösta sig med att hon inte verkar lida av prickarna ialla fall, de kliar inte.
     Igår kväll & natten till idag hade hon sådan feber att hon var alldeles "sjö-blöt" av svett! Älskade, lilla vän!!! Nu hoppas vi bara att det går över. Lade in en bild nedan, fast det syns inte på långa vägar hur ofantligt mycket prickar det är...men, lite ser man.


(Vår älskade "pricki-korv-macka"!)

På bowlingen i eftermiddag var jag såååå dålig att jag skäms! Det har aldrig någonsin gått så ofantligt dåligt som det gjorde idag! Vi måste allt åka till bowlinghallen oftare för att träna upp mig! Efteråt gick vi på restaurangen bredvid och åt gott tillsammans. En trevlig eftermiddag med andra ord!

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela