Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Knåddis...

Publicerad 2010-01-30 19:34:25 i Allmänt

Idag fick vi minsann träffa en söt liten kille! =) Min kära sambos barndomskompis fick som bekant en liten bäbis i början av januari. Idag fick vi äran att träffa den nya familjemedlemmen. Tjoppan var heeelt frälst! =)

Helgen började bra med en middag tillsammans med mina kära föräldrar, sambons föräldrar kom inte, de passade på att vara sjuka istället.
     Idag har vi alltså varit söderut och träffas vännerna & deras nytillskott.

Nu vankas det mys och en film, det var inte igår kan jag säga!!!
Hoppas även ni får en trevlig kväll!
Over And Out

OJ!

Publicerad 2010-01-27 20:05:00 i Allmänt

Shit vad det snöar! Nu är jag en människa som tycker om när det är mycket snö...men, när det samtidigt blåser så att det drevar igen allting, då kanske det är liiiite mindre skoj! Behöver jag skriva att skottningen ikväll tog en väääldans tid. Men, jag kände mig ofantligt duktig då grannen hade beställt en traktor för sin skottning. Nä, här gör vi det för hand! =)

Idag har jag förberett för en vårmässa samt jobbat halva dagen vardera. Dagen gick mycket fort måste jag säga. Sedan fick jag faktiskt åka hem en halvtimme tidigare idag, för dagmamman var tvungen att åka bort kl 17.00 och jag skulle egentligen hämta tjoppan kl 17.30. Men idag blev det alltså tidigare...vilket var urmysigt! =)
     Vi åkte hem och åt en pytt i panna och sedan bar det ut för att skotta. Bruttan hjälpte bara till en stund, sedan lekte hon med sina leksaker istället.

Kvällen blir förmodligen ung! Är skönt trött efter skottningen. Fast jag tror att min käre far ska komma hit och dricka kaffe en snabbis, då ska jag bjuda på chokladbollar som jag och tjoppan bakade igår! *MUMMA*

På fredag ska vi ha middag här, det blir mycket trevligt då det inte händer alltför ofta att dessa gäster är samlade allihopa! Mina kära föräldrar och sambons föräldrar kommer hit. Skoj att alla kunde! =)

Nä, nu ska jag övergå till soffan!
Hoppas ni har det bra!
Over And Out

Helgen...

Publicerad 2010-01-24 12:30:41 i Allmänt

Helgerna går verkligen fort! I fredags kom jag hem vid 16.40 och därefter blev det middag och mys med tjoppan. När jag sedan lagt henne åkte jag (själv) till Saran och vi hade en så mysig kväll, alldeles för oss själva! =) Ja, Zante var med...men en fem månaders bäbis springer inte runt lika mycket som min tvååring och hennes treåring! Vi pratade tills kl var 01.00!!! Oj vad tiden rann iväg och OJ vad skoj det var att få sitta som förr igen! =)

Igår var vi in till stan för att inhandla byxor till tjoppan. Hon fick två par mysbyxor samt ett par jeans, mycket fina! Sedan åkte vi och hälsade på Maria & Marcus...behöver jag skriva att vi fick go´fika?!?! MUMS!

Idag har det varit lungt. Jag och tjoppan har åkt lastbil med min fadur. Nu när tjoppan har sovit klart ska vi låna hans skoter och åka ut på lite utflykt. Grilla korv och mysa! =) Det blir en fin avslutning på en mysig helg!!!

Hoppas även ni har haft en kalashelg!
Over And Out

Måste Ju Bara...

Publicerad 2010-01-20 20:28:34 i Allmänt

...få berätta att min älskade sambo hade köpt en god & smaskig semla åt mig idag! Det var första semlan för året! Jo, jag vet att det är "tjyv-start", men det var gott ialla fall! =)
Gissa om jag var glad?!? Tjoppan fick också smaka förståss!


(MUMMA!)

Ja, det fick bli en liten parantes.
Over And Out

Lååång Dag!

Publicerad 2010-01-20 20:14:33 i Allmänt

Idag har det på alla sätt varit en lång dag. Eleverna måste ha ätit något märkligt till frukost, då många av dem var både stökiga & flamsiga...hmm. På det sättet kändes dagen lång, dessutom har jag långdag på onsdagar då jag slutar 17.00. Så det blev i dubbelbemärkelse en lååångdag!

Imorse när jag befunnit mig på jobbet i ca en timme fick jag ett sms av min käre sambo där det stod att tjoppan kräkts! =( Inge skoj...imorgon hade sambon tänkt jobba extra men nu blir det inget med det. Man vill inte skicka iväg en liten tjej till dagmamman om hon kräkts idag, även om hon bara kräkts en enda gång. Nä, hälsa är viktigare än pengar. Så är det bara!!! Men, som sagt, hon kräktes bara en gång och har varit en toppenglad tjej hela dagen, så vi hoppas på att det stannar där!

Jaja, nu är jag ialla fall hemma och har nattat lill-tjejen med saga & välling, det är mysigt! Men, man är nästan alltid på väg att somna själv när man ligger där, OJ vad jag gäspar!

Nu ska jag bara ligga i soffan resten av kvällen och lata mig! Hoppas att även ni får en mysig kväll!
Kramen
Over And Out

SNOW! =)

Publicerad 2010-01-19 10:06:58 i Allmänt

Idag är det kortdag, något som känns mycket mysigt. Då får jag en "långkväll" med tjoppan och sambon. Möjligtvis åker vi till Kimpan med familj och umgås lite, hoppas i sånna fall att de vill vara ute och leka i snön!!! Det har snöat hela natten och ute är det underbart med snö överallt och -5 grader; alldeles lagom alltså!

Annars är det lungt. Ikväll ska vi bli bjuden på middag hos min kära farmor!!! Älg-köttsoppa med klimp!!! ÅH så underbart gott, jag längtar hur mycket som helst.

Nä, nu ska jag återgå till mitt...
Over And Out

Redo...

Publicerad 2010-01-17 21:22:08 i Allmänt

Jo, jag känner mig faktiskt redo. Jag trodde nog aldrig att jag skulle bli det, inte här, inte så "offentligt".

Jag och min sambo har inte haft i åtanke att skaffa barn supertätt som många gör, vilket är helt upp till var och en. Vår tanke var nog att vänta en lite stund för att njuta ordentligt av vårt första barn. Men, så helt oväntat & TOTALT oplanerat blev vi gravida i våras (2009). Givetvis blev vi glada även fast vi absolut inte hade planerat eller ens påbörjat någon tanke om ett till barn. Men, så blev det och vi började så smått ställa in oss på att bli tvåbarns-föräldrar i januari 2010!

Men, så hände det som inte fick hända. Sånt man tror bara händer andra & bara har pratat om. Vi fick missfall! Två dagar före jag skulle gå på semester, tre månader in i vår andra graviditet fick jag obeskrivliga smärtor i min mage samt blödningar. Något jag ALDRIG hade haft under vår graviditet med tjoppan. 

När jag förr disskuterat missfall med andra sa jag;
"- Om man får missfall måste man nog tänka att; det var meningen, det var något fel med bäbisen...gå vidare!"
När jag nu själv fått missfall förstår jag inte hur jag kunde tänka så:
"- Det var ju just den här bäbisen jag ville ha, INGEN annan bäbis!!! Det spelade ingen roll om det var något fel, det var JUST den här bäbisen jag ville ha!!!" Exakt den tanken gick runt, runt i mitt huvud efteråt!

Smärtan var FRUKTANSVÄRD!!! Jag har alltid trott att när man får missfall så får man en blödning och "thats it". Sedan är det lixom slut, man har fått ett missfall.
     För mig var det inte så...jag låg i 2½ timme inne på gyn & hade exakt likadana värkar som jag hade när jag födde tjoppan! HELT VANSINNIGT!!! Jag låg alltså i två timmar med förlossningsvärkar för att föda blod...känslan var helt absurd!

Den kära, stackars sambon & det älskade barnet stod bredvid och kunde ingenting göra när deras flickvän/mamma låg och skrek & grät om vartannat. Efteråt var jag HELT tom; bokstavligen!!!
     Det sjuka är att på vårt lassarett (och på många andra har jag hört) ligger "gyn", där man tar abort & genomgår missfall, i samma korridor som BB! Vi var alltså tvungen att gå igenom BB där lyckliga mammor & pappor låg med sina nyfödda bäbisar. Det mest jobbiga var att en av mina bästa vänner låg där och hade, dagen innan, fött sin andra son. 
     Jag gick alltså genom ett BB, med världens hemskaste värkar, där jag vilken sekund som helst, kunde stöta på min älskade vän som dagen innan hade fött sitt andra barn; HELT SJUKT!!!

Det här händer inte tänkte jag...men, det gjorde det! Det var bara att utstå en andra förlossning, men där utgången skulle bli en helt annan! =(
     Att ligga och ha förlossningvärkar med vetskapen om att man inte kommer att få någonting för all den smärta som man utstår är helt fruktansvärt! När jag födde tjoppan visst jag att jag skulle "få" någonting för all smärta, nu visste jag att jag skulle få åka hem med INGENTING! Smärta, smärta, smärta; ingenting!!!

En hel vecka låg jag hemma och grät. Vilken evinnerlig tur att man har världens finaste sambo och världens finaste dotter som lindrade den smärtan man kände.
     Min älskade sambo! En riktig stöttepelare! En man har tyvärr inte den turen att få vara gravid, jag var gravid i tredje månaden när vi förlorade vårt andra barn, detta innebar att vi inte hunnit vara på ultraljud, något som är många karlars första kontakt med sitt barn! Där får de se att det verkligen är en bäbis i sin flickvän/fru/sambos mage.


(Älskade tjoppans ultraljudsbild!)

Detta hann inte min sambo med, vilket förde med sig att han inte riktigt hade förstått att vi skulle bli tvåbarns-föräldrar. Detta i sin tur innebar att jag kände mig väldigt ensam i min sorg, då det endast var jag som hade "känt av" vår graviditet genom utebliven mens med mera. Det var också väldigt tungt!!!

Vi berättade detta endast för ett fåtal och varför gjorde vi då det?!? Mest tror jag att vi inte ville ha några förväntningar på oss:
"- Jaha de har fått missfall, de planerar alltså att skaffa en till. Undra när de försöker igen...det blir nog snart!"

NÄ, jag ville inte ha något fler barn, inte då risken fanns att jag kunde förlora det & risken att känna samma smärta igen fanns!
     NÄ, vi planerade inte att skaffa ett till barn, inte så snabbt inpå...det bara blev så, det var inte planerat! 

En av min sambos bästa kompisar ringde kort efter vårt missfall, mitt i allt "kaos":
"- Hej! (han var glad som sjutton!) Jag vill bara berätta att vi ska bli föräldrar i januari..."

Två dagar efter att vår lilla skrutt var beräknad skulle de ha barn...två dagar!!! Nä, det här händer inte tänkte jag, åter igen. Det händer inte!!! Visst var jag SJÄLVKLART superglad för deras skull, de skulle äntligen få sitt första barn! Det är så otroligt stort!!! Men, två dagar efter oss!!! Två dagar!!! Att få se vår väns kroppsliga förändring i takt med att deras graviditet fortskred var plågsam, för det var exakt där jag skulle ha varit. Detta berättade jag också för dem;
"- Jag vill verkligen träffa er, men ÅH så jobbigt det är att se den kroppsliga förändringen" =(

Nu har det gått över ett halvår och äntligen börjar rädslan för den där smärtan att avta...det gör inte lika ont att tala om det, det måste talas om. För ÅH vad mycket vanligare det är än vad många tror!!!
     Visst kommer det "flashbacks" då man faller tillbaka i någon slags svart grop, men det får man nog räkna med...så kommer det nog att vara.

Nåja, nu har jag skrivit ned mina tankar, jag har gjort det jag inte trodde att jag någonsin skulle bli redo för; att skriva om vårt missfall! Så, ÅJO lite stolt är jag allt över mig själv!

Livet går vidare, tro det eller ej. Man lär sig att leva med flashbacksen och det onda. Men jag har min sambo, jag har vår UNDERBARA dotter!

Over And Out

SENIL!!!

Publicerad 2010-01-16 11:56:12 i Allmänt

Jag kan bli så förbannat less på min eviga glömska. I morse ställde jag fram den påse med tjocka kläder som tjoppan skulle ha med sig till mormor (min mamma). Eftersom vi skulle åka bil till kära mor tog jag bara på tjoppan de tunna vantarna och inga tjocksockar eller halskrage. Dagens IQ-fråga, tror ni den här senil dementa mamman tog med sig påsen med alla kläder?!??!!?!? NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! 

Tjoppan överlever såklart med en overall, de tunna vantarna, sin mössa och sina vinterskor det är inte för det....men jag blir så ofantligt less på att jag, trots att jag ställt fram påsen glömmer den!!!!

Jaja, nu är vi här hos kära mamma i alla fall, tjoppan sover och jag, mamma & hennes karl ska fika! =) Det känns ju helt ok. Hoppas alla där ute får en trevlig lördag!

Kramar!
Over And Out

Jobb...

Publicerad 2010-01-14 10:09:57 i Allmänt

Det rörs om i grytan vill jag lova! På jobbet har jag en härlig kollega som ska dra ned på sitt jobb med 80% pga studier fram till sommarlovet. Detta blev starten till att vi började kolla om någon som kunde "vicka" för henne. Plötsligt slog det oss att jag faktiskt kunde ta hennes tjänst istället och få en "riktig" lärartjänst istället för min "fritidspedagog/lärar-tjänst". Detta innebär att jag nu går från förskoleklass-klasslärare till 1-2-3:ans klasslärare. Mycket spännande då det är mer än dubbelt så många elever samt en åldersblandad klass! Behöver jag skriva att jag känner mig liiiite pirrig!!!
     Men, jag har faktiskt otroligt bra stöd genom mitt arbetslag, så jag taggar järnet & hoppas på att det kommer att gå jättebra!!!

Nåja, annars är det bra. Helg imorgon, vilket känns mycket behövligt. Sedan förra lördagen har nämligen vår älskade dotter fått för sig att vara vaken 1-2 timmar/natt (jag är övertygad om att hon & Kim har inlett en hemlig pakt, då han också gör så! ;) Att jobba samtidigt som man bara sover sex timmar är väldigt kämpigt tycker jag. Men...så inatt så sov faktiskt gullungen heeeela långa natten utan några nattliga utflykter, behöver jag skriva att jag är någorlunda utvilda idag?!? SKÖNT! Nu hoppas både jag & pappan att det har ändras tillbaka till de gamla rutinerna, de att sova hela natten!!! HOPPAS!!!!!

Nu ska jag övergå till planering.
Pöss på er!

Over And Out

Usel Igen!

Publicerad 2010-01-12 19:00:49 i Allmänt

Jupp, nu är jag en sån där våldsamt urdålig bloggare igen. Men på grund av vårterminstarten har jag prioriterat jobbet. Känns faktiskt som att det är något viktigare än att uppdatera bloggen! *skratt*

Nåja, helgen som gick var helt underbar! Vi (sambon & jag) åkte in till stan på fredagen och åt en trerättersmiddag + gick på teater, det var UNDERBART att bara få sitta och titta på varandra, inte springa efter någon eller titta till någon. Inte för att det inte är helt underbart att sitta och äta med tjoppan också, men ibland måste man faktiskt få liiite tid för sig själv.

På lördag kom kära arbetskamraten hit med sin familj och vi gick till en sjö här i närheten och grillade korv! =) Underbart!!! Sedan åt de middag här hos oss, även det mycket trevligt. Så det ser vi fram emot att göra igen.
 

(Tjoppan undersöker vårt eldmaterial)

Söndagen var helt fantastisk även den! Underbart väder!!! Vi åkte återigen in till stan för att kika in min lillebrors nya lägenhet och dessutom få middag! Där bredvid fanns en skridskobana och eftersom tjoppan fick nya skridskor i julklapp så var vi självklart tvungen att provåka. Tjoppan tyckte inte alls att det var lika roligt som oss. Hon tyckte att det var jätteskumt när hennes fötter åkte iväg åt olika håll, så åkningen varade väl i ca 10minuter!


(Åka skridskor; Inte så skoj som föräldrarna sa!)

Nu har alla elever kommit tillbaka efter jullovet och alla är supertaggade, det är skoj. Imorgon ska vi diskutera en annan form på min anställning, det blir skitspännande!!! =) Det återstår att se hur det kommer att sluta...

Nä, nu ska jag gå och pussa på min underbara dotter som strax ska hoppa i säng.
Hoppas ni har det underbart bra där ute!

Kraaaaaaamar
Over And Out

Halkbanan!

Publicerad 2010-01-07 20:22:17 i Allmänt

WooHoo är det enda jag kan säga om dagen, fasiken va skoj det var att "bränna" runt på halkbanan. Måste säga att det gick betydligt bättre än jag hade trott! Först körde vi femtio-sextio mot ett hinder vilket vi skulle "väja" (= svänga undan) för, sedan fick vi byta bana till en isbana som innehöll två svängar vilka man skulle parera i, slutligen fick vi köra över ett backkrön med ett skarp sväng till vänster direkt efter. Det var sååå skoj.

Sist jag befann mig på en halkbana var för 11 år sedan och då var man livrädd! ;) Detta pga att man knappt hade kört bil samt aldrig kört ensam i en bil, eftersom denna halkbaneträning var under körkortstagningen. Denna gången kunde man helt slappna av och bara koncentrera sig på halkan, istället för att vara nervös över hur det var att köra en bil själv o.s.v Mycket underhållande måste jag säga!

Annars är det bra, kallt och bistert; -27. Men, det är bara att elda! =) UNDERBART!!!
Raggsockar och långkalsonger, sen är man "fit for fight"! *skratt*

Haré Bäst!!! Imorgon är det HELG! =)
Over And Out

Nya Rummet

Publicerad 2010-01-06 20:23:12 i Allmänt

Har egentligen bara en ynka bild på hur rummet såg ut innan och varför jag tog den bilden var inte för att visa hur rummet såg ut, utan för att visa 2008 års julgran. Men lite av rummet ser man ändå. Det var alltså en dörr innan...nu är den igensnickrad (säger man så?!) sedan blev det gips på alla fyra väggar, väv och måla på det och slutligen en fondvägg på en av väggarna.


(Tråkig vit tapet, inga golvlister samt en dörr)

En förändringens vind blåste och "vips" såg det ut såhär:


(Fondvägg, ingen dörr samt golvlister! WooHoo!)

Den där tv:n kunde jag (som sagt) varit utan, men vad gör man inte för att sambon ska vara nöjd! ;) Jag tycker faktiskt att det blev riktigt bra. Sen att vi fick en riktig "disney-julgran" i år gjorde inte saken sämre!
     Efter att vi hivat ut granen ska faktiskt tv:n upp på väggen. Hur det blir återstår att se...

Nåja, idag har det varit kallt, närmare bestämt -27. Jag tycker inte att det gör någonting, men hade jag fått bestämma hade det legat på 10- & strålande sol! =) Vi har en kamin som vi eldar som tok i, så oss går det verkligen ingen nöd på!

Imorgon är det näst sista arbetsdagen för veckan vilket känns skönt. Vi lärare ska få gå första hjälpen kurs! Jättebra!!! Sedan bär det iväg med vår skolbuss för att träna på halkbana, WooHoo säger jag bara, det kommer att bli skitskoj! =)

Fredagens arbetsdag hoppas jag går fort! Jag gav nämligen sambon en teaterbiljett i julklapp någonting som vi ska utnyttja på fredagkväll. Det ser jag verkligen fram emot. Min kära mamma ska vara barnvakt, så vi ska även passa på att äta på kinarestaurang; Mums! =)

Hoppas ni haft en skön ledig dag! (ja, ni som har haft en ledig dag)
Kramar i massor!
Over And Out

Sugen På Semla!

Publicerad 2010-01-05 20:49:57 i Allmänt

Nu blev jag sugen på en semla, utan mandelmassa...nä, det är verkligen inget för mig! Men, en semla vore inte dumt alls!!!

Annars är det bra, fast jag inser nu att det är fruktansvärt "torrt" på bildsidan på den här bloggen just nu. Vi (läs jag) har verkligen varit skitdålig på att fota saker/människor under en period. Lite trist, men det brukar ju gå i vågor...jag ska ta och skärpa mig och faktiskt lägga in en bild på det omgjorda rummet ialla fall. Vi är nöjda & glada över att det är klart. Nu vill vi bara vinna ca 5 miljoner för att renovera köket & badrummet också. Eller kan det vara så att jag har någon vänlig bloggläsare där ute som har nån miljon över?!? Vore väldigt hyggligt i sånna fall! =)

Idag fick bruttan hänga med till jobbet. Det funkade superbra! Jag hade nämligen INGA barn kvar efter kl 11.30! Sedan hjälpte jag dagis med deras ynka tre barn. Slutligen, kl 14.45 var helt plötsligt inga barn kvar. Vi fick åka hem en halvtimme tidigare, kändes behövligt!

Ikväll har jag och tjoppan dansat & tjoat till rock-klassiker; Underbart! Att dansa med henne är verkligen skitskoj! 


(Tjoppan sjunger "pojson" för fullt! UNDERBART! ;)

Nu sover hon och här sitter jag och knappar i min ensamhet, sambon jobbar eftermiddag; Trist.

Nåja, nu ska jag dra mig till soffan och avsluta kvällen där. Hoppas alla få en urmysig kväll!
Grattis också till våra vänner som fick en liten pojk-knådde!

Over And Out

TUNGT!

Publicerad 2010-01-04 12:00:22 i Allmänt

Oj, oj, oj vad jag hade "blå-ångest" igår. Jag började nämligen jobba idag! Usch, jag kände bara för att lägga mig under täcket tillsammans med tjoppan, ringa min chef och säga att jag är ledig en vecka till. Men, det går ju inte! Så nu sitter jag här på jobbet & har fått en sekund över...

Nu ska vi gå ut i snön & röja...så...visst går det bra! Något annat hade jag väl egentligen inte förväntat mig heller.

Nä, ha en bra dag alla!
Over And Out

Strax...

Publicerad 2010-01-02 13:21:26 i Allmänt

..alldeles strax är det; VARDAG! Herregud, man har varit ledig nästan tre veckor, hur ska detta gå?!? Känns lite gruvsamt. Men det ska nog gå. Blir en lugn första vecka, då man är ledig på onsdag.

Nyår var hur trevligt som helst, det visste vi redan att det skulle bli, vad kan gå fel när man umgås med nära & kära vänner!? Var VÄLDIGT imponerad av alla sex barn som sov sig igenom alla raketer & fyrverkerier!!! WOW säger jag bara!

Idag blir det fika hos far och sedan en "tradition" som jag tycker att vår lilla släkt (mammas syskon & mina kusiner m. familjer) kan fortsätta med. Vi började förra året med att hyra vår idrottshall och ha en innebandymatch därefter åkte allihopa hem till oss och gjorde pizza. Det var verkligen supertrevligt. I eftermiddag är det alltså dags igen! Innebandy och sedan middag här. Sååå skoj! =)

Hoppas även ni hade en supertrevlig nyår & får en trevlig avslutning på helgen!!!
Kraaaaaaaamen

Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela