Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Mors Dag

Publicerad 2010-05-30 21:58:11 i Allmänt

Idag var det mors dag och jag fick frukost på säng samt en jättefin teckning av min älskade lilla dotter!!! =)
     Vi åkte sedan till svärmor för att gratta henne och slutligen drog vi ut min älskade mamma på restaurang. Det var trevligt.

Mindre trevligt blev det när vi kom hem. När jag lagt tjoppan kom ett oroväckande illamående över mig...känns inge skoj! Hoppas att det bara är något tillfälligt! Ska ta lite samarin och sedan gå till sängs. Hoppas, hoppas, hoppas att det gått över tills imorgon!

Håll tummarna mina vänner!
Over And Out

28 Maj!

Publicerad 2010-05-28 20:35:41 i Allmänt

Strax är även denna månad över och den gick minst lika fort som april!!! Idag hade vi bara 12 dagar kvar tills avslutningen!

Idag när jag kom hem väntade en glad överraskning åt mig. En kär kollega (genom vårmässan) hade varit hem till oss och lämnat två stooora plastpåsar med torkade kantareller, det är sådant som gör en VARM i hjärtat!!! Tack snälla, snälla Marie!!! =)

Igår ringde min sambo till mig på jobbet och fråga lite försiktigt om jag skulle bli arg om han la lite pengar på en åk-gräsklippare. Varpå jag skrattade högt och sa att han fick göra precis som han ville, då han ju inte kommer att få särskilt mycket hjälp på "gräsklippar-fronten" från min sida i sommar.
     Sagt & gjord, när jag kom hem stod den här; Gräsklipparen!!! Att en åk-gräsklippare kan få en man så lycklig! ;) Var tvungen att ta kort på min käre sambo bara för att han såg så glad ut!


(Lyckan är fulländad! *skratt*)

Ikväll har vi bara myst, byggt halsband och lyssnat på Mora Träsk. Tjoppan tyckte mycket om alla låtarna och diggade med hur mycket som helst.
     Nu ligger hon i sängen och borde sova...vilket hon inte gör, hon surrar bara med sin pappa! Tur hon är ledig imorgon och inte behöver väckas.

Nu ska jag lägga mig i soffan och invänta en behövlig ryggmassage av min älskade sambo! =)
Haré bäst alla!
Over And Out

Kossor!

Publicerad 2010-05-27 14:15:38 i Allmänt

Igår var vi på ko-släpp här i byn där jag jobbar. Det tyckte tjoppan var intressant, helst ville hon se den stora tjuren! Självklart kalvarna också...
     Tyvärr var det blåsigt och kallt så vi stannade inte jättelänge, men nog länge för att få oss en hamburgare gjord på limousine-kött. Tjoppan verkade väldigt nöjd ändå, även fast vi bara stannade lite över en timme.


(Intresset var stort för de fina kossorna!)

Idag har det blåst också, jag hoppas på att det soliga vädret från förra veckan vill komma tillbaka tills nästa vecka ialla fall och att det sedan stannar! =)

Nu ska jag ta mig lite mellis för att sedan skjutsa hem lite barn.
Haré Bäst Alla
Over And Out

Sen Kväll

Publicerad 2010-05-25 13:31:02 i Allmänt

Denna dagen blir lååång. Först jobbar jag, sedan är det styrelsemöte med Lärarförbundet och efter det har vi middag tillsammans med oss som anordnade vårmässan. Så det blir nog en låååång kväll ikväll, men trevligt, det tvivlar jag inte på! =)
     Imorgon, om det är fint väder, ska tjoppan och sambon komma och hämta mig på jobbet och sedan ska vi i rask takt förflytta oss till den norra delen av byn och se på "ko-släpp". Det ska bli jätteskoj!!! =)


(Mysigt med ko-släpp!)

Nästa vecka blir det bara skojigheter. Onsdag blir det utflyktsdag, torsdag ska vi ha "tvärtomdag" med pyssel, utklädning, bokläsning samt vattenkrig; hoppas det blir fint väder!!! Att det sedan är bad på fredag sänker inte veckan direkt. Endast två dagar som är "normala"...

Veckan efter det (v.23) är det, hör och häpna, skolavslutning på onsdagen!!! SHIT vad tiden har sprungit iväg. Efter den har vi lärare två dagars planering sedan tar vi semester på det. Det blir toppen då ska jag & tjoppan bara mysa medans hennes pappa bygger klar vår altan! =)
     Sedan är det bara att invänta bäbis ankomst, jag hoppas nästan att den vill komma liiite tidigare än beräknat...en, två veckor vore bra. Men, vill den stanna i "Mage Thailand" nån extra vecka går det bra också, huvudsaken h*n mår bra när h*n kommer ut!!!!

Hoppas ni har det bäst!
Over And Out

...Sunday...

Publicerad 2010-05-23 21:20:17 i Allmänt

Ja, fort var det helg och fort var den över! Vi (sambon & jag) åkte in till stan i fredags och åt på kinesiskt restaurang samt såg "Robin Hood" som vi var helt främmande inför! Vi hade INGA förväntingar över huvudtaget, båda två tyckte att den var helt ok. Både Russel Crowe & Cate Blanchett, som spelade Robin & Marion, var bra men jag har ett speciellt öga till Max Von Sydow, så jag måste nämna honom också! Han har varit lysande sedan "Exorcisten"!!! =)

Nu är det strax dags för sängen och jag hoppas, hoppas och återigen hoppas att mina foglossningar(?) vill ge med sig. Jag har haft turen att aldrig behövt uppleva detta fenomen förr, men jag antar att det är det som spökar i området kring mitt bäcken. INTE SKOJ ALLS ska jag upplysa er om! =( Man kan knappt gå fram *buhu*. Nåja, slut med självömkan. Imorgon är en annan dag! (vilken jag hoppas inte har några foglossningar i bagaget!)

Hoppas ni haft en mysig helg, det har vi haft! Idag hade vi en härlig heldag i min käre brors stuga, tjoppan trivdes som fisken i vattnen och ville inte alls åka hem, vilket resulterade i att vi var hemma vid 17.40!

Haré Gott, Igelkottt
Over And Out

Nu Är Det Helg...Igen!

Publicerad 2010-05-21 12:06:22 i Allmänt

Det rullar på måste jag säga. Idag har jag haft en riktig lyxdag. Mina fina elever åkte på bad imorse kl 08.30, sedan dess har jag planerat, vilket verkligen har behövs såhär efter många tappade planeringstimmar i samband med utvecklingssamtal m.m.
     Nu ska jag gå ner till "matan" (matsalen) och få mig köttfärsgratäng; hur lyxigt har vi det inte?!?

Ikväll ska jag och sambon få rå om varandra helt själva. Min käre pappa ska nämligen vara barnvakt så vi får åka till stan och äta på Kina och se bio...eventuellt. Det är inte helt spikat med bio...vi får se!

Ville bara önska en supertrevlig helg till alla!
Kramar
Over And Out

Galet Snabbt!

Publicerad 2010-05-18 13:44:01 i Allmänt

Herregud vad tiden rusar iväg just nu! Jag tycker nyss att vi hade sportlov och nu har vi snart sommarlovet framför oss.
     Vi har tränat sångerna inför avslutningen nu i några veckor. Mina älskade elever är så ofantligt duktiga! De kommer bokstavligen att lyfta taket på EFS när vi har vår uppvisning!!! =)

Idag har det varit våldsamt varmt, nu får man känna att man är gravid på allvar, för oj vad jag svettas och tycker att det nästan (bara nästan) är jobbigt! Jag som ÄLSKAR värme, det spelar nästan ingen roll hur varmt det än är!!! Men nog måste jag säga att det var betydligt lättare att vara höggravid när det var vinter. 
     Eftersom man är så varm i sig själv när man är gravid så kändes det jättebra att få vara just gravid under vintern. Som det är nu har jag inga "mamma-kläder" som är sommriga. Men, lååånga linnen funkar som klänningar de med! =)

Nu ska jag strax kila iväg och käka mellis, sedan bär det av hemmåt och pussas med min underbara familj!!!!


(Underbaraste gulltjoppa! Observera de nya coola skorna! =)

Kramar på eder alla!
Over And Out

Hosta & Kräk! =(

Publicerad 2010-05-17 10:47:43 i Allmänt

Nä, nu tycker jag faktiskt att mitt älskade barn ska få slippa sin hosta. Både i lördags & natten till idag har hon hostat så våldsamt så att hon kräkts! =(
     Åh vad jag vill ta denna "h-vetes" hosta och kasta dit pepparn växer. Idag är hon hemma med sin pappa, de ska åka till vårdcentralen och få hostan kollad. Hoppas hon kan få något mot den så att den försvinner för gott!!!

Idag är man mör! Efter att ha kramats med en varm tjoppa hela natten behöver jag väl inte skriva att sömnen kanske stod högst upp på listan?!? Jaja, nu är det snart sommar och vem behöver sömn då?! ;) Ja ok då...lite behöver jag nog...speciellt nu såhär i slutet av graviditeten. Känner att man lixom inte orkar riktigt lika mycket, vad beror det på?!? ;) *ironi*

Igår blev vi som stor-shoppade i stan bjudna på middag hemma hos min käre lillebror; Oj, så gott det var! Idag blir det grillat till middag, åh vad jag längtar! Mest av allt längtar jag tills jag får komma hem och krama om min underbara familj.

Imorse så sov faktiskt bruttan när jag åkte på jobbet (det händer sällan/aldrig) när hon sedan vaknade och upptäckte att jag inte låg bredvid henne sprang hon ut i vardagsrummet och ropade på mig:
- "Mamma! E´du!?? Puss & Kamen då?!" (UNDERBARA UNGE, ÅH SÅ JAG ÄLSKAR HENNE!!!!!)

Nu ska jag återgå till mitt planerande.
Over And Out

"Schtan"

Publicerad 2010-05-16 20:35:01 i Allmänt

Idag har jag, sambon, tjoppan & min käre far varit till stan och shoppat lös. Eller, ska jag vara riktigt ärlig har min käre far slösat tok-mycket pengar på sin dotterdotter. Oj, oj, oj vad mycket prylar & kläder hon fick!
 
Tyvärr verkar inte hennes hosta gå över och idag blev det väldigt grinigt under den senare delen av stan-besöket, så vi beslöt att vi håller tjoppan hemma från dagmamman imorgon. Känns inge skoj, för det var länge sedan hon var där...men, vad ska man göra?! Ett snorigt & hostigt barn ska inte behöva åka och tillbringa dagen hos dagmamman där det är full huggning! Men, vi hoppas för allt i världen att hon alldeles strax blir frisk & slipper sin hemska hosta!!!

Åh så skönt det varit att vara långledig! Det behövdes verkligen!!! Efter hur många veckor av stress i form av utvecklingssamtal, bedömningar, nationella prov m.m m.m var det underbart skönt!!! =)

Vi passade på att åka till våra BB-kompisar i fredags, eftersom de också var lediga. Det var riktigt skoj och HERREGUD vad varmt det var!!! Vi satt i våra t-shirtar och höll formligen på att svettas bort.
     Jag säger då det; Det är betydligt "enklare" att vara gravid när det är vinter. Men, pga att bäbisen i magen som skulle ha kommit ut i januari inte ville vara med oss, blev det såhär istället vilket vi får vara glada över, det hade även kunna bli ingenting!

Nu ska jag slänga mig i soffan med något kallt att dricka, sedan blir det sängen!!!
Kram på er!
Over And Out

Sista...

Publicerad 2010-05-12 20:09:30 i Allmänt

Så var äntligen alla utvecklingssamtal gjorda. Känns som en lättnad, nu är det bara att sammanfatta alla, men det är en baggis! ;)

Idag var vi till barnmorskan för att kika in magen. Tjoppan tyckte att det lät som en häst som galopperade i magen när vi fick höra bäbisens hjärtljud! =) (jag kan bara hålla med henne)
     Alla prover, blodtryck m.m såg bara bra ut vilket känns bra. Har "bara" gått upp fem kilo än så länge, men vi får se vart det slutar. Med tjoppan behövde jag bara gå upp 11kg vilket var väldigt skönt! Både min kära mamma och min syster gick upp mellan 30-35kg med sina barn, vilket jag också trodde att jag skulle behöva göra...men; Icket! Hoppas att så är fallet även denna gång! =)

I helgen ska vi dra till goda vänners dopning av sin son. Det blir trevligt att träffa alla som kommer att vara där! Innan vi åker till dopet har vi lovat tjoppan att köpa en käpphäst på Barnens Hus. Just nu är allt en häst, vilken man kan rida på. Så det är självklart att hon ska få en käpphäst, vi såg en som såg ut som Lilla Gubben (pippis häst) vilket inte kan bli mer än toppen, då ALLA hennes hästar heter just Lilla Gubben! =)


(Vårt älskade lilla charmtroll!!! =)

Nä, nu blir det soffan och sedan sängen.
Kram på er!
Over And Out 

Trött & Sjuk!

Publicerad 2010-05-11 20:22:28 i Allmänt

Natten till idag var verkligen den värsta från tjoppans sida hittills! Hon grinade, tjurade och ville inte alls sova...något som den arma modern VERKLIGEN behövde!!! Jag hade ingen ork till att vara vaken för fem öre, vilket jag var tvungen till, då hennes pappa jobbar eftermiddag och inte kommer hem från jobbet förrän kl 02.00 på natten.

Yr i huvudet, snorig i näsan och allmänt "down". Idag/eftermiddag har det känns liiiiite bättre, så jag hoppas verkligen att det håller på att gå över. Nu hoppas jag också att tjoppan sover heeeeela långa natten inatt så att jag får mig en behövlig natts sömn, för natten till idag blev det kanske ihop-plockat en halvtimme eller nått sådant.

Sitter här med en choklad-milkshake och knappar, har egentligen ingenting att skriva om så jag skriver väl att jag är väldigt glad över att jag imorgon har mitt allra sista utvecklingssamtal! WooHoo, det känns i hela kroppen att det behövs ett slut på allt på jobbet nu. Det har varit väldigt mycket under en ganska lång tid och det börjar kännas i kroppen.
     Nåja, det har varit ofantligt lärorikt ialla fall, det ska jag inte sticka under stolen med! Men nu längtar jag faktiskt till sommarlovet! =)

Nu ska jag ta och dricka upp den här milkshaken sedan blir det lite tv, sedan GO`NATT!!!
Over And Out

UPS!

Publicerad 2010-05-09 20:13:10 i Allmänt

Nu var det superlänge sedan jag skrev något här, jag har helt enkelt inte haft tid (som så många gånger förr!) Helgen har varit väldigt lugn. Vi åkte på fredag in till stan och kolla in olika prylar till vår kommande tvättstuga. Vi får se när vi på allvar sätter igång! Åh, jag skulle vilja att vi vann 5-6 miljoner så att vi bara kunde anlita någon att göra klart allt!!! Drömma kan man alltid.

Under lördagen var vi och kikade in min älskade mamma som gick manekäng på en våryra här i vårt samhälle, hon skötte sig mycket snyggt! =)
     Tjoppan var hostig under lördagen och kl 22.00 på lördagkväll vaknade hon och var helt förtvivlad! =( Hon hade då 39 graders feber...hon fick sova med oss under natten. Det märkliga i fallet är att idag (söndag) har hon varit som vanligt; En virvelvind! Hur går det till?!? Hon måste vara lik sin pappa i "feber-fallet". Han svettas helt sonika ut sin feber när han sover under natten och det verkade hon också göra, för vår säng var väldigt våt i morse!

Nu håller jag bara tummarna för att det verkligen är över och att hon inte behöver vara med sjuk, det är så ofantligt synd om barn när de är sjuka!!! Hostan har hon tyvärr kvar, men vi hoppas att även den går över alldeles snart. Hon blir hur som haver hemma nästa vecka, då jag och sambon går om varandra i jobbet eftersom han jobbar eftermiddag...det var bra.


Lite vår är det i luften nu också! Sandlådan som varit översnöad har tinat fram, gissa vem som är lycklig?!? Det är faktiskt mysigt att sitta där vid sandlådan och se på när tjoppan bygger sandslott, lagar mat m.m. =)


(Den underbara sandlådan har tinat fram!)

Hoppas ni haft en bra helg utan sjukdom! Nästa vecka är en kortvecka pga av kristi himmelsfärds dag!!! =) Känns underbart skönt, det behövs...ialla fall som det känns idag. Jag känner mig nästan bakis, då jag sovit bedrövligt dåligt inatt pga att jag haft ont i fogarna. Kan det bero på att jag sprang, bärandes på en tjoppa igår?!? Mm, synden straffar sig själv!

Nu blir det soffan, sedan sängen...hoppas på en tidig kväll ikväll och att tjoppan får sova hela natten utan hostattacker!
Over And Out

Milkshake! =)

Publicerad 2010-05-05 20:26:27 i Allmänt

Är inne i en "milkshake-period" just nu. Oj vad jag dricker milkshake, för nedrans vad gott det är! Svalkande är det också. Känner att jag är varmare än vanligt och det är inte konstigt med tanke på det extra blodflödet jag har i samband med graviditeten. Att krypa upp i soffan med benen i högläge med en god chokladmilkshake i handen, kan det bli bättre?


(Tja, mina ser väl inte riktigt såhär "proffsiga" ut!)

Ikväll var kära mamma här och åt middag, det var skoj! Det var alldeles för länge sedan vi träffade henne. Hon åker alldeles strax till USA. Hon ska nämligen åka och hälsa på sin kusin som bor där borta. Hoppas verkligen att hon får superskoj! Det är hon väl värd.

Nu har jag kommit underfund med hur mitt 30-års "kalas" ska se ut. Jag fyller nämligen trettio prick en vecka innan bäbis är beräknad, så någon enorm fest blir det inte. Istället kommer jag att bjussa mina kära vänner i mitten av juni och sedan, veckan efter det, på min födelsedag får kära familjen komma! Det blir bra...

Strax helg också. Då ska denna familj bege sig in till stan för att kika in tvättstuge-attiraljer! Nu har vi bestämt oss för att återigen ta upp tvättstugan. Min käre sambo har brytit upp golvet och dragit el, nu återstår det att gjuta det nya golvet, lägga matta, inhandla dusch-väggar o.s.v. Så det är inte lite jobb som väntar. Men, nu är vi på G ialla fall! =)

Nu blir det soffan, med fötterna i högläge!
Over And Out

Examen!

Publicerad 2010-05-04 12:08:42 i Allmänt

Har idag suttit och fixat ackord samt alla texter till årets skolavslutning, det kommer att bli endast svenska låtar i år. Det blir superbra! =)

Annars flyter livet på i still mak. Vaknade natten till i söndag och önskade att det skulle vara mitten av juni så att det inte skulle vara så långt till bäbisens ankomst. Detta pga av det "brakade" till i hela bäckenet! Huga, det har jag aldrig upplevt innan.
     Med tjoppan hade jag verkligen en riktig dröm-graviditet. Jag hade inte några krämpor samt att jag aldrig har varit så lugn i hela mitt liv (jag har annars ett gräsligt temprament!!!)
     Det är annorlunda den här gången. Det känns av på ett helt annat sätt. Visst, jag kan inte lägga mig ned på samma sätt som när jag väntade tjoppan. När jag kommer hem nu har jag en vild & galen dotter som springer omkring och vill leka, det finns liksom ingen tid till vila då! I mellanåt blir det till att bära henne också, något som jag inte behövde när jag väntade henne.


Så här ser min graviditet ut:

Beräknat förlossningsdatum: 2010-07-01

Barnet blev till omkring: 2009-10-08

Jag är i vecka: 32

Jag är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 31 veckor 5 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 58

                                                                           (Källa: www.libero.se)



Tiden rinner iväg fort ändå så jag hoppas att några mer krämpor inte tillkommer!

Min käre sambo åker iväg på kurs imorgon, en onsdag till torsdags kurs. Så jag & tjoppan ska få rå om varandra alldeles särsilt mycket då. Men, vi kommer såklart att sakna den arme fadern! Men en natt ska vi väl klara?! ;)

Nä, nu måste jag återgå till skrivningen av veckobrevet för nästa vecka, det blir ett kort eftersom det bara är tre dagar skola nästa vecka pga kristi himmelsfärds dag! =) Skönt med en kortvecka!

Over And Out

Trötta Dag!

Publicerad 2010-05-01 20:02:34 i Allmänt

Igår var det valborg, vilken vi "firade" här hemma med god middag. Sedan begav vi oss till vår byastuga, där det verkligen var mycket folk; Trevligt! =)
Vi kom inte hem förrän kl var strax innan 21.00 så tjoppan somnade inte förrän kl var 21.30! Imorse kom hon in till oss kl 05.20 och somnade faktistkt om i vår säng tills kl var 07.50!! =)


(Såhär fin var vår eld...)

Lovade i ett svagt ögonblick bort mig som chafför igår...vilket gick jättebra, min kära svägerska med familj var verkligen snabba när jag kom, så det gick på en halvtimme! Men, det känns ändå att man bröt sin nattsömn i natt. Idag har jag verkligen varit "sprängd"! Jaja, ikväll blir det till att se sista "Millenium-delen" och sedan gå och "sussa". Jag längtar verkligen efter vår säng! =)

Hoppas ni hade en mysig valborg!
Over And Out 


Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela