Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Valborg

Publicerad 2011-04-30 16:46:09 i Allmänt

Jajjebox idag är det valborgsmässoafton. Traditionen i all ära är det inte speciellt varmt i år heller. Men, vad gör väl det när vi ska grilla och sedan gå till byastugan och lyssna till min skönsjungande storebror som är med i manskören här! =) 
    

(Ha en trevlig kväll!)

Igår hade vi trevligt besök av min gode makes syskon med respektive och barn. Vi bjussade på hemmagjord pizza och sedan blev det surr in på småtimmarna, mycket skoj! =)

Nu ska jag återgå till middagen och önskar er alla en trevlig valborg!
Over And Out

09.30!!!

Publicerad 2011-04-28 11:00:50 i Allmänt

Idag hade jag sovmorgon, jag älskar för övrigt när man käre make har ledigveckor, då turas vi om att ha sovmorgon! Hur lyxigt är inte det när man har en liten person i huset som gillar att ha nattvakor? Vaknade först strax innan 08.00 och tänkte att jag VÄGRAR gå upp nu, somnade tillslut om och vaknade hör och häpna; 09.30! Minns inte när jag sov så länge sist! Skönt var det ialla fall! =)

Idag funderar vi på att åka till stan och inhandla ett nät till tjoppans studsmatta. Känns som att det behövs när det är den enda "leksak" hon sysslar med när hon är ute. Ja, den och cykla...men, då har hon förståss hjälm.
     Visste ni förresten att Sverige är världens säkraste land när det gäller säkerhet kring barn, men har världens oroligaste föräldrar...helt galet. Jag minns när man var liten och mamma & pappa spännde fast en tillsammas med den man satt bredvid, då var det inte så noga! Men, vi överlevde...eller hur?!

Nu ska vi käka lunch, ute på altanen i det vackra väderet! Förresten blev det inget grillat igår pga att gode maken var tvungen att fixa bilen. Blev god kycklinggryta och ris istället...kanske ikväll?!

Over And Out

IKEA

Publicerad 2011-04-27 16:04:00 i Allmänt

Igår åkte jag med kära lillebror till IKEA, han jobbade nära och då passade jag på att hänga med. Inhandlade nattlampor, sängbord, kuddar, ramar och mera prylar. Måste säga att fyra timmar springandes på IKEA fick mig tokless! Det var ofantligt skönt att bara sitta i lillebrors bil och surra efter äventyret. 
    
Idag har det varit jättefint väder men oj så trött jag varit. Lillebror i huset har haft vaka heeeela natten! Men som tur var så hade vi trevligt besök som höll igång oss, tack för det! =)

Ikväll blir det grillat; ÅH SÅ GOTT!!! Min kära mamma kommer också hit, hon fyller år idag och ska få en liten present av oss.

Hopppas ni haft en fin dag! =)
Over And Out

Idag, Söndag

Publicerad 2011-04-24 07:22:57 i Allmänt

Vad tiden rinner iväg! Det var nyss skärtorsdag och nu helt plötsligt är det söndag, vad tar tiden vägen?! Idag blir det återigen middag; hos svärisarna, tillsammans med makens lillebror med sambo, ska bli trevligt! =)
     Appropå middagar så var gårdagens middag också supertrevlig, vi passade på att cykla till pappa. Barnen fick åka i kärran bakom min cykel bägge två...det tyckte de var jätteskoj! =)

Ute skiner solen, denna påsk har verkligen varit helt makalös i väderväg, sol vareviga dag!!! Det gillas skarpt.

Haré bäst denna söndag, så hörs vi! =)
Over And Out

Påskafton

Publicerad 2011-04-23 10:08:24 i Allmänt

Idag är det lördag och som vanligt är det melodikrysset kl 10.03 på P4! Trist är att både förra lördagen och denna får jag lösa det själv, då kära mamma är borta. Imorgon kommer hon hem från fjällen! =)

Ikväll blir det middag med storebror m. familj hemma hos käre fader. Bjöd även med min kära vän då hon sitter helt själv hemma, hela hennes familj är nämligen i deras stuga. Medans hon måste sitta och vaka sin häst som ska föla vilken dag som helst! Spännande.

Nä nu blir det melodikryss, hoppas ni får en lika mysig påskafton som jag ska ha!!!
Over And Out

Skärtorsdag

Publicerad 2011-04-21 21:02:33 i Allmänt

Idag är det skärtorsdag och vi blev minsann bjuden på middag hos kära svärisarna; mumma!!! =) Idag fick vi även fin besök i form av en ridande påskkärring! Det var tjoppan & lillebrors yngsta kusin som kom och hälsade på med sin ridfröken och favoritshettis! Jättefina var de.

(GLAD PÅSK ALLA!!! =)

Annars har dagen varit lugn, vilket har varit skönt. Har krattat lite på gården och gungat barn. En mysig dag med andra ord. Imorgon blir det kanske lite träff med storebror och även sambosens lillebror, men det är inte riktigt klart nått av dessa alternativ, så vi får se vad som väntar!

Hoppas ni haft en fin skärtorsdag & att resterande delen av påsken blir lika bra!
Over And Out

Igår Sol, Idag Regn...

Publicerad 2011-04-20 08:11:13 i Allmänt

Oj, vilken helvändning vädret tog! Igår var det kalasväder med strålande sol och idag är det mindre kalasväder och regn, märkligt! Vi som hade tänkt ta en "prommis", blir inget av med detta. Jaja, en annan dag får det bli.

Idag funderar jag på att åka upp till kära mor och måla lite i hennes nyrenoverade hus, om hon har en extranyckel vill säga. Mamma själv är i fjällen så hon är borta, så jag tänkte "smyg-hjälpa" henne lite. Vi får se hur det blir...

Så ser vår dag ut, vad ska ni göra?!
Over And Out

Trädgårdsarbete

Publicerad 2011-04-19 15:50:12 i Allmänt

Åh vilken härlig dag detta varit! Först var jag & lillebror förbi goda vänner och fick kaffe. När vi sedan kommit hem efter att ha hämtat tjoppan hos hennes dagmamma var vi ute och krattade, rensade rabatterna samt försökte få snön att smälta bort fortare genom att kasta ut den på gräsmattan. Härligt med trädgårdsarbete! =)

Nu när den gode maken kommer hem från jobbet ska jag ta med mig tjoppan ut och hämta påskris. Hon hade gjort en superfin kyckling som hon fick med hem idag. Den måste såklart stå bredvid påskriset!

Imorgon ska vi ta en promenad efter att vi lämnat tjoppan. Så vi hoppas på lika fint väder som idag! Hoppas er dag också varit till belåtenhet!!!

Over And Out

Yes Box!

Publicerad 2011-04-18 08:26:20 i Allmänt

Det blev att vi åkte på bio igår. Min älskade pappa kom och satt barnvakt åt lillebror, så honom gick det minsann ingen nöd på!
     Vi såg "Trassel", en mycket bra film! Men med all reklam som var innan var den lite lång för tjoppan som hade svårt att sitta stilla den sista stunden av filmen, men hon var jätteduktig ändå! Det här ska vi göra om, men nästa gång blir det kanske en kortare film såsom "Alfons Åberg" eller "Lilla Spöket Laban" =)


(Tjoppans första film på bio!)

Fick börja dagen med att bli (ursäkta språket) skitförbannad!!! Vår katt hade nämligen bajsat i soffan och på golvet nedanför! Demonen i mig kom fram, stackars katt, tur han var ute. Många långa ramsor blev sagda om honom (lugn min käre make, barnen var inte i närheten). Han måste ha varit väldigt toalett-nödig, för han brukar aldrig göra sina behov inne! Jaja, nu får han vara utekatt några dagar/månader! ;) Kan nog vara bra både för honom och för mig.

Idag hoppas jag att vi kan åka och gratta min kära kusin som nyss fått en liten flicka. Men då jag inte fått tag i henne vet jag inte riktigt hur det blir. Vet att tjoppan här hemma skulle bli glad ialla fall, då min kusins äldsta flicka är i samma ålder som henne. Hur det blir återstår att se.

Solen skiner ute så jag hoppas på en bra dag!
Over And Out

Bio?!

Publicerad 2011-04-17 07:32:42 i Allmänt

Storasyster i familjen har aldrig varit på bio, vilket jag idag sitter och funderar på om hon ska få! Tror att hon skulle tycka att det var superspännande. Frågan är bara vilken film som skulle funka. Vissa filmer har hon suttit som ljus och tittat på; "Svärdet i stenen", "Mamma Mu", vilka är över en timme långa. Men blir det "fel" film så kanske det inte är så lätt att sitta stilla. Tror gi och för sig att bara själva bio-känslar räcker för att man ska sitta stilla ganska länge! ;)
     Jag själv är jättesugen på att se "Trassel", så vi får väl se om vi tar oss iväg och ser just den. Ska visa en thrailler för tjoppan när hon vaknar så får hon avgöra om hon skulle vilja se den. Återkommer...

Idag verkar det som att solen vill kika fram och det gillas skarpt! Blir det inte stan för att se bio, blir det nog att kika förbi makens kära brodur och visa tjoppan deras hus som hon inte fått sett.

Nä, nu ska jag återgå till min kanna kaffe vilket behövs då sömnbristen i huset är stor! Men, som tidigare skrivit, det är en kort period i livet, vilket kan vara vääääldigt svårt att inse när man är mitt uppe i det...

Hoppas ni får en härlig dag i solen alla!
Over And Out

Stolt!

Publicerad 2011-04-13 18:02:25 i Allmänt

Sitter här och kikar på när lillebror äter papper och storasyster ritar. Helt plötsligt ser jag att hon skrivit sitt namn (sista bokstaven var liiiite otydlig, men ändå!) VA?! Känner mig väldigt stolt ska ni veta! =) Nu återstår att se om det bara var en engångs lyckoträff eller inte, men det såg faktiskt bra ut.

Idag har det varit en mycket härlig dag! Först åkte jag till en god vän och vi tog en mysig prommis. När jag sedan kommit hem efter att ha hämtat tjoppan, kom två av mina närmsta vänner och hälsade på + barn. Detta innebar sex vildingar till barn under taket, men det gick bara bra!

Igår var min älskade kusin här och hälsade på. Vi surrade, käkade lunch samt tog en ganska lång promenad. Det var riktigt härligt & väldigt trevligt. Vi bestämde oss för att åka in till stan i maj och sova över hos hennes storasyster samt ha en riktig myskväll med tre-rätters middag!!! Längtar redan, ska bli jätteskoj!!!

Nä, nu blir det mys med barnen innan de ska sussa. Hoppas att er dag varit lika bra som min!
Over And Out

Vilken Helg!

Publicerad 2011-04-12 09:44:31 i Allmänt

Vi har verkligen haft en enormt rolig helg!!! Under lördagen var vi nämligen på fest, födelesdagskalas. Vi lämnade barnen hos svärmor & svärfar och begav oss sedan till festen som hölls bara några hundra meter från dem. Vilket gjorde att vi även hade sängplats hos svärisarna. Kändes bra att vakna upp och ha barnen hos sig direkt! =)

Nu är vardagen här igen och även "ensamheten". ;) Min gode make jobbar såklart eftermiddag, därav "ensamheten".
     Appropå hans skiftgång så fick jag veta något väldigt trevligt! Under påsken jobbar han förmiddag och då jobbar de tolvtimmars helg, vilken nu faller bort just pga påsken. Jag trodde att han jobbade som vanligt...när han nu blev hel-ledig så får vi verkligen passa på att rå om varandra! =)

Har precis lämnat vår älskade dotter hos dagmamman och här sitter jag nu och kikar på lillebror som brummar på i sin gå-stol. Har jag förresten berättat att han nu "kryper"?! Jooo då...den arme fadern är sååå stolt! =) Kryper  och kryper förresten, han gör som tjoppan, han hasar i kvick takt!
  
Idag ska min älskade kusin kika förbi, känns jätteskoj då det var alldeles för länge sedan vi två fick sitta ner och surra!!!

Hoppas ni får en bra dag idag!
Over And Out

"Rain"

Publicerad 2011-04-07 13:46:48 i Allmänt

Idag regnar det minsann, så det står verkligen klart för mig att det är april ute! =) Mig spelar det faktiskt inte någon roll, nu är snön på väg bort och då är det väl lika bra att snabba på det med lite regn.
     Annars har vi haft väldigt trevligt besök idag jag & lillebror av goda vänner. Skojigt att få prata av sig lite, då vi inte har träffat en själ i veckan!

Annars blir det nog lugnt idag. Imorgon blir det andra bullar. Då ska vi först åka upp till mitt jobb och säga hej då till min älskade arbetskamrat som slutar!!! =( Efter det åker vi vidare till min älskade mamma för att inspektera hennes nyrenoverade sovrum!!! Blir jättespännande, jag tror att det är jättefint! =)

Nu ska jag återgå till boken jag läser. Dean R Koontz för heeeela slanten. Har ni inte läst något av honom så rekomendera jag honom starkt då det är min favoritförfattare!!! =) "Väktare" är min favvis, en av hans äldre alster. Fast då ska man som jag såklart "digga" det onaturliga/otäcka, lite Stephen King-aktigt, fast jag anser att mr Koontz är strået vassare. Men, smaken är som baken.


(Väktare, nyare modell. Klicka på bilden, får ni mer info)

Ha en fortsatt bra torsdag!
Over And Out

Slött!

Publicerad 2011-04-06 16:22:49 i Allmänt

Idag har det verkligen varit en slöar-dag! Lämnade tjoppan hos dagmamman sedan har jag & lillebror gjort nada! =) Det vi är bäst på alltså. ;)

Innan vi åkte och hämtade tjoppa-lisa var vi förbi en kort sväng till käre makens bror som har inhandlat hus, vilket såg riktigt bra ut! Längtar tills det är sommar och vi kan kika förbi på en öl ute på deras altan...den gick inte av för hackor! Skoj att de flyttar närmre säger jag. =)
     När vi hämtat charmtrollet så var vi och inhandlade färgen till hennes rum..."oh my god" säger jag bara! Rosa är ordet!!! Men, jag hoppas och tror att det inte kommer att bli fullt lika rosa när det har torkat. Huvudsaken är att hon är nöjd och det verkar hon sannerligen vara! =)


(Rosa & Hello Kitty, kan det bli bättre? *fniss*)

Nu blir det avkopling med en bok och sedan ta tag i middagen! =)
Over And Out

Åh Så Härligt!

Publicerad 2011-04-05 18:27:49 i Allmänt

Idag har det verkligen varit smak på våren/sommaren ute!!! Det har varit riktigt varmt och jag har befunnit mig ute större delen av dagen och "lapat" sol; NICE!
     Den käre maken däremot har varit inne och gjort nytta medans hans arma fru suttit ute och latat sig. Han har nämligen målat all grundfärg i tjoppans nya rum! Detta gör att det bara återstår att måla grundfärgen, dvs rosa.

Annars har inte mycket hänt idag. Känner mig allmänt krasslig på grund av halsont, huvudvärk och snorighet. Men, vi taggar friskhet järnet! Helst då för de underbara barnen. Lillebror verkar, peppar peppar, mycket piggar idag och har inte haft feber. Den eländiga hostan har dock båda barnen kvar...vilket jag snart hoppas lämnar oss!!! Vi håller tummar och tår för det.

Fick ett presentkort på ett SPA när jag fyllde år, vilket jag inte använt mig av ännu. Funderar på att dra med mig älskade sambosen och åka dit i helgen. Men, än så länge är inget bokat eller bestämt så vi får se hur det blir. Men det skulle verkligen vara tok-mysigt!!! =)

Nu blir det till att mysa med barnen innan de ska sova!
Over And Out

SKOOOJ!

Publicerad 2011-04-04 07:52:36 i Allmänt

Hej hopp vad skoj vi hade i lördags och vilken enormt god middag vi blev bjudna på!! Den gick verkligen inte av för hackor! Vi satt oss i köket när vi 18.00 kom till värdinnorna och där satt vi och surrade ända tills kl var 01.00 och rörde oss inte ur fläcken! Så skoj hade vi. =)

Tråkigt nog blev lillebror febrig igår. Sedan hostar han som en hel karl också, inte alls skoj. Hosta, feber, halsont och snor regerar i detta hus just nu. Men, vi hoppas på att vi kan avsätta det och välkomna friskheten snabbt!!!

Jag hade tänkt följa med min älskade lillebror på äventyr genom hans jobb i veckan, och skulle då vara borta tisdag t.o.m torsdag, vilket kändes jätteskoj! Men nu känns det jättetarvligt att åka iväg då båda barnen är krassliga, kändes inte schysst mot käre maken. Så jag taggar för att jag kan åka med lillebror någon annan dag istället!!!

Nä, nu blir det "stor-läsning" för tjoppan då hennes kusiner gav henne tre påsar böcker!

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Tjejmiddag!

Publicerad 2011-04-02 09:10:46 i Allmänt

Idag blir det trevligt vill jag lova. Jag & två kompisar har blivit bjuden på en trerätters tjejmiddag, hur lyxigt är inte det?!? Blir spännande att se vad vi får för gott!
     Annars är det en grå dag idag, så fram tills det att vi ska dra på middagen blir det nog bara att vara innomhus & mysa! Vilket inte är helt fel!!! =)

Sitter och väntar in min älskade mamma som ska komma och lösa melodikrysset tillsammans med mig. Alltid lika trevligt! Sedan är hon även bäst då hon ju ska sova över här så att jag kan få sovmorgon imorgon efter ikväll!!! =)

Fick igår hem de ofantligt fina förstoringarna jag gjort sedan våran vigsel i fjol. Åh så underbara de blev!!! Nu blir det till att inhandla ramar till alla fina bilder.

Nä, nu ska jag ta och kika på de ofantligt fina teckningar min älskade dotter ritar! Hoppas ni får en toppendag alla, för det tänker jag ha!

Over And Out

Vill Luras...

Publicerad 2011-04-01 11:22:32 i Allmänt

Åh vad jag var sugen på att komma på ett grymt bra "första-april-skämt" idag. Men, förgäves...jag är skitdålig på att luras! Dessutom har jag inget klockrent skämt heller, hmm. Ska fundera mera under dagen så kanske jag kommer på nått bra! =)
     Är det någon som har något skit-skojsigt april-skämt?!???

Idag får min käre svåger & hans sambo nyckeln till sitt hus!!!! Gaaaah vad galet kul! Är supernyfiken på hur det kommer att bli, men jag är övertygad om att de kommer att få mysigt, då fallet är så nu i deras lägenhet.

Annars blir det nog en väldigt lugn dag idag. Igår var det verkligen strålande sol, idag lyser dock solen med sin frånvaro, det är nämligen väldigt grått & trist ute. Jaja, vi är påväg mot våren så den kommer tillbaka, jag är inte orolig! =)
     Igår satt jag & en go´vän och beställde kläder. Jag beställde en klänning & en tunika, blir väldigt skoj att se om man kommer i dem & om man passar i dem.

Hoppas ni får en bra dag ändå, trots solbrist!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela