Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Vad Är FEL?!?!?!!?

Publicerad 2011-01-31 09:56:27 i Allmänt

Lillebrollan är icket nöjd! Hela dagen igår & idag har han bara varit grinig. Åh så skönt det vore om de kunde berätta vad som är fel! Nu har man inte den blekaste aning utan måste gissa sig fram...
     Vi började med fullkornsgröt på kvällen för två dagar, är det det!? Eller kan det vara någon ny tand (vilket jag inte kan se)? Eller är det att det är krångel med bajseriet igen?!? Nä, man står i ett vaccum känns det som...har ingen aning om vad det är, jag hoppas bara att det går över snart.

Dessutom har han, som har varit en grymming på att sova under dagarna, börjat krångla även med det. Förhoppningsvis är det något övergående och kommer sluta alldeles snart, hoppas kan man alltid!

Annars är det helt ok...vår älskade lilla tjoppa fyller alldeles strax TRE år!!! Det är helt vansinnigt vad tiden går undan. Hon föddes nyss...och nu; TRE ÅR!!! Hon har redan bestämt sin tårta; Lila med jordgubbar på. Lila är hennes favvo-favvo-favvo-färg, så det var inte så chockerande att hon valde just den. =) Jag har köpt hem röd & blå karamellfärg och provade om jag kunde få fram en fin lilafärg. Det gick galant, grädden blev en jättefin, vilket hon blev jättenöjd med, vilket är huvudsaken!

Idag blir det till att göra INGENTING!! Känns heeeelt underbart att bara vara.

Kram på er!
Over And Out

Föräldraträff...

Publicerad 2011-01-26 15:27:31 i Allmänt

Idag har jag & lillebror varit på föräldraträff. Eller, nja, det var mest jag som var det faktiskt...lillebror han sov mest hela tiden. Det är verkligen skoj att vara på dessa träffar då barnen som deltar är i samma ålder vilket är skoj att se hur de utvecklas! =)

Idag blir tjoppan hämtad av sin käre pappa, vilket jag tror att hon kommer att tycka är superbra! Varje morgon den här veckan har hon ropat på sin pappa, vilken är på jobbet. Idag började hon senare än vanligt och därför kan sambosen hämta när han kommer hem från jobbet.

Annars har det varit lungt och stilla...är suuuupertröt, vilket kan bero på att jag inte kommer mig i säng på kvällarna! Går och lägger mig alldeles för sent om man tänker på att våra barn är morgonpigga små liv!

Haré Bäst, vi hörs!
Over And Out

Ny Vecka, Nya Möjligheter?

Publicerad 2011-01-25 20:03:07 i Allmänt

Tjohej på erder alla! Har precis kommit mig hem från ett styrelsemöte, sitter som bekant i Lärarförbundets styrelser här i vårt samhälle. Det var trevligt!

Imorgon blir det till att träffa alla härliga i föräldragruppen! Det är alltid trevligt att träffas och surra av sig lite grann. Sedan, på torsdag, kommer en kär vän hit med lillasystern i familjen, vilket det var superlänge vi träffade!!! Det ska bli extra skoj att se lillasyster i familjen. Hon är bara två månader äldre än lillebror och de växer ju så det knakar när de är såhär små! =) Blir spännande!

Hade tänkt åka skidor idag, men nu blev styrelsemötet så långt och jag har inte hunnit äta någon middag, så jag får ta det imorgon istället! =) Dessutom har fredagssimingen kört igång efter jul-uppehållet, det känns också skoj!

Hoppas er dag varit till belåtenhet!
Over And Out

Dopsång

Publicerad 2011-01-22 17:01:40 i Allmänt

Idag har jag varit anställd som "dop-sångare"! =) Sjöng en superfin låt som jag aldrig hört förr; "Underbarn". Passade utmärkt på dop ialla fall. Sedan fick jag soppa, macka och go´fika! Tack för förtoendet säger jag!

Idag har det verkligen varit en toppendag! -5 & strålande sol! Innan jag åkte iväg för att sjunga var jag och tjoppan ute i det vackra vädret och gjorde "stjärtlapps-backar" i snön, det gick lysande. Idag var det trist att man inte ägde en skoter för OJ så härligt det hade varit att ta en tur. Jaja, utelivet är underbart ändå, utan skoter!


(Du vackra dag!!! =)

Lillebrollan kämpar på med sina två "gaddar". Grinig som få, men det konstiga är att det bara verkar vara besvärligt på natten mellan kl 02.00-05.00...mycket märkligt säger jag, som tycker att det där besvärliga kunde yttra sig under dagen istället för på natten när föräldrarna vill SOVA!!!

Kvällen bjuder inte på mycket ös. Det blir en stilla kväll med mys, vilket räcker gott & väl! Vi ska laga pizza och sedan blir det nog bara placering framför tv:n.

Puss på er!
Over And Out

Tänder?!

Publicerad 2011-01-19 21:17:03 i Allmänt

När älskade tjoppan fick sina första tänder var det inga problem överhuvudtaget! Hon varken; dreglade, grät, hade diareé eller feber...med lillebror är det en helt annan historia! Han har nu sina första två tänder på väg upp, de fram i nederkäken. Tre nätter i rad har han nu vaknat prick kl 03.00 och varit sååååå enormt grinig, detta tror jag, beror på hans tänder. Natten till idag var verkligen gräslig; kl 03.00 *pip* vaknar lillebror och gallskriker konstant i två! timmar, då slocknar både han och jag i gästrummet.
     Kl 07.30 *pip* ropar en vaken tjoppan på mig...det var bara att pallra sig upp med andra ord...TRÖTT? OJA! Jaja, man får fortfarande tänka; Det är faktiskt en övergångsperiod, vilket kan vara svårt när man lider av sömnbrist och är HUR retlig som helst.


(En söt liten nattsuddare! =)

Nu hade jag tänkt ta mig en tidig kväll ikväll...för hittills i veckan har jag varit extremt duktig på att hålla mig vaken alldeles för länge! Så nu ska jag faktiskt vara duktig! =)

Hoppas ni har det bra där ute i stora världen!
Over And Out

Horisontellt Läge...

Publicerad 2011-01-16 13:34:05 i Allmänt

Hela helgen har vi varit inne. Tjoppan fick vara hemma från dagmamman i torsdags och sedan har vi bara varit inomhus. Igår blev sambosen dålig också...men, han verkar ha repat sig bra, bara lite sömnbrist idag! Det trista är att han jobbar eftermiddag och går ju som bekant ut på söndagkväll, vilket känns trist...jaja, en vecka går fort.

På fredag ska vi åka in till stan till min älskade kusin som fyller 30 imorgon, det ska bli så skoj att träffas då det var superlänge sedan! =)

Nu är Hello Kitty-tapet inhandlad. Tjoppan ska, i sitt nya rum, få en fondvägg med just detta mönster. Hon är LYRISK!!!! Nu är det "bara" gips på väggar som ska målas, måla tak och tapetsera garderoberna som är kvar...fort var det gjort! ;) *skratt*
     Fick tjoppan bestämma skulle detta redan ha varit gjort. Hon var redo att flytta in i sitt nya rum redan i fredags då den arme fadern hade inhadlat tapeterna! =) Hon ska även ha, enligt henne, Hello Kitty-gardiner...detta återstår dock att se.


(Fatta lyckan med Hello Kitty-tapet! ;)

Nu ska jag ta och njuta av familjen den lilla stund vi har kvar av denna dag innan sambosen åker iväg och arbetar! Haré bäst alla!

Over And Out

Fina, Fina, Lilla Tjoppa

Publicerad 2011-01-12 20:45:13 i Allmänt

Här sitter man och känner sig sååååå maktlös. Vår älskade lilla tjoppa har legat på sitt rum i en timme och hostat så mycket att hon kräktes...känns så eländigt! Det kom bara som en blixt från klar himmel. Imorse hostade hon nästan ingenting och hos dagmamman hade det varit full rulle! Hoppas att det bara är något snabbt övergående, för såhär mycket har jag aldrig hört henne hosta! Det återstår att se hur mycket sömn hon får i natt! =(

(parantes; det verkade som att det kunde vara nån släng av blåskatarr tjoppan dragit på sig, men vi skulle avvakta sa bvc...idag har det då varit lungt på kisseri-fronten!)

Annars har det varit väldigt trevligt idag. Vi har haft besök av mammor från vår föräldragrupp, vilka fick fika och bjöd på trevligt surr!

Nä nu ska vi ta och lägga lilleman, som för övrigt sitter nu! Han är sååå duktig så!
Over And Out

Hej Vardag!

Publicerad 2011-01-11 12:02:48 i Allmänt

I morse kl 04.00 grät tjoppan som en tok och klagade på att det sved när hon kissade, vi åkte till vårdcentralen imorse men alla hennes värden såg jättebra ut, så då ställer man sig frågan:
"- VAD är det då?"
Hon är minsann inget barn som klagar i onödan...så jag undra verkligen vad det är...ska åka till BVC imorgon och höra vad de tror. Men, jag är såklart tacksam över att det inte var urinvägsinfektion, vilket jag och maken trodde.

Nu är vardagen här på allvar, då tjoppan började hos sin dagmamma efter jullovet idag. Något jag trodde skulle bli jobbigt då hon faktiskt har varit ledig i över tre veckor! Det visade sig dock att den lilla damen inte hade några som helst problem (även fast hon sa i bilen att hon bara ville vara hemma) att bli lämnad hos sin dagmamma. Jag fick en stor kram & ett HEJ DÅ! sedan gick hon. Det känns jättebra att lämna då!!! =)


(Rally-tomten säger "- Hej vardag!")

Den andra lille skrutten då? Honom beslutade vi att ta bort vällingen på natten för, vilket vi gjorde slag i saken natten till igår (då sambon har ledigvecka i veckan). Han "staffade" oss med att vara grinig & skrikig i en timme, sedan sov han till kl var 07.00! I natt sov han tills kl var 04.00, grät från och till i en timme och sov sedan till, hör & häpna, 08.30!!!! Jag är sååå imponerad av honom! =)

Idag blir en lugn dag. Har packat ned alla julgrejor och burit undan dem. Sedan blir det hämtning av tjoppan kl 14.00 då vi får besök av en kompis till tjoppan, som vi inte har träffat sedan innan jul...det blir skoj! =)

Ha en härlig dag alla!
Over And Out

Fint Besök!

Publicerad 2011-01-09 09:51:40 i Allmänt

Idag får vi minsann fint besök! Det känns jätteskoj att våra kära vänner kommer hit och hälsar på. Då kära mamman i familjen började jobba så har det blivit lite och ingenting av den varan, något jag verkligen saknar! Våra älskade barn leker så bra tillsammans också.
     Så ser förmiddagen och delar av eftermiddagen ut för oss idag...

När käre sambon kommer hem i kväll efter jobbet har vi en härlig ledigvecka att se fram emot. Det är kanon med sånna veckor när jag är hemma och är föräldraledig, vi får verkligen mycket tid tillsammans. Att det sedan innebär att min älskade make får se sina barn bra mycket mer än andra pappor gör inte saken sämre, vi har verkligen lyxigt! =) 
     När jag jobbar och han går hemma är det mindre av den varan, då jag inte jobbar skift.

Nä, nu ska jag sätta mig i soffan och mysa tillsammans med min älskade dotter! Den älskade sonen ligger ute på altanen och sover...myyyys!!! =)

Ha en fortsatt fin söndag alla!
Over And Out

Snöskottning & Ridning!

Publicerad 2011-01-07 16:34:06 i Allmänt

Oj, oj, oj så mycket snö det kan formligen VRÄKA ned. Nu gillar jag snö så jag klagar inte. Men i morse efter bara tre timmars sömn, då kan jag säga att jag inte var stormförtjust i att gå ut och skotta undan de två ton snö som hade fallit! Men, genom det så fick jag lite aggressions-terapi på samma gång, så det var nästan värt det! ;) Gratis motion är aldrig fel det heller.

Idag hade jag lovat tjoppan att åka och rida; SILAS! 
"- Mamma, jag ääääälskar Silas!"
Sagt & gjort, vi åkte till stallet och hade jätteskoj jag och bruttan! Det enda hon pratade om när hon satt på hästryggen var:¨
"- Mamma, jag vill galoppa, galoppa mamma!"
Det fick hon inte göra...det blir nån anna gång, när balansen har kommit. Idag blev det skritt & trav vilket jag var superimponerad över att hon fixade!!!


(Tjoppan & hennes älskade Silas)

Det blir fler fredagar framöver vi kommer att låna oss en ridtur! =) För hon diggar det verkligen.

Nä, nu ska vi ta och göra klart vår middag, våra kära BB-kompisar kommer på besökt! =)
Haré bäst alla & trevlig fredagkväll!

Over And Out

SISTA KVÄLLEN!!

Publicerad 2011-01-06 21:21:37 i Allmänt

Åh så skönt det är när torsdagskvällen nästan över, för då...då har min älskade sambos eftermiddagsvecka nästan tagit slut! Det är alltid lika härligt att veta det...dessutom har han ledigvecka hela nästa vecka. =)

Imorgon ska jag och tjoppan åka iväg till stallet. Det ska bli så roligt att få se henne rida...hur det går återstår att se. Hon "äääälskar" ju hästen Silas, så det lutar åt att hon ska rida honom. Ska försöka komma ihåg att ta bilder imorgon så att ni får se hur duktig hon är min älskade lilla prinsessa! =)

Ikväll var min kära pappa här och var barnvakt medans jag var och åkte mina 5 km på skidor. Idag har snön vräkt ner så spåret var inte alls det bästa, i tisdags gick det betydligt lättare...men, men nu har jag åkt det och det känns jättebra! =) Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta att åka, ialla fall en gång i veckan. Min rygg & mina axlar tror jag skulle må väldigt bra att få lite muskler i sig!

Nä, nu sover bägge knåddisarna så jag ska passa på att ducha, elda och sedan blir det sängen! =)
Kramen på er!

Over And Out

Lite Avis...

Publicerad 2011-01-05 21:35:01 i Allmänt

Min älskade syster ska åka till "canarie-holmarna" på fredag, behöver jag skriva att jag inte skulle ha något emot att få hänga med? Men, vi ska allt åka till Canada här framöver så jag ska minsann inte klaga! =) Men, jag tror verkligen att min älskade dotter skulle ha tyckte om alla rutchkanor och allt vatten på canarieöarna!!!

Annars är det bara lugna gatan här i hemmet. I veckan har som sagt käre maken jobbat eftermiddag sedan ska han även jobba helg. Efter det har han ledigvecka! Det ser vi fram emot...

Igår åkte jag fem kilometer på skidor, det är verkligen superhärligt! Imorgon ska min käre pappa komma hit och vara barnvakt så att jag får åka mina fem kilometer...sedan blir det bjudning av middag till honom som tack för hjälpen. =)

På fredag blir det skojigt, då ska minsann våra BB-kompisar komma hit och äta. Vi har inte träffats sedan i september då de gifte sig, så det ska verkligen bli jättetrevligt att få se dem igen.

Nä, nu ska jag ta och spana in tv:n en liten stund sedan blir det sängen! Förhoppningsvis är inte lillebror vaken jättemycket inatt.

Haré Bäst!
Over And Out

2011

Publicerad 2011-01-03 16:05:32 i Allmänt

Känns väldigt märkligt att det nu är ett nytt år...vart tog 2010 vägen? Det susade bara till så var det ett helt nytt år.
     Så är även vardagen här, sambon började nämligen sitt jobb igen efter två härliga veckor tillsammans, helt lediga! =) Så, nu är man gräsänka varje kväll den här veckan, känns väldigt märkligt!!! Det som känns bra är dock att nu är de vardagliga rutinerna tillbaka och det behöver barnen!

Nyårsafton var mycket mysig. Vi befann oss hos käre storebror på middag. Klockan 22.00 var vi hemma och hade två sovande barn direkt de landade i sängen (att sedan lillebror vaknade kl 00.00 & var vaken till kl 03.00 är en annan historia!).

Imorgon hade jag tänkt åka skidor. Min älskade storebror fick mig ut i torsdags, då åkte vi fem kilometer. Härligt! Så nu fick jag blodad tand och ska försöka att åka fem kilometer i alla fall en-två gånger i veckan. Sedan ska jag & tjoppan (läs tjoppan) rida en gång i veckan, tror att det kommer att bli skitskoj!!! Hon diggar verkligen hästar!!! Så fredagar blir hennes riddag!

Nä, nu ska jag och tjoppan börja med maten. Idag har hon beställt fläsk & pooootatis!
"- Mamma! Jag ÄLSKAR potatis!" =)
Kram på er där ute!

Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela