Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Hemresa

Publicerad 2011-05-31 19:50:38 i Allmänt

Ikväll, kl 19.55 bär det av hemmåt igen. Som jag sagt tidigare har vi haft jätteskoj här i Montréal, men visst är det gamla talesättet ganska sant?!? "Borta bra men hemma bäst"! =) Längtar att få sova i vår säng igen samt att få komma igång med sina vanliga rutiner...

Nu håller vi bara tummarna för att vi får lika lyxiga platser på planet som vi fick hit och att barnen sköter sig lika exemplariskt som de gjorde på resan hit.

Nu blir det till att njuta av den exotiska, ofantligt VARMA sommarluften som är här just nu och sedan bär det iväg till flygplatsen! =)

Hörs i Sverige!
Over And Out

Exotiskt Regn!

Publicerad 2011-05-29 21:11:50 i Allmänt

Nu tycker jag att regnandet som är här kan sluta. Imorgon ska vi åka in till Montréal för att kika på nått sorts "klimat-hus". Det hoppas vi att tjoppan kommer tycka är skoj! Än så länge har vi, som sagt, bara varit på aktiviteter för oss vuxna...vilket jag förstår om hon tycker är skittrist! Men, hon har gjort det sååå ofantligt bra!!! Kärlek & respekt till vår lilla prinsessa! =)
I alla fall, som jag har förstått, så är det massor av djur i olika klimat i detta hus. Tyvärr är det stängt till pingvinerna (arktiska klimatet) då de reparerar det för kommande turistsäsong. Men förhoppningsvis kommer de andra klimaten vara lika spännande & skojiga.

Idag har vi gjort rabarberkräm, åh så gott & somrigt det är med rabarber! =) Annars har dagen varit lugn idag också pga vädret, detta regn som bara vräker ned. Inte långt härifrån har det blivit översvämning, vilket har medfört att mångas hus har blivit förstörda! =(

Nä, nu blir det mys i soffan, med världens bästa make & dotter!!! =)
Over And Out

Mulen Dag

Publicerad 2011-05-28 15:54:43 i Allmänt

Idag är det mulet, men varmt. De sista dagarna har varit ofantligt lugna. Igår var vi iväg på en liten shoppingrunda för att inhandla lite skor till barnen samt kläder åt gode maken. Allt blev mycket bra! =)
Idag blir nog även den lugn, vi funderar på att åka till samhällets skola så tjoppan får busa & leka i deras lekpark. Det hoppas vi uppskattas.

Det återstår nu bara tre dagar av vår vistelse här i Montréal. Det har verkligen varit en skojig upplevelse och hur trevligt vi än har haft det så känns det verkligen härligt att få komma hem till sin säng och sova samt återgå till sina vanliga rutiner som såklart har rubbats på nu när vi varit borta.

När vi kommer hem väntar en 40-års fest på oss. Ska bli jätteskoj att få röja runt på. =) Min älskade mamma ska ta hand om barnen. Ska be henne att vara hemma hos oss me dem, då det är så tätt inpå vår hemkomst. Skulle kännas bra om de fick landa hemma nu när vi kommer hem och inte börja med att "flyga" runt igen! Tror det löser sig.

Nu blir det mys i soffan...
Over And Out

Quebec

Publicerad 2011-05-26 18:04:32 i Allmänt

Igår befann vi oss på resande fot. Vi åkte nämligen 20mil till Quebec. Det var en fin gammal stad, med många fina hus. =) Barnen var helt knäckta efteråt och somnade för natten i bilen.
Vår älskade tjoppa är jag verkligen super imponerad av!!! Hon hänger med på "vuxen"-grejer hela tiden och sköter sig exemplariskt! =) *ÄLSKA*
Nu har vi alldeles strax varit här i två! veckor. Vilket innebär att hemresan närmar sig med stormsteg. Vi har varit lite oroliga för att askmolnet från vulkanen på Island skulle drabba oss, men som det ser ut nu verkar det lugnt. Vi håller tummar och tår för att det fortsätter vara så också!
Idag blir det lugnt på grund av utflykten igår. Imorgon blir det till att åka till shoppingcentrat igen för att kika om de har lättare sandaler till lillebror och tjoppan.
Nu är det bad som står på schemat. Hoppas ni har det bäst!
Over And Out

Shoppingdag

Publicerad 2011-05-24 21:35:03 i Allmänt

Jag är verkligen inte någon shoppingmänniska. Jag gillar inte att prova kläderna och jag får typ "krupp" på all trängsel! Men idag var alla "icke-shopping-syndrom" som bortblåst! Jag tror att jag handlade nästan en halv affär! ;) Det blev byxor, tröjor, klocka, keps samt en massa associarer! =) Jag är helnöjd.

Den tropiska värmen är kvar. Idag har väderleksrapporten lovat regn, liksom så många andra dar här. Men jag är övertygad om att de ständigt är på fyllan och inte har den blekaste aning om någonting. Det har nämligen varit ca 25 grader varmt och strålande sol sedan vi kom hit!!! =)

Nu blir det till att börja med maten. Hoppas ni där hemma, låååångt borta i Sverige, mår bra!
Over And Out

Blåsigt!

Publicerad 2011-05-23 15:57:22 i Allmänt

Idag blåser det minsann, trodde att hela huset skulle blåsa bort i morse. Som tur var verkar det vara ett stabilt hus! ;) Igår passade vi på att göra något bara för tjoppans skull. Vi åkte till stadens lekpark och lekte hela eftermiddagen, det uppskattades jättemycket! =)

Idag blir det, på grund av vädret & hostiga barn, väldigt lite "action". Vilket även känns skönt för oss vuxna (ialla fall för mig). Det blir nog bara till att sitta inne och mysa.

Igår kikade vi in "The Black Swan", wow säger jag bara...ni som sett den vet vad jag menar, till er som inte hunnit se den än rekomenderas den varmt. Fast förbered er på tragik!

Nu blir det till att mysa i fulla drag, önskar er en bra dag!
Over And Out

Tidsskillnad!

Publicerad 2011-05-21 14:24:00 i Allmänt

Oj vad man blir förvirrad av en tidsskillnad på sex timmar! Kom ned en morgon och ville lyssna på morgonpasset i p3, visade sig att klockan var två på eftermiddagen i Sverige, inte tidigt på morgonen som här!
Vi befinner oss i Canada hos min barndomsvän som precis fyllt trettio och fått en bäbis som är ett halvår yngre än lillebror. Trist är att lillebror blev febrig i förrgår och tjoppan är tok-hostig!!! =( Inte alls skoj när man är borta...det är såklart inte skoj när man här hemma heller...men, det känns liksom lite extra jobbigt när man är låååångt borta hemifrån.
Vi har varit och kikat på min barndomskompis jobb, även åkt hissen som byggdes för OS -76 samt en massa andra trevliga saker. Mest av allt är jag såååå imponerad av våra barn som klarade resan på 16h galat! Åh så duktiga de var! =)
Nu blir det till att tvätta undan lite kläder sedan att softa. Hoppas att ni har det bra där borta i Sverige!
Over And Out

Mulleskogen

Publicerad 2011-05-16 07:05:16 i Allmänt

Idag ska tjoppan åka till "Mulle-skogen", något som jag tycker är jätteskoj att det finns. Jag gick nämligen själv "Mulle" när jag var barn! =) Klicka på bilden/länken nedan om ni vill få mer info. Kortfattat innebär det att man är ute i naturen och lär sig att inte skräpa ned och annat intressant & viktigt om den. Sist gick de på skattjakt och fick popcorn, det gillades såklart.



(Tjoppan har börjat "Mulle"!)

Idag är det verkligen grått ute, det har regnat under natten och jag måste säga att OJ vad gräsmattan har blivit grön! =) Hela dagen ska gå till att packa & inhandla saker till vår resa som går av stapeln imorgon. Ska bli skoj att få komma ut och lufta vingarna lite! =)

Haré Bäst Alla!
Over And Out

Cykelfesten

Publicerad 2011-05-15 08:00:48 i Allmänt

Japp, då fick man bevittna samhällets cykelfest igår; tema 80-tal. Vilket var mycket skoj! Vi har blivit bjudna flera år i rad men för det mesta har gode maken jobbat eller så har annat varit ivägen. I år jobbade, som vanligt, maken...så vi beslutade att inte fara. Men, min gode väns sambo ville inte åka, så jag fick ta hans plats.
     Eftersom maken jobbar helg och börjar kl 06.00, var jag ändå tvungen att hålla mig i kragen då jag har barnen idag. Vilka, som bekant, stiger upp kl 05.00!!! 3½h:s sömn har man väl lyckats skrapa ihop ungefär...men, det är självförvållat så jag tar det...trist bara att lillebror var tvungen att störa sömnen med 1½h vrål!


(Lillebror taggar för nästa år *skratt*)

Idag är det grått & "duggar" lite lätt, känns ganska bra, då har man inga "krav" på att gå ut. Får vi vara inne och mysa, lägga puzzel och bara ta det lungt! =)

Hoppas ni får en bra dag!
Over Anf Out

04.45 *pip*

Publicerad 2011-05-14 07:17:19 i Allmänt

Nä, morgonstund har INTE guld i mun!!! Inte så här tidigt ialla fall. Helt vansinnigt, men jag förstår faktiskt lillebror, han har ont i halsen (det är vad jag tror). Lider med honom och hoppas nått så in i norden att han blir frisk NU!!!!

Idag blir det melodikrysset, som vanligt. Det "ovanliga" är att mamma inte är här och löser det med mig, hon är nämligen i Göteborg hos min syster. Så jag ringde helt enkelt käre pappa, så nu kommer han hit och löser det med mig och äter frukost! =)
     Min älskade pappa ska sedan vara barnvakt mellan 15.00-18.00, då jag ska åka på cykelfest och min käre make jobbar. Är så lyckligt lottad att jag har mina nära och kära (ja, alla utom syster då) så nära. Det är såååå lyxigt att man kan få hjälp några timmar bara sådär. Det är inte alla som har den lyxen!

Nu blir det till att tagga melodikryss och cykelfesten. För övrigt så är väl förkylningsymtomen (halsont, huvudvärk samt snorigheten) inte alls borta, men jag får försöka förtränga det helt enkelt. Hoppas även att solen som strålar nu, väljer att stanna hela långa dagen, blir mysigare att cykla då! =)

Kram på er!
Over And Out

Aj

Publicerad 2011-05-13 16:23:52 i Allmänt

Har ont i mitt arma huvud, min hals samt i mina öron. Känns inte ett dugg skoj då vi imorgon ska delta i samhällets cykelfest. Jaja, vi får tagga friskhet tills imorgon! Temat är 80-tal, vilket känns skitskoj! Har raggat upp en lila axelvadds-skjorta, en bockstyre-cykel, örhängen samt lite annat smått & gott. Får vi se om man duger, skoj ska det blir vilket som. =)

Idag har det varit en gråmulen dag. Vi har varit inne hela dagen och pysslat, sett "Barbapapa" samt flyttat åt tjoppan. Oj vilken lycka att få byta rum, ett rum som dessutom är rosa! =) Hon får bättre läge nu på sitt rum då hon kommer att hamna längst bort från oss och en skrikande lillebror. ;) Fast jag måste ändå säga att hon är grym, det har nästan aldrig hänt att hon vaknat av lillebrors skrikande på nätterna! Då sover hon ändå vägg i vägg.

Nä, nu blir det grillat & potatisgratäng! Mumma! Hoppas er fredag den 13:e har varit till belåtenhet!
Over And Out

Vill Icket!

Publicerad 2011-05-10 20:39:39 i Allmänt

Rubriken innefattar två saker. Dels att lillebror inte alls vill sova, utan har tjorvat i nästan en timme med att ligga och gråta! =( INTE SKOJ!!!
     Det andra är att det inlägget jag skrev i söndags, som handlade om hur skoj jag hade haft i stan tillsammans med min kusin samt resan till kära mamma, kom bort! Inte skoj det heller. Men, det kan jag leva med.
   
Att käre lillebror inte verkar vilja sova har nu pågått i några dagar. Känns verkligen jobbigt att han bara ligger och gråter, jag vill bara ta upp honom och på det viset somnar han ju aldrig! Konstig hur barn fungerar, man ser att de är TOK-TRÖTTA men de vägrar ändå i sten att sova; VARFÖR?! Och hur i hela fridens dagar orkar de över huvudtaget hålla sig vakna när de är så trötta?! Vore det inte bara enklast att lägga sitt söta, lilla huvud på kudden och sova?!

Nu ska jag städa klart, sedan ska jag gå och mysa med min älskade make!!!
Over And Out

Hemma!

Publicerad 2011-05-08 22:52:59 i Allmänt

Åh så skoj jag har haft det hos kära kusinen!!! Helt underbart skoj. Åkte ner igår efter lunch och då begav vi oss ut på stan och inhandlade jackor åt mina älskade barn samt presenter åt min älskade väns barn som föddes i december. Fikade gott och hade allmänt mysigt. Därefter gick vi hem och åt och drack gott sedan gick vi på en teaterföreställning vilket var tänkvärd och väldigt lagom lång! Efter detta gick vi hem och tog efterrätt drack gott och surrade fram tills kl var 02.30 på morgonen!!! =)
     Vaknade kl 08.00 i morse, men jag gav mig den på att jag inte skulle kliva upp då, så jag lyckades faktiskt somna om tills kl var 10.00. Då käkade vi frukost och jag begav mig hem till min ÄLSKADE familj!!! =)

Då jag kom hem där vid 12.30 begav vi oss direkt upp till kära mamma, för att hjälpa henne att "röja" (= städa) undan både ute och inne. Sedan bjöd hon oss, far, storebror m. familj samt lillebror på middag. Kalas säger vi om detta. Även superskoj när vi träffas allihopa och man får rå om varandra! Ja, nästan allihopa...blir lite bökigt för storasyster att åka hit från Göteborg bara för en middag. ;)
     Slutligen kom vi hem vid 18.40 och tjoppan var jättetrött så hon slocknade nästan direkt. Lillebror däremot var helt tvärtemot och vill inte alls sova, utan passade på att somna över en timme efter sovtid!

Nu blir det sängen och även fast det var sååå ofantligt skoj att surra tills mitt i natten samt sova borta, så är det helt underbart att få gå och lägga sig brevid min ÄLSKADE make!!! =)

Kram på er!
Over And Out

Pannacotta

Publicerad 2011-05-07 07:33:52 i Allmänt

Igår blev den här "pannacotta-oskulden" av med den. ;) Jag provade nämligen att göra vaniljpannacotta! Mumma blev det och jag tar med mig denna goda efterrätt till min kära kusin som jag ska åka till idag. Även en burk med kondenserad mjölk tas med, den kan man nämligen koka (i två timmar) och sedan äta tillsammans med pannacottan som kolasås! Blev helt facinerad över att det blev kolasås av mjölk, men det kanske inte är så konstigt när man då ser att det även är socker i den kondenserade mjölken!


(Mumma med vaniljpannacotta!)

Jaja, solen skiner på himlen och jag hoppas att dagen & kvällen blir toppen! Hoppas att även ni får en mysig dag! Over And Out

Teddy

Publicerad 2011-05-06 12:31:01 i Allmänt

Teddie stavade inte alls sitt namn så utan; TEDDY! Så nu vet ni det, som ni har väntat med uppdatering om denna uppgift! *skratt*

Den lilla ryttarinnan var väldigt okoncentrerad under borstningen idag, ville hellre leka med dem än borsta. Kan det bero på att hon är tre?! Hon är liten, men hon fixar det faktiskt! Skrittar & travar själv, förra veckan vi var där galopperade hon!!! Jo, jag höll ju fast henne förvisso, men jag är ändå grymt imponerad! (jag är inte ett dugg partisk! ;) Sen att jag är hästgalen och får se att mitt älskade barn även är det gör ju inte saken sämre! =)

Haré bäst, ät inte häst! *fniss*
Over And Out

Ridning!

Publicerad 2011-05-06 07:43:45 i Allmänt

Idag blir det, som sagt, ridning för hela slanten. Kl 10.00 ska jag skjutsa tjoppan till hennes "ridfröken" och hon ska får rida Teddie (måste kolla hur han stavar sitt namn egentligen). Nu hoppas jag bara på att det inte ska regna när hon ska rida, men det ser väldigt lurt ut.

Imorgon ska jag dra in till stan för att ha mysdag/kväll med min älskade kusin! =) Vi ska rida, gå på teater och äta & dricka gott. Blir jätteskoj, då det var länge sedan. Vi får se om jag sover över eller inte, då lillebror varit tjorvig i stort sett varje natt i veckan känns det taskigt att lämna gode maken ensam med barnen om det skulle vara så att han är tjorvig även natten till söndag. Då måste han ta både natten och dagen...kanske inte jätteskoj. Vi får höra vad den käre maken säger, är det ok så sover jag över...vilket jag tror att det är! =)

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Usch Vilken Natt =(

Publicerad 2011-05-04 20:01:00 i Allmänt

OJ säger jag bara!!! Shit vad vi har haft en kass natt, det var ganska länge sedan lillebror skrek såhär mycket under natten! Han började strax innan 01.00 och höll igång tills kl 04.00, då somnade han om tills kl var 07.00; LOVELY!!!
     Idag har jag varit vääääldigt seg. Men, som tur var fick vi inbjudan till en kär vän och vi höll oss vakna tack vare trevlig surr, kaffe & en fantastisk lunch!!! TACK Anna!!! =)


(Den söte lille ligisten *fniss*)

Annars har det bara flytit på. På fredagsmorgon ska jag och tjoppan återigen åka och rida lilla Teddie, den lilla shettis-skimmeln som hon börjat träna ridning på. Det blir skoj, gick jättebra sist...så vi hoppas det går lika bra denna gång. Blev helt frälst när hon frågade om hon fick "galoppa" och verkligen gjorde det!!! Hon är så underbart duktig vår lilla tjej!!! Stolt mamma eller vad?!?! =)


(Den underbara lilla ryttarinnan!!!)

Här sitter jag nu efter att ha haft en ofantligt mysig kväll tillsammans med kidzen, vi plaskade på med vatten i "vasken" hela kvällen! Det var uppskattat. Sedan var det nattning för hela slanten och nu önskar jag innerligt att vi får sova HELA natten i natt!!! Snälla?!?

Nä, nu ska jag slöa en stund sedan blir det nog sängen ganska tidigt ikväll...
Over And Out

Världens Lugnaste Dag

Publicerad 2011-05-02 21:05:07 i Allmänt

Oj, oj, oj vad vi har gjort lite idag! Vi har bara (nästan) varit inne och varit. Detta har förstås berott på att lillebror var krasslig i natt. Vilket inte har visat sig så tydligt idag...
    Ingen feber idag, vilket tyder på att febern i natt nog var pga att det kommer tänder. Mer som tyder på tänder är vääääldigt löst bajs. (visst noterar intresseföreningen nu?! *fniss*)

Ikväll började jag med nattningen redan kl 18.40, vilket berodde på att kära tjoppan inte har somnat förrän strax innan nio två kvällar i rad. Nu hux flux somnade hon 19.30, vilket jag inte alls trodde att hon skulle. Jag trodde att hon skulle, precis som igår, springa fram och tillbaka upp och ner från sängen. Icket, hon somnade direkt, vår älskade lilla prinsessa.
     Den lille prinsen somnade även han direkt. Han var jättetrött. Hoppas nu bara att han sover heeela långa natten i natt utan jobbig feber, lill-tjoppen. Håll tummar & tår!

Nu är det en lat mamma som sitter framför tv:n i soffan och bara slöar...vilket inte känns helt fel! Lite trist är att den gode maken inte är här och myser tillsammans med mig! Jaja, vi fick ialla fall hela söndagen tillsammans. Han blev ledig igår pga första maj, vilket var underbart! =)
   
Jaja, nu ska jag fortsätta lata mig och sakna maken.
Over And Out

Lilla Gubben!

Publicerad 2011-05-02 10:13:09 i Allmänt

Hela natten till idag har vi varit vakna; lillebror, käre maken & jag. Lillebror har varit jättevarm & grinig...vilket vi inte vet om det är en förkylning eller helt sonika tänder på ingående. Hur som, har det varit ofantligt synd om honom! =( Vi hoppas att den här natten var en engångsföreteelse och att natten till i morgon blir bättre!


(Vissa mornar är det helt underbart att gå upp! ;)

Idag blir med andra ord bara lugn. Vi ska sitta inne och mysa och bli friska helt enkelt. Imorgon börjar tjoppan hos dagmamman efter en veckas påsklov, blir spännande att se hur det går. Hon har ju, som bekant, varit liiiiite trilskig vid lämning på slutet. Hoppas att det gått över och inte blivit värre i samband med en veckas ledighet. Detta återstår att se imorgon.

Haré bäst idag, så hörs vi!
Over And Out

Always Look On The Bright Side Of Life

Publicerad 2011-05-01 07:07:54 i Allmänt

Som "titeln" lyder är det bara att digga läget liksom! Det finns ALLTID de som har det värre. Vi är inne i en vaken-period med lillebror igen och då kan det ibland kännas som att man är ensamast i världen! Något som vi naturligtvis inte är, men när man är mitt i vakenheten är det jobbigt. Men, som sagt; "Always look on the bright side of life", det blir bättre, ge det bara lite tid! =)

Sitter här och knapprar efter att ha gått upp där vid fem-snåret, vilket är lillebror i husets stiga-upp-tid. Inte alls någon skojig tid tycker jag. Sex hade funkat bättre, men får man bara sova utan att bli störd om nätterna går det faktiskt helt ok. Nu har vi då en liten nattsuddare vilken för det mesta inte vill att vi ska sova ostört om nätterna så det blir lite sömnbrist, det kan jag inte sticka under stolen med...MEN, det går väl över?! När han är si sådär 13-14 år är det vi som kommer att väcka honom; "mohahahaha"! ;) *skratt*

Idag ska vi åka och mysa tillsammans med goda vänner vilka har en liten tjej som precis fyllt fyra. Så det blir lite kalas idag, skojigt! Annars blir dagen lugn...vilket känns bra.

Haré bäst ni med!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela