Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Störtskön Låt!!! =)

Publicerad 2011-09-29 20:33:22 i Allmänt

Sitter i soffan och spanar in "True Blood", avsnitt sex i säsong fyra. Har redan sett hela säsong fyra men just detta avsnitt fanns bara ljud till...vilket jag nu alltså ser. Måste säga att inledningslåten "bad things" är väldans bra! =)


(Bad Things!)

Igår kom gardiner och annat smått och gott till vårt kök. Blir väldigt fin, ska bli så spännande när älskade maken målat klart skåpluckorna, han är så våldsamt duktig! =)
     Ikväll är sista jobbdagen för hans del, vilket känns fantastiskt bra! Blir till att mysa hela helgen. På lördag blir det middag med goda vänner, vilka vi träffar alldeles för sällan just nu...hoppas på bättring på den fronten! =)

Haré Bäst!
Over And Out

"Bara"

Publicerad 2011-09-28 08:08:19 i Allmänt

Så var min kakelmålning klar och det sista, fogmålningen var ett jädra pillrande! Då vi inom en snar framtid ska riva hela köket tycker jag att det blev helt ok. Nu är taket, väggarna & kaklet målat så nu återstår "bara" golv och köksluckor ;)


(Fotat på håll, så ni inte ser missarna *skratt*)

Idag väntar alltså mer köksarbete...hoppas vi kan ta oss till stan och kika in billigt klick-golv, men vi får se vart det slutar.

Imorgon ska min älskade arbetskamrat med bäbis komma och hälsa på! =) Blir supermysigt att få rå om dem lite. När jag börjar jobba är hon fortfarande mammaledig och vi kommer inte ses så mycket, blir något tristare på jobbet då kan jag lova!!!!!

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Höst-Mys!

Publicerad 2011-09-26 12:01:04 i Allmänt

I går när tjoppan och jag inväntade lillebror med sällskap begav vi oss ut i skogen för att söka rätt på saker för att göra höstmysgit i våra krukor utanför bron. (farstukvisten för er som inte är norrläningar) Vi hittade mossa, "hängranka" samt rönnbär vilket vi använde för att få höst i krukorna, såhär fint blev det!


(I den stora krukan/grytan fick två små grodor bo)


(I den lilla fick "välkommen-grodan" bo)

Både jag och storasyster i huset var mycket nöjda med våra skapelser! =)
     Idag har jag och lillebror gått en rask promenad på 2,5km medans storasyster och fadern i huset är i stan för att inhämta vår madrass till sängen. Nu hoppas vi bara att vi sover gott framöver! =)

Ha en fortsatt trevlig dag!!!
Over And Out

Helgen Är Slut

Publicerad 2011-09-25 19:51:11 i Allmänt

Vart tog den här helgen vägen?!? Det bara sa "swich" och nu är det slut. Nu väntar en veckas "gräsänkeri" då min käre make jobbar eftermiddag och åker till jobbet vid 15.00- De här veckorna är trista tycker jag! Hade känns mycket bättre om han fick slippa gå ut redan under söndag eftermiddag. Men, men man kan inte få allt...

I morse fick vi trevligt besök i form av storebror och hans tjejer och sedan i eftermiddag var min älskade lillebror och hans flickvän här och käkade. Det var jättetrevligt eftersom det var ett tag sedan vi träffades och surrade av oss lite!

Nu ska jag bara lata mig i soffan. Hade gärnat tagit en promenad, men tyvärr går det inte när jag sitter själv. Jag får helt enkelt ta tillfället i akt och gå imorgon under dagen då älskade maken är hemma! =)

Haré Bäst Alla! 
Over And Out
   

Målning Fortsätter!

Publicerad 2011-09-23 19:40:09 i Allmänt

Det bara rullar på här nu kan jag säga! =) Idag har jag noga rengjort vårt gamla bruna kakel för att sedan grundat med vitt, vilket det sedan ska bli svart över. Ska bli superspännande att se om det blir så bra som jag hoppas!!!
     Nu har vi även börjat fundera över om vi ska lägga in ett tokbilligt klickgolv också, när vi lix håller på...vi får se vad som händer.

Idag har det alltså bara varit innedag med målning som största sysselsättning! =) Igår var det dock andra bullar, då befann jag, storasyster och lillebror oss ute hela eftermiddagen och åt till och med mellis ute. Det var uppskattat!


(Vår älskade lilla tjej!!!)


(Vår älskade lilla kille!!!)

Nu väntar soffan med min älskade make, ha en trevlig fredagkväll alla!
Over And Out

YES

Publicerad 2011-09-21 20:07:32 i Allmänt

Jajjamensan, "true blood-boken" fanns...fast inte på vårt bibliotek dock. Men det var inte något problem utan den kära biblotikarien bokade upp mig på den bok som fanns i stan så de skickar den till mig! =) Känns skoj att få läsa böckerna, som ju faktiskt var före serien. Nu har man gi och för sig redan en uppfattning om hur alla rollkaraktärer ser ut gi och med att man sett serien, men...blir ändå skoj!

Vi tog oss en tur till Albin med familj istället för att handla och åka till bibblan idag. Mycket trevligt, som vanligt!!! =) Vi drog och handlade när vi kom hem istället, för så ekande tomt som vårt kylskåp var i morse har det inte varit sedan...ja, jag vet inte när!
     Behöver jag tillägga att bibblan-besöket ikväll var uppskattat?! Det blev tio böcker lånade, varav nästan hälften "Kråke"-böcker! Både jag och tjoppan äääälskar Kråke! =)

                                            
                                                   (Världens Bästa Kråke!!! =)

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och bara myyysa! =) Haré bäst alla!!!
Over And Out

Liiiite Stress...

Publicerad 2011-09-21 07:13:43 i Allmänt

När vi igår stod i det kaos som brukade vara vårt kök, kom jag underfund med att vi faktiskt ha middag tillsammans med våra vänner och behöver använda just det nämda. Blev liiite stressad, men vi får väl se till att köket är klart tills nästa helg! =) Bra med en "deadline" så man får lite push!
     Annars har jag en liten backup-plan, men jag måste diskutera den med pappa först innan jag har rott hem den i land.

Idag blir det lugna bananer då maken tagit på sig extrajobb och tjoppan är ledig från sin dagmamma. Jag och kidzen ska handla och gå på bibblan, då det ju var stängt sist! Är sugen på attlåna "true blood"-böckerna...

                                     
                          (Hoppas böckerna finns på vårt bibliotek! Skulle vara skoj.)

Ha en bra dag där ute!
Over And Out

Målning Pågår

Publicerad 2011-09-19 21:10:50 i Allmänt

Jajjamensan, här blåser en förändringens vind! ;) Har, av en kär vän, blivit inspirerad av hennes vita köksmålning. Detta berättade jag för min älskade make som såklart "nappade" på idén, då han ju har varit inne i sin "vita period" ett tag nu. ;) Fast, hos oss blir inte köket vitt...nä, vi är lite gråare. ;)
     Då vi, i framtiden, ska bygga om vårt kök helt vill vi inte lägga ut massa pengar på något som sedan ska rivas. Vi bestämde då att vi ska måla om våra köksluckor samt måla väggarna. Blir spännande att se hur det blir. Då vi nu har kastat ut allt vi haft på väggarna i vårt kök sitter jag här och spanar in väggdekaler som vi kan sätta upp. De tar ingen plats som hyllor gör och det finns verkligen hur många fina dekaler som helst!!!

                                          
               (En av väggdekalerna var denna! Vi får se vad det blir i slutändan.)

Idag har vi varit och badat. Det var väldigt mysigt! Både föräldrar och barn var nöjda, så vi får säga att dagen varit kalas! =)
     Hoppas att även er dag varit kalas! Kram på er! =)

Over And Out

Jobbigt Adjö!

Publicerad 2011-09-18 19:59:18 i Allmänt

Det här med begravningar är man lyckligt lottad att ha fått slippa! Men, i fredags begravdes alltså vår käre vän. En tung begravning vilken tårkanalerna var dränerade efter. Nu är det gjort och det gick...

Idag har det varit soligt hela långa dagen och vi har varit hemma hela långa dagen i väntan på att den gode pappan/maken skulle sluta jobba. Nu har han gjort det och det känns jätteskönt att få rå om honom en heeel vecka. Ja, inte onsdag då, då hade han visst tagit på sig extra jobb.

Imorgon ska vi ska åka till en simhall här i närheten och bada, det blir skoj! Jag hade tänkt få mig ett par minuter i den härliga bubbelpool de har där.

Nu när barnen gått i säng blir det mys i soffan! =)
Over And Out

05.38

Publicerad 2011-09-16 08:23:42 i Allmänt

Det lilla gossebarnet i den här familjen är exakt som en klocka. I tre dagar nu, har han vaknat PRICK klockan 05.38!!!!!!! Gaaaaah, nääää...det är verkligen inte tid att gå upp då. Kan han inte ialla fall vara schysst mot sin morsa och vänta tills kl 06.00?!?! Det är psykiskt tungt att se att kl är 05...!!! Spelar ingen roll att kl står på 05.55, det är det där första; 05.... som gör det!!!! Klockan 06.00 ser mycket bättre ut.
     Jaja, det är bara att digga läget. Tjoppan gjorde likadant när hon var liten, nu sover hon till tidigast 07.00, vilket jag tycker är helt ok! =)

Idag är det, som sagt, begravning efter vår käre vän. Hoppas att det går bra...tror att det hur som helst blir en fin begravning av en fin kille.
     Barnen får vara en stund hos svärmor och svärfar, vill inte dra dem till en begravning, inte nu, känns alldelse för tidigt.

Hoppas ni får en trevligare dag än mig.
Over And Out

Sotaren & Begravning

Publicerad 2011-09-15 08:33:02 i Allmänt

Idag kommer traktens sotare på besök. Egentligen skulle han komma mellan 11.00-13.00, men jag bad att få tidigare då vi funderar på att åka upp till mitt jobb och hälsa på idag då tjoppan är ledig. Men, det återstår att se...kan bli ett mysbesök på "bibblan" också.


(Idag ska skorstenen städas!)

Annars är det bara snorigt och tätt på samma gång. Hoppas att det släpper inom en snar framtid, känns inte skoj att vara såhär "halvsjuk".

Imorgon begravs vår käre vän och dagen kommer att kännas både tung och utan luft! Är sååå ofantligt ledsen för hans närmsta anhörgas skull, då speciellt hans älskade sambo. Men, hon är vansinnigt stark så jag är inte orolig att hon fixar detta. 
     Hur det går imorgon återstår att se, utan tvekan kommer många tårar fällas och många axlar kommer vara tunga. Men, vi måste ta oss igenom det, för hans skull!

En klok vän till mig har sagt; "Sorgen är som ett sår. Från början är det öppet och blöder, därefter blir det en sårskorpa som vid minsta beröring går upp och börjar blöda igen. Slutligen läker såret men det kommer för alltid finnas ett ärr kvar." Kan bara instämma med denna kloka vän!!!

Nu ska jag återgå till mina älskade barn som sitter och ritar. 
Puss & Kram
Over And Out    

PROSIT!

Publicerad 2011-09-13 08:25:29 i Allmänt

Kanske är jag liiite konstig, men jag tycker faktistk det är vansinnigt skönt att nysa...men, när man gör detta heeela tiden kanske det inte är lika underhållande!? Nyser och snorar omvartannat samt hoppas att huvudet ska hålla ihop trots allt dunk i det.


(Aaaaaatjoooo!!!)

Idag regnar det, någon som är förvånad? ;) Vi ska skjutsa tjoppalisa till hennes dagmamma vid nio och sedan är dagen blank. Får se vad jag och lillebror hittar på. Funderade först på om vi skulle dra och hälsa på mitt jobb, men jag insåg då att det vore väldigt taskigt mot tjoppan som verkligen tycker om att besöka alla där. Nä, vi väntar med besök tills hon är ledig och kan följa med! =)

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Liiite Schjuk! =(

Publicerad 2011-09-12 20:08:21 i Allmänt

Känns att man är på gång att bli sjuk då huvudet dunkar och snoret rinner...känns inte något vidare. Hade helst sluppit detta! Men, jaja förkylning hör väl hösten till?! 
 
Idag har det verkligen varit en inne dag. Jag och barnen hade tänkt åka och sätta oss inne på bibblan och mysa, men de hade minsann stängt. Så det var bara att vackert åka hem igen. Idag har vi då alltså bara varit inne och ritat, bakat chokladbollar och myst i allmänhet.

                                                    
                                     (Ofantligt gott med chokladbollar ska jag säga!!!! =)

Ikväll blir det soffläge och inget mer. Men, jag skulle bli så glad om någon (läs min älskade make) kunde åka och inhandla mjölk så jag fick göra varm choklad!!! =) Detta återstår att se.

Haré Bäst Alla
Over And Out

Som Förr...

Publicerad 2011-09-11 16:45:51 i Allmänt

Förr, när varken vi eller våra vänner hade barn träffades vi ofta, bara för att sitta och surra, se en film eller bara vara. Det händer mer sällan nu, vilket är förståeligt när det finns fyra barn som då springer och skall passas på.
     Igår kväll, efter att barnen somnat passade vi därför på att hälsa på våra kära vänner och umgås som förr. Det vill säga, i lugn och ro, bara sittandes! =) Det går superbra även när vi har våra barn runt omkring oss. Men, igår var det väldigt skönt att bara få vara och bara sitta utan att behöva kolla nån.

Idag har vi tagit det ofantligt lugnt. Jag och barnen var ute i sandlådan och härjade en stund på eftermiddagen, annars har det bara varit en innedag.

Ikväll ska jag och kära svägerskan ut på prommis, det blir mysigt. Och ikväll ska vi inte glömma reflexvästarna.
Haré Bäst Alla!!!
Over And Out

Trevlig Gårdag!

Publicerad 2011-09-10 12:06:05 i Allmänt

Igår var vi, som sagt, hos våra bb-kompisar vilka har många djur. Hundar, får och höns som precis har fått kycklingar. Ni förstår att tjoppan var lycklig när hon fick hålla i en liten gul kyckling!!! =)
     Vi hade enormt trevlig och fick dessutom en jättegod middag hos våra kära vänner. Synd bara att vi hade besiktning av bilen (som för övrigt gick igenom) annars hade vi fått umgås längre. Men, bättre med lite än ingenting. Nästa gång blir det längre! =)


(Mycket sött på en och samma bild!)

Idag blir en lugn dag. Tror att det blir att handla och sedan bara myyyysa tillsammans!!! När sedan barnen somnat ikväll ska jag och älskade maken åka till Sara m. sambo och umgås bara vi. =) Min kära pappa ska sitta här och titta på tv och "vakta" barnen medans vi är borta. Ska bli jättetrevligt att bara få sitta och surra, var ganska länge sedan vi bara satt utan barn.

Ha en bra lördag alla!
Over And Out

"Heldag"

Publicerad 2011-09-09 08:13:06 i Allmänt

Igår hade vi så skoj! Då käre maken drog till jobbet for vi nämligen och hälsade på älskade vännen Joa med familj, vi passade även på att hälsa å hennes sto och dennes föl.
     När hennes äldste son och tjoppalisa var små var vi mammalediga samtidigt och var JÄMT med varandra. Det är verkligen bristvara på "Joa-tid" nu förtiden. Vi hade supermysigt!!! Tack för en toppen eftermiddag & kväll! =)


(Tjoppan var i paradiset när hon fick "data" hästarna!)

Idag blir det "flänga" som gäller. Först ska tjoppan till sin dagmamma, sedan åker vi raka vägen och besiktar bilen och slutligen ska vi till våra fina bb-kompisar och träffa deras nya underverk! =) Ska bli jättetrevligt att få träffa dem då det var ganska länge sedan.

Nu är det "frulle" som gäller. Ha en bra dag alla!
Over And Out

Popcorn!!! =)

Publicerad 2011-09-07 20:13:58 i Allmänt

Min kärlek till popcorn är stor! Just nu sitter jag i sängen och vräker mig. Har bestämt att mina träningsdagar får bli söndag, tisdag & torsdag. Där emellan tycker jag att man kan gotta sig liiite, i alla fall med popcorn! =)


(Mums!!! =)

Oj, oj, OJ vad det har regnat idag!!! Både när jag lämnade och hämtade tjoppan hos dagmamman var jag dyngsur efteråt! Tycker att det är ganska häftigt med sånna här höstregn. Speciellt när man, som jag, ligger här i sängen och bara lyssnar på det.

Nu blir det till att bara sitta och sitta...eller snarare halvligga! ;) Kram & ha en skön natt tillsammans! =)
Over And Out

Nej

Publicerad 2011-09-07 08:28:05 i Allmänt

Jag som hade hoppats på att jag kunde "häva" mig i säng i tid. Men icket! Nä, vad gör den här mamman?! Hon slår på tv:n i sovrummet efter att hon duchat och där ligger hon tills kl är 23.30.
     Såg en film om hur lätt det är att luras via internet, det här fallet facebook. Väckte tankar...


(Catfish! Helt ok att vila ögonen på en tisdagkväll)

Då jag har, vilket jag VET!, en morgonpigg liten son så blev det inte mycket sova här inte. Men helt klart självförvållat, så jag får skylla mig själv!!! I kväll får jag göra ett nytt försök! =)

Idag blir det lunch med Carin & Anna. Ska bli riktigt trevligt, då det var alltför länge sedan vi sågs och surrade!

Haré Bäst!
Over And Out

Ska Försöka...

Publicerad 2011-09-06 20:19:44 i Allmänt

Även ikväll ska jag försöka att ta mig i säng inte allt för sent. Men, jag hade även tänkt att få mig tjugo minuter på "crosstrainern", så vi får se om det går ihop...

Idag, till lunch, provade jag på att laga kantarellsoppa. Jag fick massor av svamp av min älskade mamma så jag tänkte att jag prova en soppa. Till den serverade jag ett vitlöksbröd och jag säger; mumma! Det blev riktigt bra! =)

                                 
                                            (Soppan blev god, något som förrätt kanske!?)

I eftermiddag hade vi väldigt fint besök! Joa med kidz var förbi; WooHoo!!! Åh så skoj! =) Vi käkade tillsammans och fick ur oss massa surr, i vanlig ordning, Åh så vi är bäst på att surra!!! LOVE!!!

Om jag nu ska hinna med att springa de där tjugo minuterna på maskinen samt lägga mig i tid är det nog bäst att jag lägger ifrån mig datorn.

Hoppas ni haft en superbra dag! =)
Over And Out

Sjukdom?

Publicerad 2011-09-05 20:22:35 i Allmänt

Är det måhända någon form av sjukdom som börjat härja i min kropp?! Känner mig lite ur form men kan inte helt sätta fingret på vad det är! Men, ska verkligen försöka att lägga mig tidigt ikväll! Det hade jag tänkt igår också, det gick inte alls som planerat.

Jag & barnen hade verkligen en supermysig eftermiddag efter att älskade maken åkt till jobbet. Vi gick nämligen till vårt hallonställe för att stå och kika på bäcken som rinner där samt dofta in all underbar höstlukt!!! Sedan gick vi hem, åt potatisbullar och hade disco! =) Behöver jag skriva att hela övervåningen skakade?! Skoj hade vi i alla fall!!!


(Mina underbart fina barn på plats vid hallonstället =)

Nu måste jag verkligen hoppa i säng, om så inte för att sova men för att lösa sudoku eller lösa korsord. Alltid ett steg mot avslappning! =)

Kram på er!
Over And Out

Uppdatering!

Publicerad 2011-09-04 21:46:04 i Allmänt

Hallå!
Måste bara uppdatera er om dessa följande saker. För har man sagt A måste man väl ändå säga B?
1) "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".
2) "Hur många lingon finns det i världen?"
3) Tjoppans läpp med var i.

1) Boken var verkligen väl värd allt beröm den har fått av alla. Lättläst och väldigt skojig underhållning! Blir superskoj att se om filmen håller samma klass när den kommer!

2) Filmen med Hudiksvalls stoltheter var helt ok, men jag hade nog mer förväntningar av den. Men, skådisarna var såklart toppen! =)

3) I torsdags var vi till tandläkaren med tjoppans läpp som inte var så trevlig när den varade! De sög bort allt var och sedan fick hon desinfektionssalva. Såret ser numera betydligt finare ut och dessutom har svullnaden gått ner mycket. Men, vi ska för säkerhets skull ändå åka till tandläkaren en sista sväng imorgon så att de får kika om de tycker att det har läkt ok. =)

Har jag glömt att uppdatera mer saker som jag berättat om?! Jaja, jag återkommer om så skulle vara fallet!

Haré Gott Igelkott!
Over And Out

(psst; jag tog mig faktiskt i kragen och sprang 20minuter på crosstrainern, får man hoppas att man sover gott inatt! =)

Trevligt Besök!!!

Publicerad 2011-09-04 20:12:32 i Allmänt

Idag fick vi fint besök! =) Vänner som vi inte träffat på allt för länge kom förbi, åh så mysigt...har verkligen saknat dem. När de sedan åkt blev det middag som bestod av tacos, något som var väääldigt länge sedan vi käkade.

Nu ligger både storasyster & lillebror i sina sängar och jag kan bara säga att ÅH så vansinnigt avslappnad man blir av att läsa go´natt-saga för tjoppan! Det är nästan så att jag tror att jag är mer trött än henne.

Lillebror är det synd om just nu, han är väldigt snorig och grinig. Stackarn är tät i näsan och får då besvärligt att sova. =( han fick nässpray och ipren innan han gick i säng så jag hoppas att det hjälper honom att sova i natt!!! Vår älskade lilla gullunge!!! =)


(Man får lära sig nått nytt varje dag; detta är tydligen inte en potta, utan en stol!)

Hade tänkt springa av mig några minuter på min "crosstrainer" men just nu känner jag mig våldsamt lat... jag hoppas dock att jag, efter detta inlägg, skärper till mig och går och tränar!

Hoppas ni haft en bra dag alla, det har faktiskt jag haft trots det trista vädret.
Over And Out

"AKEA"

Publicerad 2011-09-02 08:21:36 i Allmänt

Första gången vi var på IKEA namngav tjoppan det som "AKEA" och det är dit vi ska dra idag! =) Denna gången utan barn, de ska ´nämligen vara hos sin farmor & farfar och "härja"!
     Känns väääldigt bra att få åka själv då jag vet att barnen kan bli något less på att deras föräldrar tittar på sådant som de inte alls tycker är särskilt spännande!

En VÄLDIGT skojig sak hände i morse! När tjoppan var liten fick hon ha på sin min systers gamla 70-tals hängselbyxor. Dessa trodde jag nu att jag hade kastat pga trasighet. I morse gick jag och lillebror ut till smedjan för att kolla större kläder åt honom, det visade sig då att de finns kvar och att han kan ha dem!!!! ÅH SÅ GLAD JAG ÄR, de är verkligen supercooooola!!!!! =)


(Storasyster i hängselbyxorna)


(Lillebror i samma byxor!)

Underbara byxor med UNDERBARA barn i! =) Nä, nu måste vi åka. Hoppas ni får en bra dag alla! Kramar på er alla!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela