Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Nu Äntligen!

Publicerad 2010-03-31 22:30:41 i Allmänt

Äntligen är det så dags för påsklov, det har varit hektiskt! Ännu mer hektiskt blir det, men nu får man andrum en vecka och det behövs verkligen!

   
(GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!!)

Ikväll har jag och min kära arbetskollega suttit och pusslat ihop när det nationella proven för mina treor ska läggas. Det känns jätteskönt att det är avklarat! Det var nog mest det som jag var stressad över; Hur jag överhuvudtaget skulle hinna med detta...nu, när man har en överblick över alltihopa känns det bättre! =)

Var och handlade igår, ska ha myskväll med sambon nån kväll här framöver; ost, kex och vindruvor...möjligen ett alkoholfritt vin till?! Vi får väl se...påskmust är också gott, fast kanske inte så passande till ost & kex? Nåja, vi får se vad det blir, hur som haver längtar jag till vi får sitta ned och bara prata! Det var ett tag sedan eftersom det varit så ofantligt mycket nu på slutet.

I eftermiddag har jag & tjoppan hälsat på hos min kära moster, vi fick både fika och middag! LYX!!!

Nu är det alldeles strax dags för sängen för att lösa lite korsord, det är en bra avslappning innna man släcker lampan för att sova!

Hoppas ni haft en bra dag alla!
Over And Out

Jaaaaa...

Publicerad 2010-03-28 21:00:53 i Allmänt

Saknar min sambo, han är på jobbet. Hade han varit hemma hade jag haft en orsak att ligga i soffan och kramas...det gör man sällan själv! ;)
Nä, nu måste jag istället sitta här med massa jobb och gå igenom alla de olika delproven i de nationella proven! Det är mycket kan jag säga, ja ialla fall för mig som aldrig satt mig in i dessa nationella prov! Men, på tisdag kommer kära kollegan hit och vi ska sitta hela kvällen efter att tjoppan somnat! =) Då ska jag bjussa på fruktsallad...MUMS!!!

Är GRÄSLIGT trött idag. Igår hade vi skitskoj! =) Albin med familj var här, de åkte vid 00.00, behöver jag skriva att jag var NÅGOT missnöjd över att tjoppan valde att stiga upp kl 05.40 i morse????? Nåja det var det värt, det händer inte många gånger. Sova kan man göra en annan dag! *tihi*

Nä, här har inte jag tid att sitta jag måste återgå till mitt jobb istället...
Hoppas ni har det toppen!

Kraaaaaaamen
Over And Out

I´m Alive! ;)

Publicerad 2010-03-25 14:09:11 i Allmänt

Nog har man fått känna att man lever denna veckan! OJ, så mycket jag skulle hinna med. Jag har faktiskt hunnit med det jag skulle. Men, visst är det så att man aldrig blir riktigt helt klar?

Det känns bra att det alldeles strax är påsklov, detta behövs verkligen!!! Efter påsken blir det nationella prov för hela slanten, så jag säger som följer:
V.19 syns vi igen! Då är allt:
* Nationella prov.
* Bedömningar.
* Utvecklingssamtal.
* Samt föräldramöten avslutade.
Kanske kan man få en lugn stund då?!? Det hoppas vi innerligen på!

I helgen ska vi få fin-främmande; Albin och hans familj ska komma och äta, det blir supertrevligt! =) Oj, oj, oj så länge sedan vi träffades!!!

Hoppas ni har det bra där ute!
Over And Out

Sol & Stress

Publicerad 2010-03-22 20:59:00 i Allmänt

I helgen var jag ensamstående trebarns mamma, vilket gick kalas...trots att jag fick vara uppe och försöka söva tjoppan halva natten mot lördag! Min brors två flickor kom hit på lördagmorgon och stannade tills fm på söndag. Vi åkte och badade i vårt badhus nästan direkt de kom på lördagen, sedan var vi ute och myste i den underbara solen i ca 2½ timme, behöver jag skriva att det var tre trötta brudar som slockande på lördagkväll?!?! Alla och de INKLUDERAR (WOOHOO) tjoppan sov hela långa natten, vilket var HELT underbart!!! =)

Jag och min sambo bestämde oss för att prova om vi kunde ta bort tjoppans dagsvila, pga av att hon är vaken under nätterna. Detta gick galant i lördags då hennes favoriter var här och höll låda. Faktiskt så somnade hon ca 10 minuter igår i skrindan när vi var ute och lekte häst, men det gjorde ingenting, hon sov faktiskt natten igenom ändå. Så nu håller vi tummarna att detta är en bestående trend hon börjat med och att hon, genom att skippa vilan på dagen, sover ordentligt hela nätterna!

På jobbet är det hur mycket som helst. Jag tycker lite synd om bäbis i magen, den kommer förmodligen att födas stressad!
I veckan har jag:
* Intensivläsning.
* Fyra svenska prov/tester för tvåorna.
* Tre matematik prov/tester för tvåorna.

Sedan, efter påsklovet är det:
* Föräldramöte.
* Åtta delprov i matematik; nationella provet för treor.
* Åtta delprov i svenska; nationella provet för treorna.
* Skriva trettiofyra omdömen i diverse ämnen.
* Fjorton utvecklingssamtal.
Man är inte sysslolös direkt!!! *PUST* Behöver jag skriva att jag inte träffar någon människa förutom min kära familj just nu?!??!


(Liiiite trött känner man sig...)

Nåja, där i maj någon gång kommer jag väl få lite andrum, får man hoppas...*fniss*
Hoppas ni har det bäst!
Over And Out

TRÖTT!!!

Publicerad 2010-03-17 18:58:04 i Allmänt

Denna dagen har jag varit i en dimma. Kl 03.00 i natt bestämde sig tjoppan för att vakna. Jag gick in till henne och hon somnade om; en halvtimme! Sedan bar det till igen, sambon gick in till henne och sedan skrek/grät hon i en halvtimme, behöver jag skriva att mitt mammahjärta värkte?!? Sedan låg hon mellan 04.00-04.30 och bara vred sig. Sambon tog då in henne till oss, kl 05.10 somnade hon till slut. Min älskade sambo kliver upp 05.20; Jätteskoj?!?
    Det som kändes mest var att behöva väcka henne kl 06.20...jag behöver ALDRIG väcka henne. Hon vaknar alltid mellan 05.00-06.00. Det är hon som är väckarklockan i huset...


(Tänk om alla nätter kunde se ut som denna bild! En sussande liten tjoppa!)


Sedan satt jag med en arbetskollega och kollade igenom alla nationella prov som skulle göras med treorna nu inom en snar framtid + DLS-proven för tvåorna + alla utvecklingssamtal. Nä, jag är inte ett dugg avundsjuk på mig själv!!! Men, man får väl se det som både en utmaning och att man får erfarenhet. Men, jag måste erkänna att just nu känns det ofantligt tungt!!!

Nu är det bara mys i soffan innan tjoppan ska i säng. Vi hoppas på att hon vill sova hela natten i natt!!!!! Håll tummar och tår!!!

Haré Bäst!
Over And Out

First Day!

Publicerad 2010-03-15 19:48:31 i Allmänt

Första dagen efter lovet, gick utan problem...inte en endaste konflikt. Vilket man som lärare är man ganska van vid. Inte för att konflikterna i sig brukar vara stora, men det brukar förekomma en & annan.

Kom hem på eftermiddagen och myste med älskade familjen innan tjoppan nu ligger i sängen och sussar. Vilket jag hoppas att hon, i natt, kommer att göra HELA natten. Oj vad hon har sprungit fram och tillbaka under den gångna natten. Behöver jag skriva att både jag och sambosen är trötta? Känns som att kvällen blir ung, men man vet aldrig.
     Det skulle verkligen vara intressant att veta varför hon har sina vakna stunder under nätterna! Hoppas att denna period går över fort!

Annars är det lugnt. Fick en inbjudan till en tjejfest i april, får se om jag har tid! Trevliga människor som man inte träffar varje dag är alltid skoj att träffa...vi får se hur det blir.

Nu väntar soffan.
Over And Out

Fort...

Publicerad 2010-03-14 21:17:16 i Allmänt

Tiden går alldeles för fort när man är ledig & har mysigt...nyss började detta sportlov och nu är det slut! Tjoppan valde att hålla oss vaken under tre tillfällen i natt, behöver jag skriva att jag var slut imorse?! Som tur är hade jag världens finaste sambo som även imorse tog morgonen! Fick alltså sovmorgon två dagar i rad! Hur lyxigt är inte det?

Imorgon börjar man alltså jobba igen, möjligtvis blir det så att en student kommer att hålla mig sällskap i fem veckor. Spännande, hoppas på att det är en bra person. Ska ialla fall bli mysigt att få träffa alla elever och arbetskollegor!

Nu ska jag bara ligga och mysa i sambons famn och avsluta lovet & helgen på bästa mysigaste sätt!
Hoppas ni haft en fin helg alla!
Over And Out

Ett Riktigt Sportlov!

Publicerad 2010-03-12 19:49:01 i Allmänt

Åh så härligt vi har haft det under sporlovet! Ett riktigt sportigt lov dessutom. Tjoppan har både åkt skridskor, badat och provat på att åka skidor, det gick över förväntan måste jag säga. Jag trodde att hon skulle ge upp efter en sekund, men hon tyckte faktiskt att det var skoj!


(Vasaloppet nästa! *skratt*)


(Skridskor var skoj den här gången!)

Synd bara att tiden ska gå så ruggigt fort när man har det så mysigt. Nu är det helg igen och på måndag börjar allvaret. Men jag är så glad att jag har fått ha denna vecka tillsammans med min älskade dotter, så jag ska absolut inte klaga!!!

Imorgon bär det iväg till stan för att gå på något så tjusigt som "namngivelse", några bekanta till oss ska ge sin dotter namnet Julia. Det blir spännande att se om tjoppan sköter sig.

Hoppas ni får en härlig helg alla, med sooool! =)
Over And Out

Vi Får Se...

Publicerad 2010-03-10 20:23:14 i Allmänt

Sitter här och har haft en sjukt skojig dag. Det började med att Kimpan och hans familj kom hit och det är alltid skoj! När de sedan hade åkt sov tjoppan 1½ timme och sedan begav vi oss till badhuset! HUR SKOJ VAR INTE DET?!? Åh så stolt jag var/är över min älskade lilla dotter!!! Hon simmade runt som värsta olympiska simmaren! Inte ett dugg rädd! =) *ler stolt*

Det vi nu får se är hur vi mår imorgon, tjoppan har två gånger under eftermiddagen varit ofantligt lös i sin lilla magen och nu börjar jag känna att det inte alls står rätt till i min! =( *BLÄ* Ska vi aldrig få vara friska...nåja, det har inte brutit ut något än, så jag hoppas innerligen att det bara är en liten magåkoma som går över nu när jag ska gå och sova!
     Japp, ni hörde rätt. Jag ska gå i säng nu, är helt slut!!!

Igår hade vi en tjejkväll här, då två av mina fina vänner kom hit och satt och surrade! =) Något som var superskoj! Det innebar dock att jag inte somnade förrän strax efter 00.00 och tjoppan hon vaknade i vanlig ordning kl 05.45. Då var inte jag pigg & alert kan jag säga...men, det har jag mig själv att skylla!

Så, nu ska jag gå i säng och hoppas, hoppas, hoppas att min mage blir bra under natten!
Go´natt alla!
Over And Out

Börjar Bra...

Publicerad 2010-03-08 20:56:57 i Allmänt

Denna dag har verkligen varit toppen! Mysdag med tjoppan helt enkelt. Vi badade länge imorse, åt frukost, sedan var vi ute i det underbara vädret och åkte bob. Sedan fick vi påhälsning av en bäbis, vilket verkligen gjorde tjoppans dag; Hon fullkommligt älskar bäbisar! Vi får hoppas att hon är lika kärvänlig mot den kommande bäbisen!

Nu hoppas vi att resterande delen av sporlovet blir lika mysig som idag!
Hoppas även ni haft en bra dag!
Over And Out

Vasaloppet...

Publicerad 2010-03-07 11:50:30 i Allmänt

Har egentligen aldrig förstått mig på detta tävlande i skidor; 9MIL!!!! Förstå hur ofantligt långt det är och längre känns det när man ser det på tv:n. De åker bara rakt fram i 4h och det är de som åker snabbast, hur länge resterande "klunga" håller på vet jag inte! Nä, jag behöver väl knappast skriva att jag inte suttit och kollat på Vasaloppet denna morgon?! Men, jag ska tillägga att jag är imponerad över de som åker. Tycker att en fem km runda är mysigt, i egen takt...men tävla i det? Nej tack!

När jag kom ned imorse (jag hade sovmorgon!) var det ett lego-kaos av dess like...tjoppan tycker det är fantastiskt kul med allt lego som morbror kommer med! Det är även skoj att lägga ut allt lego över heeeela golvet. Så imorse sa jag åt henne att städa undan allt innan vi skulle äta lunch. Dagens IQ-fråga, tror ni att hon lyssnade på sin mamma?!?
NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! Hon satt sig helt sonika i legolådan istället för att plocka i legot i den! Jaja, man kan inte annat än le! =)


(Älskade Gullunge!!!)

Idag blir en lugn dag. Sambosen åkte iväg till sina föräldrar för att försöka få någon ordning på vår kombi som inte alls vill vara med oss! Hoppas att de får mycket gjort idag. Själv så sitter jag här och knappar och tjoppan ligger ute i vagnen och sussar. Vi får helt enkelt se vad dagen har att bjuda på!

Hoppas ni får en härlig söndag!
Over And Out

Sportlov

Publicerad 2010-03-05 20:35:01 i Allmänt

Jobbade två dagar efter att jag återkommit från sjukdom och sedan är det sporlov, känns lite sniket att jag får ett lov efter att ha jobbat två dagar. Men, jag hade naturligtvis hellre jobbat än legat sjuk!!!!

Idag efter jobbet kom min kära familj och hämtade mig, sedan drog vi in till stan och jag fick "knäcka" till nacke & rygg, det gick bra. Oj, oj, oj vad jag var stel i vänster axel, det kändes vääääldigt mycket när han gav mig massage där!!!
     Då min sambo inte är riktigt "kurant" åkte vi bara en snabbis till min kära lillebror och fick en macka innan vi åkte hem. Det var trevligt att få se en skymt av honom! =)

Nu ska jag lägga mig bredvid sambon och mysa. Känns som att det blir en tidig kväll...men, det återstår att se.
Trevlig Helg!
Over And Out

Tja...

Publicerad 2010-03-03 20:25:50 i Allmänt

Har idag sluppit ta både alvedon & nässpray, det känns väldigt bra! Imorgon har jag räknat med att jobba...får vi se hur det går! Det borde gå bra...

 
(Dagarna med värktabletter & nässpray är förbi! Eller?)

Tydligen hade många av mina fina elever också varit sjuka fick jag veta idag när jag prata med min kära arbetskollega, hoppas de är friska till sportlovet så att de hinner njuta av det ialla fall! Idag hade det gått jättebra på "Lilla Vasaloppet". Det känns bra att höra! =)

På fredag bär det av till stan, min kära sambo & dotter ska hämta mig på jobbet och då ska jag "knäcka" till ryggen. Sedan ska vi nog passa på att hälsa på något syskon. Vet inte om det blir min lillebror som får äran eller om det blir min käre svåger (min sambos lillebror) som får äran att få oss på besök! ;) *skratt* Det beror väl på vem som är sugen på att ha oss i sitt hem.

Nu ska jag återgå till soffläge innan det är dags för sängen! Nu håller vi tummarna för att sjukdomar stannar utanför vårt hus ett bra tag framöver!!!

Kram på er!
Over And Out

Mmm...

Publicerad 2010-03-02 19:23:56 i Allmänt

Jag vet inte...kanske känns det lite bättre idag?! Jag hoppas på det, så att jag är frisk nog att börja jobba på torsdag! Känns märkligt det också förresten. Då jobbar man torsdag & fredag sen är det sportlov helt plötsligt...skumt vad tiden går fort!
     Idag slapp jag ialla fall ta alvedon; USCH vad jag hatar att ta värktabletter...men, de senaste tre dagarna har jag bara varit tvungen att lidra huvudvärken, men idag fick Sara mig att förtänga den. Vi surrade baske mig i två! timmar i telefon; mycket skoj! =)

Annars händer just ingenting, ligger som sagt i horisontellt läge sedan i fredagseftermiddag så nått händelserikt liv har jag inte just nu. Vi får hoppas på att friskheten letar sig in i huset imorgon och att jag har mer att rapportera nästa gång!

Kram på er!
Over And Out

Trist, Trist, Åter TRIST!

Publicerad 2010-03-01 18:18:54 i Allmänt

Det är verkligen skittrist att ligga hemma och vara sjuk istället för att jobba! =( De hade ialla fall haft supermysigt på skoterutflykten idag och det känns bra att mina fina elever hade en bra dag! =)
     Gjorde ett tungt, tungt beslut idag; vara hemma ända tills på onsdag! Men, som det ser ut nu så har de ändå ingen nytta av att jag är på jobbet. Jag har för ont i huvudet, huvudet är tungt med snor & bihålorna värker...vilken nytta är jag till då?! Nä, då är det bättre att jag är hemma och kurerar mig och är pigg tills på torsdag!!! Men det var ett suuuupertungt beslut ska jag återigen säga! Jag har en tendens att jobba in i det längsta, till både för och nackdel!

Idag har jag som sagt bara legat, tur att man har världens finaste familj som kramar om en när man är sjuk. Det hjälper till mitt i allt elände!

Våra kära vänner reser utomlands imorgon också, åh vad jag hade önskat att vi också kunde hänga med. Men, nu är det deras tur och de är de väl värda. Jag hoppas att de får en "dunder-resa"!!!

Sen har jag fått varit omåttligt stolt idag också! =) Tjoppan både kissade & bajsade på pottan...igen. Hoppas att hon är blöjfri tills nästa knåddis kommer, skulle vara guld! Men, det återstår att se.

Nu ska jag återgå till soffan!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela