Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Ljusning?!

Publicerad 2009-12-29 19:33:18 i Allmänt

Tjoppan har inte haft feber på två dagar, men den här eländiga hostan håller sig fortfarande kvar! =( Men, vi håller fortfarande tummarna att den ska gå över.

Idag var jag faktiskt och, HÖR & HÄPNA; shoppade. Herregud, när gjorde man det sist?!? Nyårsoutfit är grejad, mycket glitter & glamour nu för tiden och åttitalet verkar vara här. OJA, jag är bortom all hjälp när det gäller shopping. Tycker för det första inte om att prova de eländiga kläderna, som dessutom inte ser speciellt inbjudande ut när det bara hänger där! Nåja, nu är ialla fall lite skojigt inhandlat! Jag överlevde! *skratt*

Nä, nu blir det soffan för hela slanten med en påse nötter! =)
Ha en trevlig kväll alla!
Over And Out

*HOST*

Publicerad 2009-12-27 20:44:02 i Allmänt

Vår lilla prinsessa hostar som en hel karl! Tycker så våldsamt synd om henne!!! Vill att hon ska få bli frisk nu...så vi kan gå ut i all den snö som har kommit idag. Vi har alltså varit inne sedan i fredags, behöver jag skriva att den här ute-mamman längtar ut!?!?! Men, vi tänker vänta ut den här febern & hostan! Bruttan måste vara feberfri minst en dag innan vi drar ut. Idag har faktiskt febern varit det minsta problemet, hon hade bara 37,8, vilket ialla fall är åt rätt håll. Men, den här hostan...

Nåja, idag har vi som sagt bara varit inne (idag igen!) Sambon jobbar "febrilt" med vår nya tv vi fick i julklapp samt att få igång surround systemet! Elektriker & ljudintresserad som han är blir det aldrig fel! 

Nä, det ska bli skönt när vårt vardagsrum är heeelt klart. NU är det faktiskt bara det där ljudet som fattas. När det är fixat har sambosen byggt igen en dörr i rummet, lagt gips på alla fyra väggar, väv, målat och slutligen en tjusig/cool fondvägg som bara skriker efter en platt-tv.
     Ska jag vara ärlig så är jag något emot denna tv på nedervåningen. Jag tycker det är sååå skönt med en tv-fri våning. En våning där vi bara spelar musik och umgås på! Det är annars så lätt att den där tv:n slås på och så sitter man där; "gloendes" på eländet. Jaja, jag vet; man behöver inte slå på den! =)

Nu måste jag ner och inspektera!
Kram på er!
Over And Out

SJUKT! =(

Publicerad 2009-12-25 20:11:19 i Allmänt

Bläääääääääää, åh så jag tycker synd om tjoppan! Efter att hon hade sovit i dag var hon kokhet. =( 38,9 graders feber och världens hemskaste hosta! Inte vill hon dricka sin hostmedicin heller, den spottas ut under grin. Som ni förstår blev det inte alls någon middag som det var planerat. Det blev/blir en hemmakväll med en sjuk liten tjoppa istället. Älskade gullunge, barn ska få vara friska...det bara är så!!!!

Håller mina tummar stenhårt för att det ska gå över så fort som det bara är möjligt!!! Hon som hade fått ett par skridskor som hon skulle få prova imorgon, det blir inte heller av. Nåja, huvudsaken hon blir frisk!

Håller era tummar & ha en mysig kväll.
Over And Out

Julaftonen...

Publicerad 2009-12-25 14:45:37 i Allmänt

Igår befann vi oss hos kära svägerskan m. familj och hade trevligt. Åt & drack gott...idag har vi bara tagit det jättelungt vilket också är väldigt skönt. Ikväll bär det iväg till mors gubbe för den årliga julmiddagen! =) Det blir skoj att få ha alla syskon, mor & far samlade!

Gårdagen gick galant. Tjoppan grät först en minut för att sedan bara strunta i tomten...nåja, huvudsaken det gick över och att hon inte blev rädd. Hörde sedan att hennes polare Kimpan hade reagerat likadant. Det är helt  SJUKT vad lika de här två knåddisarna är!!! Det är tur att vi inte bor i ett kollektiv, då hade de nog växt ihop! ;) *ha ha ha*

Nä, nu ska jag slappa en stund innan jag förbereder mig för att åka på middagen!
Ha en trevlig kväll alla!

Kramar!!!
Over And Out

Gick Bra

Publicerad 2009-12-23 20:57:12 i Allmänt

Jo, middagen gick galant...till och med cheesecaken gick hem, jag som aldrig (hör och häpna) bakat/lagat någon i hela mitt liv. Men, god blev den! =)

Nu är det alldeles strax sängen som väntar, är heeeelt slut!! Kanske för att älskade dotterna ville kliva upp redan kl 05.00 imorse?!??!
Vill bara lägga in världens härligaste julsång! =) Spelad av världens härligaste grupp!


(Lars Vegas Trio!!!)

Ha en skön natt tillsammans nu allihopa!!! Imorgon bär det av till svägerskan för att fira jul, det blir skoj!
Kram & åter igen; GOD JUL!!!
Over And Out

GOD JUL!!!!

Publicerad 2009-12-23 13:51:06 i Allmänt

OJA, jag har varit världens sämsta bloggare...men, det har tagit upp all min tid att bara mysa med tjoppan nu de här dagarna! Nu är jag lite bättre, hostig & snorig...men ingen magsjuka & feberkänning, så det får väl ses som godkänt då?!

Ikväll blir det många gäster här; närmare 14st!!! Ups, vad har vi gett oss in på!? Nåja, det blir skoj! En sallad till förrätt, kycklingwook till varmrätt & slutligen jordgubbs cheescake till efterrätt, hoppas gästerna blir nöjda! =)

För övrigt har jag världens bästa lillebror, idag var han och inhandlade en tv-bänk åt oss. Den var nämligen på rea tills imorgon. I stan, vill jag tillägga, därigenom har inte vi någon möjlighet att hämta ut den...men, eftersom brollan numera bor där så var han snäll och hämtade ut den!!! TACK SNÄLLA!!! PÖSS!!!

Till sist vill jag bara lägga in en bild på världens finaste tomte & dotter och sedan skriva:
GOOOOOOD JUL!!!! Hoppas ni får en underbar dag imorgon!!! =)


(VÄRLDENS FINASTE!!! =)

Kramar i massor!
Over And Out

Hängig...

Publicerad 2009-12-19 21:21:01 i Allmänt

Nähä! Man får aldrig vara lugn...idag har det känns som att jag haft 40 gradig feber, men icket! Helt feberfri. Tror att mina bihålor spelar mig ett spratt. Nä, nu tycker jag verkligen att det har varit nog med sjukdom i det här huset! Nu ska det vara fristkt!!!

Syrran med familj kom från Götet igår, skoj att träffa dem. Tjoppan har verkligen haft det skitskoj med syrrans yngsta kille idag, han är fem och världens finaste gudson!!!! =) Kärlek!!!

Nu är alla "True Blood"-avsnitt från säsong 2 avklarade, de "sprangs igenom" under tre kvällar; 12 st á 52 min styck. Men jag kan väl få skylla på att jag har varit väldigt sjuk och inte orkat göra någonting annat än legat framför tv:n sedan jag lagt tjoppan på kvällarna!

Nä, nu ska jag kramas med sambosen!
Håll tummarna för att frikhets-feén har varit här i natt och blåst bort alla sjukdomar!!!
Over And Out

Lite Bättre?

Publicerad 2009-12-18 21:42:40 i Allmänt

Idag känns det bättre...eller?! Har varit illamående hela dagen, men det tror jag kan bero på att man inte ätit nått riktigt på tre! dagar. Jag har helt enkelt levt på "Resorb-vätskeersättning", vilket gi och för sig har gått bra, men man känner att magen skriker efter mera. Får käka upp mig imorgon, om magen tillåter!

Nu är det sängen som väntar, är skittrött. Har i två dagar kollat mig igenom nio "True Blood" avsnitt från säsong 2. Tack Maria & Marcus för det!!! =) Har inte gått och lagt mig i vettig tid alls! Men, nu ska vi ändra på detta och förhoppningsvis får jag sovmorgon imorgon.

Kram på er!
Over And Out

Bajs & Kräk!

Publicerad 2009-12-16 12:26:35 i Allmänt

För ett år sedan, nästan prick, drabbades hela min älskade familj av magsjuka...detta tycktes vara början till en slags "tradition", för igår, kom eländet igen! BLÄÄÄÄÄÄÄ!!! Jag vet inte om jag tycker att det finns någon värre sjukdom än just magsjuka. Ja, i förhållande till de sjukdomar jag faktiskt haft, vet att det finns betydligt värre!



(Såhär pigg & fräch känner man sig!)

Så nu blir de två sista dagarna på jobbet, två dagar hemma i sängen istället. Jäkla skit!!! Bokstavligen! Känns så trist att inte få krama om mina älskade elever och verkligen önska dem god jul. Jaja, det är bara att gilla läget.

Måste väl, som den positiva personen jag ändå är, skiva nått som är skoj:
Vi har fått snö!!!!! ÅH så glad jag är över detta. Jag fick skotta igår morse! =) Hoppas, hoppas och återigen hoppas att detta ligger kvar nu!!!

Kramar till alla!
Over And Out 

Lucia...

Publicerad 2009-12-14 12:36:45 i Allmänt

Nu bär det iväg på lucia. Tjoppan ska vara tomte...världen sötaste; såklart! =)


(Världens Sötaste Tomtenissa!)

Annars är det ont i halsen som gäller. Kändes som att jag hade halsfluss när jag vaknade i lördags! =( BLÄ! Vill inte bli sjuk nu...nä, nu förtränger vi det och kör på som vanligt! =) Bara två skoldagar kvar för mig att jobba! WooHoo, sedan blir det ledigt för hela slanten!!!

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Underbart Härligt...

Publicerad 2009-12-11 14:53:03 i Allmänt

...känns det att det alldeles, alldeles strax är helg. Tjoppan har legat i sin säng i sitt rum heeela långa veckan och jag måste säga att hon har gjort det kalas! Jätteduktig har hon varit. Känns väldigt skönt att det gick/går så bra.

Idag har vi haft luciatåg för hela slanten; ÅH så härliga & duktiga elever vi har på skolan! Så lite träning av luciatåget som vi har haft i år har vi aldrig haft, men det gick verkligen jättebra!

Igår var vi i lärarförbundets styrelse på "mord till bords". En trerätters middag med en pjäs rullande runt omkring oss, en mordgåta skulle lösas. Vi lyckades lösa den ganska kvick, men sedan tyckte vi att lösningen verkade alldeles för enkel vilket gjorde att vi bytte teori. Slutligen fick vi reda på hur fallet låg till och det var precis så vi hade tänkt från början! De enkla kan ibland få vara enkelt.
     Det var hur som helst suuuper trevligt & mycket god mat!

Ikväll blir det lugna gatan. Sambon ska på julbord och jag är "as-trött". Men, imorgon är det skojigheter på G! Vi ska nämligen in till stan till kära vänner och ha glöggkväll. Japp, jag vet; hur skoj låter inte det?! Det kommer att bli mycket trevligt!

Nä, nu ska jag återgå till att bara vara!
Ha en härlig kväll tillsammans!
Over And Out

Grey

Publicerad 2009-12-09 14:17:18 i Allmänt

Idag är det verkligen en kulen dag! Grått & eländigt, det tar verkligen på krafterna när man inte får se någon härlig snö och ljuvlig sol!

Idag tills imorgonkväll är sambon på kurs i, hmmm, var det Kalmar?! Nåja, hemma är han ialla fall inte. Så tjoppan får vara hos dagmamman två dagar.

Imorgon blir det lite stressigt. Jag slutar 16.00 åker hem (vilket tar ca 25min) hämtar tjoppan, duchar och donar och ska slutligen till stan för att gå på en "mord-middag" med de andra i lärarförbundets styrelse. Kl 18.00 är den, så vi får se hur stressigt det blir!
     Min kära arbetskollega har varit på en sådan här middag tidigare och berättade att det hade varit mycket skoj. Under middagen spelas en "pjäs" upp och vi som äter är tydligen också delaktiga och på slutet gäller det att lista ut vem som är mördaren. Spännande! Nästan som det här programmet som gick för evigheter sedan; "Cluedo", om någon minns det?

Underbart att man bara går fyra dagar nästa vecka! Sedan blir det jullov för hela slanten! =) Denna termin har verkligen rusat på! Oj, så snabbt den har gått.

Nä, nu ska jag återgå till min planering, känns skönt med en sådan efter otroligt mycket slams idag!
Haré Bäst
Over And Out

Kära Barn

Publicerad 2009-12-07 19:46:30 i Allmänt

Igår när vi skulle lägga tjoppis la hon sig inne i det rum som är hennes, (hon har sovit inne hos oss i en spjälsäng tills nu) tog en bok och la sig i sin säng och sa:
"- TOVA HÄJ!" (=sova här)
Jaha sa jag, vill du sova i ditt rum?! Jajjamensan det ville hon...vilket kändes bra, det är toppen att hon väljer det själv istället för att vi ska "tvinga" henne till det.

Natten till idag skrapade jag ihop till fem timmars sömn!!! Tjoppan somnade kl 20.00 och vaknade 00.00 för att blöjan hade läkt igenom! TYPISKT!
     Detta innebar byte av blöja samt sängkläder, vilket i sin tur medförde att hon var pigg som en mört. Klockan var 00.40 när jag hade lyckats söva ned henne igen. Men lugn, det är inte färdigt där.
     Klockan 01.00 vaknade jag av ett hjärtskärande grin! =( Vår älskade brutta hade kommit på att hon helt plötsligt inte alls ville sova i sin säng, utan ville sova i "mammas käng" (=mammas säng). Efter ytterligare en timme hade jag övertalat henne och hon somnade slutligen vid 02.00. Äntligen fick jag min "skönhetssömn".


(Tyckte om att hon låg bara en armlängs avstånd från mig!)

Klockan 05.20 *PIP* kommer min älskade sambo in med tjoppan till vårt rum för då hade hon vaknat!!! UTAN att jag hört henne!!! Jag som vaknar av precis ALLT!!! Måste ha varit hur trött som helst...och behöver jag skriva att denna dagen har varit ett liv?!?!?

Nåja, det är strax jullov och det känns helt underbart & behövligt. Nu får vi se om vår älskade dotter fixar att sova i sitt rum bättre inatt. Jag hoppas verkligen det! Det sticker verkligen något ENORMT i mammahjärtat när man hör henne ledsen! =( Kändes såååå vemodigt igår kväll när jag skulle gå och lägga mig. Fram tills igår har jag bara kunnat sträcka ut handen för att känna på mitt älskade barn.

Hmm...jag håller ialla fall tummarna!
Imorgon bär det iväg till stan för att "knäcka till" ryggen. Av min yrsel började jag spänna nacken, så nu vill jag få den "lössläppt" igen! =)

Kramar på er!
Over And Out

För 2 År Sedan...

Publicerad 2009-12-04 15:28:23 i Allmänt

...fick jag en ofantlig förkylning! Oj, oj, oj så tät & eländig som jag var då har jag aldrig varit. Jag blev hemskickad från jobbet en tisdag och torsdagen, två dagar senare vaknar jag kl 05.00 av att hela rummet snurrar och sedan blir jag tvungen att springa på toaletten för att kräkas, yrseln försvann sedan. Dagen efter var det likadant & slutligen lördagen, enda skillnaden då var att jag aldrig kom mig upp från toalettgolvet. Yrseln var ALLDELES för stor. Direkt jag rörde mig kräktes jag pga yrseln.
     Min älskade sambo skjutsande mig omedelbart in till lassarettet (hela färden in var ett stort kräkkalas, då jag ju rördes hela tiden) Det visade sig, hör och häpna, att jag var helt frisk! Inga fel fanns att se! De kom, efter fyra dagar, fram till att det förmodligen var en inflamation i innerörat som satt sig på balanssinnet...något som då självklart påverkar ens balans och därigenom blir man yr!

Av detta blev jag sjukskriven i två heeela, låååånga veckor pga att jag inte kunde röra ännu mindre köra bil till mitt kära jobb.
     Denna känslan av yrsel har jag sedan dess sluppit. Tills imorse! Kl 04.00 vaknade jag exakt som då, YRSEL! Hela rummet snurrade, enda skillnaden var att jag slapp gå och kräkas. Fast jag vågade inte prova mig på att somna om igen, då jag var rädd för att vakna upp lika otäckt igen! =(

Blä, blä, blä säger jag bara! Vill ABSOLUT inte få igen det där hemska igen! Det tokiga är att jag på nått vis spänner mig i nacken nått fruktansvärt (ofrivilligt) och därigenom blir det inte bättre direkt!! Nä, nu ska jag försöka ta och slappna av och njuta av helgen! =)

Nu är det strax jul gott folk!!!
Over And Out

"Pictures"

Publicerad 2009-12-01 19:39:57 i Allmänt

Jag lovade bilder, så här kommer de. Som tidigare nämt är det från när jag, far & kära tjoppan var och högg oss en gran i söndags. Klockan var före åtta då vi tog på oss våra vinterkläder och begav oss ut på promenad ut i skogen! Friskt & kallt luft, ingen människa syntes till...nä, för det är väl ingen som är så tokig att den är ute före åtta en söndagmorgon?! ;) *skratt*
     Hur som helst hittade vi vår gran & begav oss sedan hemmåt med den. En underbar & uppfriskande promenad var det ialla fall! =) Tjoppan tyckte det var skitskoj också.


(Vår älskade tjoppa, oj vad hon "kånkade" & drog!)


(Slutligen tyckte hon att det var lindrigare att åka i skrindan istället!)

Söndag var helt enkelt en helt underbar dag med andra ord!

Idag var verkligen också det en helt fantastiskt dag, jag var tvungen att ta kort på de snötyngda träden...känns härligt att snön ligger på backen och lyser upp!!! Månen var även den helt spektakulär i morse!!! Tänk att så lite kan göra såååå mycket! =)


(SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!)

Nä, nu ska jag träna inför vårt kommande "dressyrprov" på torsdag. Ska bli spännande att se om man kommer ihåg, för jag har faktiskt ridigt detta förr. Det återstår att se på torsdag!

MORS!
Over And Out

SNÖÖÖÖÖ & SOOOOL!!!!

Publicerad 2009-12-01 10:08:35 i Allmänt

Åh så underbart glad man kan bli av att det snöar & att solen tittar fram!!! HELT UNDERBART!!! Hemma (tre mil från mitt jobb) var det isigt och inte alls speciellt mycket snö...sedan "landar" man på sitt underbara jobb och vad väntar en här?! 1-2 dm snö & strålande sol!!! Kan det bli bättre?!? Kan man bli mer som ett barn än såhär?!? ;) ÅH SÅ FANTASTISKT UNDERBART!!!!! *ler med hela mitt ansikte*
Nu håller jag bara min tummar så att allt detta får ligga kvar & att solen kan orka hålla sig framme under dagarna också!!!!

Annars är det lugnt! Nu är det strax helg...ska lägga in en skön bild från i söndags när jag, min kära pappa och min ääääälskade dotter gick en lång promenad & högg en julgran! -2 & huuuur underbart som helst!

Ha en fortsatt trevlig dag! Det tänker jag ha, var så säker! =)
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela