Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Mamma Time!

Publicerad 2009-10-31 15:49:29 i Allmänt

Idag har jag verkligen haft "mamma-time"! Vi har nämligen befunnit oss hemma hos min kära mamma sedan kl 10.00 imorse. Lösning av melodikryss samt varit och tänt ljus på både mormor, morfar, morbror & farfars grav. Kyrkogården här uppe hos mamma är nog den vackraste i kommunen tror jag. Nu väntas middag tillsammans med min andra käre morbror och hans fru, det blir MYCKET trevligt.

Dagen har med andra ord bara inneburit trevligheter. Nu ska jag ta och hjälpa min älskade mamma med middagen. Hoppas ni haft/får en trevlig allhelgonakväll!

Over And Out

Midda´

Publicerad 2009-10-30 20:56:02 i Allmänt

Jajjamensan, nu är det helg vilket känns underbart bra. Veckan har gått fort & vi har haft sååå ofantligt bra i veckan. En riktig "vrak-vecka". Vi har ätit efterrätt VARJE dag på fritids...det är det inte alla som har turen att få göra! =) Kidzen har varit riktiga "drömknåddar" och vad jag fick höra idag fick verkligen mitt pedagoghjärta att smälta:

Mamman:
"- Man har ju känt sån ångest inför att lämna barnen när de har lov och många andra barn är lediga. Men när du är här får de får göra så mycket skoj att de kommer hem och bara sprudlar och verkligen vill gå till skolan imorgon istället för att vara hemma, DÅ har den där ångesten försvunnit. Tack!!!"
Jag:
"- ÅH *tår i ögat* TACK!!!!!!"
Mycket mer smicker än så får man inte! =) Blev underbart glad ska jag säga.

Ikväll har vi ätit middag med min käre pappa och sedan har sambon snickrat på i den kommande tvättstugan och jag har sett Pippi med bruttan samt lagt henne. Vi & Pippi är VRÅÅÅÅLTIGHTA just nu. =) Faktiskt värre än när jag "dejtade" Lisbeth Salander...*skratt*

Nä, nu ska jag ta och vräka mig i soffan! Imorgon har jag dessutom sovmorgon, då det är sambons tur att gå upp med tjoppan! =) WooHoo!!! Sedan ska vi iväg till kära mamma och lösa melodikryss, som vanligt!

Ha en underbar natt alla!!!
Over And Out

Åter Igen...

Publicerad 2009-10-30 09:22:23 i Allmänt

Jajjamensan, idag har jag också med mig min kära, lilla "prao"! Mysigt värre säger jag bara!!! De kära busungarna på skolan driver dagisverksamhet för fullan muggar, de tycker att det är skiiitkul att bruttan är med! =)

Idag blir det lugna bullar. Lite halloween-mys här på fritids och sedan, när jag slutar, åker vi hem till den arme fadern och myser allt vad vi kan ikväll också. =)


(Halloweenmys på jobbet...igår gjorde vi pumpor!)

Igår var det ridning! Oj, vad det känns i rumpan idag! Det brukar det inte göra...men, igår var det kämpa som gällde. Hästen jag red hade jättejobbigt i vänstervarv vilket gjorde att jag verkligen fick jobba för att få henne att gå i form, det gick tillslut! ÅÅÅÅÅHHHH så underbart det är att man har kommit igång med ridningen igen!!!!!!

PÖSS på er, hoppas ni får en jättebra dag & kväll!
Over And Out

AS-TRÖTT!!!!

Publicerad 2009-10-28 10:41:52 i Allmänt

Idag är verkligen en trötthetens dag!!! Vaknade kl 04.50 av en vaken brutta! Hon tyckte inte att hon behövde sova nått mer. Måste få tag i någon som kan "pränta" in i hennes skalle att det inte är morgon före kl 07.00 på morgonen!!!

Kvällen blir lugn; tagga True Blood! Ikväll kommer det verkligen bli kämpigt att hålla sig vaken tills det börjar, igår låg jag på soffan och sov kl 20.30! Men, jag vaknade till lagom till "Desperate..." så det såg jag.

Nu är det strax lunch, känns mycket bra! =)
Önskar eder alla en bra dag, här lyser solen; UNDERBART!!!

Over And Out

"Min Prao"

Publicerad 2009-10-27 19:56:03 i Allmänt

Jag hade en UNDERBAR prao idag på jobbet, tjoppan hängde nämligen med mig! =) Sambosen var hemma och fixade så att vi äntligen kan börja med vår nya tvättstuga!!! Känns underbart att det är på G!
     Alla goa ungar på jobbet tyckte givetvis att det var skitskoj att få vara "dagisfröknar" åt bruttan...dagen gick hur bra som helst! =) UNDERBART!!!


(Min underbara unge!!!!!!)

Kvällen har bara varit lugn; kära mamma kom hit och åt middag med oss. Sedan dansade både mor, dotter & far till Robban Broberg! Det har verkligen blivit tjoppans "favvis-skiva"! Hon diggar nått så in i norden.

Nu blir det att lägga sig framför tv:n och slappa, för ikväll är jag trött!
Over And Out

Robban Broberg

Publicerad 2009-10-26 20:30:23 i Allmänt

Favoriten ikväll är; ROBERT BROBERG. Jag och tjoppan har dansat, skrattat & "shejkat" heeeeela långa kvällen till hans härligt sköna stämma...är det inte underbart så säg?!? LOVELY!!! Nu sover prinsessan som en liten...ja, prinsessa! ;)


(UNDERBARA ROBERT!=)

Annars är det lugna bananer! Sambosen fixar med belysning av alla de sorter...oj, så han är duktig. Nu har vi urtjusiga spotlights på altanen samt en i altandörröppningen. NICE!

Nu ska den här mamman ta och lägga sig framför tv:n och slöa.
PÖSS!
Over And Out

Monday, Monday...

Publicerad 2009-10-26 10:26:12 i Allmänt

Idag är det måndag och jag förväntade mig nio barn på fritids idag, så blev inte fallet. Endast fem stycken busungar dök upp. En lugn dag med andra ord! Vi ska ta och se "Zuper Zebran" och äta popcorn, har man ett "glassigt" jobb eller vad?!? Sedan berättade kocken på skolan att hon ska minsann baka rulltårta på fredag; till efterrätt!! MUMMA!!! =) Hur lyxigt har man det inte?!

Så, dagen är med andra ord stillsam. Imorgon däremot ska tjoppan hänga med till jobbet då blir det fullt ös! =) Barnen på skolan har efterlyst henne och tycker egentligen att hon skulle följa med hela veckan...

Hoppas på en bra måndag till er alla!
Over And Out

Raindrops...

Publicerad 2009-10-25 12:12:58 i Allmänt

"...keep falling on my head!" Mm, det är grått & trist ute, men här inne lyser en flitens låga! Jag har redan hunnit städa nedervåningen, städat skafferiet samt städat kylskåpet! =) Känns otroligt skönt! Nu ligger tjoppan och sover på altanen, så jag ska ta och städa övervåningen!


(Tänk när vi får snöööö!!!!)

Idag fyller även min älskade brorsdotter år; hela 5 år!! Hjälp, vart tar tiden vägen?! Jag minns när min bror & svägerska kom hem med henne från BB!!! Det var nyss...ja, det känns som det ialla fall!
     Därför blir det sedan en sväng förbi hos henne för att gratta & äta tårta.

Helgen som varit har bestått av inköp av två födelsedagspresenter samt två julklappar. Känns bra att några är bortgjorda ialla fall. Nu är bara de svåraste kvar!!! Nåja, det brukar lösa sig! =)

Nu ska jag övergå till att städa igen. Hoppas ni haft en bra helg och att återstoden av den också kommer att vara bra!

Kraaaam!
Over And Out

IGEN!!!

Publicerad 2009-10-23 10:16:48 i Allmänt

Tihi...en riktig mammablogg börjar det här bli! Hon gjorde det nämligen igen i morse bajsade på toaletten!!! WooHoo...mm, jag vet; "disgusting", men ni får allt stå ut! Jag är nämligen såååå stolt! =)

Jag tänkte, innan jag hade fått barn, att de som hade barn BARA pratade om barn! Herregud, fanns det inget annan tänkte jag. Nu när jag själv är mamma så är svaret såååå enkelt: NÄÄÄ, det finns inget annat, mitt barn är mitt allt, så är det bara!!
     Speciellt när man var föräldraledig så var det BARA prat om barnet heeeeela tiden. Vad jag tyckte synd om de som inte hade barn i vår närhet just då. Detta berodde på att man var uppe i sitt barn hela tiden, man ammade det, man sovde med det, man bytte blöjor och umgicks dygnet runt med barnet! 

Så, det var den analysen. Nu är det helg, en helg då sambon jobbar. De helgerna är lite trista...men, jag och tjoppan brukar ha skoj ändå! 

Nä, nu ska jag övergå till planeringen!
Kram & trevlig dag
Over And Out

 

STOLT!

Publicerad 2009-10-22 10:20:16 i Allmänt

Man vet att man är en småbarnsförälder när man blir överväldigad när ens dotter ber att bli upplyft på toaletten för att kissa & slutligen bajsa! Helt fantastiskt! =)
     I morse blev det lite stressigt för den här mamman och hennes dotter. Dottern vaknade inte förrän 06.10 och vi åker vid 06.45. Hon fick gå omkring naken en stund och det var då hon sa:
"- Mamma, bajsa!"
Jag satt henne på toalettstolen med väldigt låg förhoppning om att hon faktiskt skulle göra nått in den. Hon brukar nämligen bara sitta och låtsas bajsa, tar i och krystar och sedan skrattar hon så glatt! Varför hon vill sitta just där är för att hon vill torka sig med pappret. =)
     Men, hör och häpna, rätt var det var så kom där kiss! Jag berömde, berömde & åter berömde och frågade sedan om jag nu kunde lyfta ned henne från stolen.
"- Nääää, bajsa!"
Jag väntar en liten stund till och HÖR & HÄPNA...IGEN! ;) Ungen gör det faktiskt; hon bajsar i toaletten! =)

I´M SOOOO PROUD! =)

Nä, nu ska jag återgå till mina eleverna! =) Idag åker jag hem så tidigt som 11.10, detta pga av att vi från förrförra veckans kurs ska träffas och diskutera en eventuell vårmässa!

Ha en bra dag!
Over And Out

"GREY"!

Publicerad 2009-10-21 10:20:07 i Allmänt

Idag är dagens tema; grått. Oj, så grått det är på himlen idag! Men, det är väldigt härlig väder ändå, 2-3 minusgrader vilket innebär härlig kyla. =) Tycker att snön kan komma nu så att det blir härligt vitt ute på gator & torg!

Igår hade vi hem Kim, Johanna & lillebror på middag, behöver jag skriva att det var huuur mysigt som helst! =) Oj, så vi dansade & tjoade!!!

Idag är det långdag, så jag slutar inte förrän kl är 17.00, detta innebär bara en massa mys när man kommer hem!

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Monday...

Publicerad 2009-10-19 20:54:56 i Allmänt

Idag är det måndag & jag har haft mitt första av sex utvecklingssamtal, det gick såklart toppen! Jag har helt underbara elever, så vad kan bli fel?!? Gullungar allihopa! =)

Ikväll fick jag även träffa och ge min älskade lillebror en stor kram. Han är nämligen på "blixtvisit" från Götet. Det var trevligt att få sitta och surra lite. En stooor puss fick han även av tjoppan, även om hon bara pratade om hans flickvän, hon har nämligen mycket lättare namn att säga än min lillbrors, men det kommer det också! Just nu är hon verkligen en "språkmaskin"! =)

Nä, nu ska jag ta och mysa för fullan muggar!
Kramar på er!
Over And Out

Jobb, Jobb, Jobb ;)

Publicerad 2009-10-18 12:40:02 i Allmänt

Vilken mysig & härlig helg vi har haft! =) Ja, än är det inte över...så lite mer mys finns att ta ut! Idag har den här modern varit lat! Hon stod och tittade på, samt gungande med sin kära dotter, medans den arma fadern skottade febrilt i den enorma sandhög som min kära fader kommit med. Sand till tjoppans sandlåda pga av att de eländiga katterna (läs Livia) använt den som kattlåda. Nu är sanden bytt & ovanpå sandlåden ligger nu en fastspänd presenning! Sedan skottade han in sand i smedjan där det fattas lite golv och där det ska gjutas cement. Slutligen skottades det sand under vår altan. Åh så underbart duktig sambo jag har!!! =)


(Pappan fick skotta sand...)


(...medans tjoppan åkte skottkärra & gungade!)

Funderar på att baka sedan när tjoppan vaknat från sin lilla lur. Hon tyckte att det var jätteskoj när vi bakade muffins i tisdags. Hon var sååå duktig! Hjälpte mig att hälla i alla ingredienser. =)
Tack lillebror för de fina muffins-formarna, det blev supercoola muffins!


(Mums med kaka! Vi får se om vi bakar i eftermiddag.)

Ha en fortsatt trevlig söndag!
Kramar på er!
Over And Out

Helg...

Publicerad 2009-10-16 14:36:07 i Allmänt

Nu är det alldeles snart helg och behöver jag skriva att det behövs?!? Sambon är på G hem, vilket även det känns helt UNDERBART!!! Kramar & pussar är temat ikväll! =)

Vår älskade dotter var som en kvittrande fågel i morse när jag, hör och häpna; VÄCKTE HENNE! Jag var alltså tvungen att väcka henne...det har ALDRIG hänt nån gång förr. Men, självklart förstår jag att krampen igår tog på hennes krafter. GULLUNGE!!!

Nu ska jag återgår till mina utvecklingsamtal-planeringar.
Hoppas ni får en lugn & skön helg alla!
Over And Out

112

Publicerad 2009-10-15 20:58:37 i Allmänt

Mmm, så var det dags igen!
Min älskade sambo ringde, vi pratar...tjoppan låtsas prata med honom i en annan telefon, tappar den på foten & försvinner bort, låååångt bort!!!
     Tänk er någon som sett något så skräckinjagande att denna person fryser fast i marken, blir likblek i ansiktet & tappar ALL kontakt med världen. Just så försvann tjoppan den här gången. Inte som förra gången då hon krampade, tuggade fradga & blev blå.
     De två ambulansmännen undersökte henne, ingen reaktion...som fastfrysen och fullständigt borta. Efter många om och men vaknade hon tillslut efter sin "psykos". 

Den här gången frös hon, hon frös verkligen fast & stirrade rakt igenom mig, sin mamma. Hon såg inte mig, hon såg ingenting. Sambon 22 mil bort...jag, ensam; igen! =(
     Nä, det skulle inte hända igen! Vi hade bestämt att det inte skulle hända igen...eller hur?! Varför?!? Varför händer det igen?!? Varför händer det vår älskade, lilla, underbart fina dotter?!? Hon förtjänar det inte! Min älskade dotter.

Nu ligger hon och sover, i vår säng...inte i sin...i vår! Vill känna henne andas, vill känna hennes närhet.
Over And Out

USEL!

Publicerad 2009-10-14 20:09:20 i Allmänt

Mmm, nu måste jag villigt erkänna att jag är en usel bloggare! Oj, vad dålig jag varit att uppdater på slutet. Men, jag försvarar mig med att jag förra veckan gick kurs och att jag denna vecka är gräsänka! =) Är det en rimlig ursäkt?!
     Förresten så firar denna blogg ett helt år den 19 oktober...så måste man väl fira på nått sätt?!? ;) Det återstår att se!

De dagar som gått på veckan har gått undan och de har dessutom gått riktigt bra. Jag & tjoppan klarar oss fint utan den arme fadern. Fast vi saknar honom såklart nått så in i norden!!! Igår satt jag upp tills kl var 01.00! Skrev utvecklingssamtal-papper. Oj, oj, oj vad trött jag var i morse när bruttan vaknade 05.20!!!! Jag förblev vaken, hon kunde somna om tills kl var 06.40...vilket var skönt att hon fick göra, hon är lite förkyld nämligen. Min älskade lilla prinsessa!!!

Idag har jag varit mammaledig! Detta pga att jag tycker att min dag är alldeles för lång för att bruttan ska behöva vara hos sin dagmamma hela dan´. Det skulle i sånna fall ha blivit från 07.00 tills kl 17.30 på eftermiddagen. Nä, det vill jag inte. Så jag tog ledigt och vi har haft en supermysig dag tillsammans! =)
     Hela förmiddagen & delar av eftermiddagen tillbringade vi med "King" (=Kim) och hans lillebror samt mamma. Alltid lika skoj! Vi behöver prata av oss då och då! =) Mumsig lunch fick vi också, det tackar vi ödmjukast för!!!!! När vi sedan kom hem ringde min älskade pappa och bjöd oss på middag! Tack & bock för det också!


(Åh vilken härlig dag vi haft tillsammans idag!!!)

Nu är det egentligen tid för mig att gå i säng, men ikväll är det "True Blood", det missar ni väl inte?!?!?! Taggad?! Oja! =) Synd bara att det ska vara mellan 22.00-23.00, lite tidigare kunde de väl ha lagt det? Dagens I-lands problem; Tv-programmen går för sent! *fniss*

Nä, nu ska jag återgå till att beställa presenten till min älskade pappa som fyller år på lördag!
Haré Bäst!!
Over And Out

Helgen Är Över

Publicerad 2009-10-11 19:51:24 i Allmänt

Trist men sant! Imorgon blir jag dessutom "gräs-änka" när sambon åker söderut och kursar. Här byter vi bara av varandra. Han har dock kurs hela veckan; måndag t.o.m fredag, därigenom är jag och tjoppan helt alena.

Helgen har ialla fall varit supermysig! Soligt & kyligt! Jag kom hem på torsdageftermiddag och då bara var vi! Under fredán fick vi främmande av kära svägerskan med yngsta dotter efter de hade åkt kom Johanna och yngsta killen förbi; mycket trevligt! =)
     Under lördagen befann vi oss hos kära mamma heeela långa dagen från kl 09.30-19.00. Middag och trevligt sällskap av både storebror med familj samt mamma med karl! Idag har vi bara varit nyttiga! Jag har kokat (säger man så?!) lingonsylt och sambon har kastat ut sand, både i smedjan och under vår altan.


(-4 grader & klart, soligt & härligt  väder!)

Återstoden av kvällen blir det stormys med sambon!!! Måste mysa för hela veckan ju! ;)
Hoppas ni haft en super helg ni med!
Over And Out

HEMMA! =)

Publicerad 2009-10-09 13:17:41 i Allmänt

Nu är jag hemma efter tre dagars "kursande". Det var trevlig & intressant, men visst är det helt UNDERBART att komma hem och få en enorm kram & en blöt puss! =) Min älskade gullunge; åh vad jag saknade henne!!!


(Tjoppan tyckte att det var skoj att mamma kom hem!)

Nära den folkhögskola vi befann oss på under kursen fanns ett helt enormt fint hus! Tog naturligtvis fram "mobben" och fotade detta mysiga lilla hus! Ett väldigt litet hus dock, jag gillar stora hus i herrgårds-stuket. Åter igen måste jag väl skriva att vi inte ska flytta...men, det är verkligen skitskoj att kika på mysiga, gamla kåkar! =)


(Hur sött var inte detta?! Lite litet bara!)

Idag är jag ledig, vilket känns otroligt härligt! Eftersom jag "tappade" hela tre dagar med min älskade familj tar jag igen det genom att vara fredagsledig!
     Som grädde på moset kom min älskade svägerska med yngsta dottern och fikade. Vi pratade allvar & lite trams, vilket behövdes såhär på fredagen!

Kvällen blir lugn. Skönt att bara mysa med familjen! Imorgon bär det av till kära mamma, vilken ska bjuda på middag! Broder med familj ska också hänga med; SKOJ! =)

Nä, nu ska jag ta och kika in lärarförbundets hemsida och skicka en hälsning till mina kära kursledare!
Kramen på eder alla!
Over And Out

Då Drar Man...

Publicerad 2009-10-05 17:56:15 i Allmänt

Är inte ett dugg taggad för att lämna min älskade dotter & sambo i tre dagar!!! Hur länge är inte det?!?! Har ALDRIG sovit en natt utan min älskade dotter...och är inte alls sugen på att börja nu! Men, kursen är i tre dagar och den är 20 mil bort...så det är bara att bita i det sura äpplet och ge sig iväg. Tur man har trevligt folk med sig ialla fall. Det underlättar. När man väl är på plats brukar det ordna sig.

Idag har jag ialla fall varit ledig, något som har varit OFANTLIGT skönt!!! Åh så mysigt att få gosa med tjoppan heeela dagen! =) Leoni, hennes mamma & lillebror har också varit här och förgyllt vår dag! Det var supermysigt att få "rå om" dem en stund!!!

Nä, nu har jag en älskad dotter som står och är lite sur över att hon inte får se Pippi Långstrump på youtube! ;)


(PIPPI! APA! "DÄTTEN"!=)


Kramar!
Over And Out

ÅH SÅ SKOJ!!!

Publicerad 2009-10-02 20:47:24 i Allmänt

Behöver jag säga att jag hade SKITSKOJ på min ridning??!? Trots söndertrasade ringfingrar & en fin träningsvärk i låren så var det värt ALLTIHOPA! =) Åh så skoj det var!!! Dessutom gick det verkligen jättebra, Silas (hästen) skötte sig EXEMPLARISKT! Vi gjorde skänkelvikningar, sidvärtsrörelser, galoppövningar m.m m.m.!!!


(Hästar är HEEEELT underbara!!! Detta är Mulle, min fd helghäst)

Imorgon är det "doping" för hela slanten. Kims lillebror ska döpas. Jag & tjoppan ska naturligvis gå...jag fick även äran att sjunga för lillkillen! =) Sambosen kan tyvärr inte hänga med, eftersom han jobbar...nåja, vi får väl klara oss utan honom.

Till veckan ska jag åka på kurs 20mil bort! =( Behöver jag säga att jag har ångest redan nu?!??! Tisdag-torsdag är jag borta...hur ska jag kunna sova utan min ÄLSKADE tjoppa bredvid mig?!? Det har jag faktiskt aldrig gjort förr! Jag har därför tagit föräldraledigt både måndag & fredag så att jag ska kunna njuta av hennes sällskap de dagarna. Det känns helt underbart! =)

Hoppas ni får en toppenhelg. Förresten har jag & sambon bokat dejt med Lisbeth på söndag! Då jäklar får jag äntligen se "flickan som lekte med elden"!!!! WooHoo!!!!

Puss & Kram & Nyp I Stjärten! ;)
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela