Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Lugna Gatan

Publicerad 2011-03-31 20:33:41 i Allmänt

Idag har det verkligen inte varit många knop här inte! Lugna gatan med andra ord...tjoppan har varit en stund hos sin dagmamma och jag och lillbror har gjort "nada". Vilket gi och för sig var skönt det också.

Funderade på att åka och hälsa på en bäbis imorgon, men jag tror att vi låter bli då både tjoppan & lillebror har hosta. Vill absolut inte smitta ned någon liten plutt med någon hosta! Vi får åka och hälsa på henne en annan dag istället. =)

Hoppas ni haft en bra dag idag! =)
Over And Out

Sova För Natten

Publicerad 2011-03-30 20:16:12 i Allmänt

Om det är nått som lillebror alltid varit duktig och lättsam i är att läggas för natten. Man har gett honom välling, pussat & kramat honom och sagt att man älskar honom sedan har man bara lagt honom i hans säng och där har han surrat nån minut för att sedan somnat.
     Så är icket fallet längre, vilket jag hoppas, hoppas, hoppas är en övergångsperiod! Sedan några kvällar tillbaka har han varit otrösterlig! =( Vilket känns jättejobbigt. Det blir så ofantligt stor kontrast från att bara ha behövt läggas till att gall-skrika...usch! Vår älskade lilla prins. HOPPAS att det snart går över och att det "bara" är någon tand som vill komma ut.

Idag har vi, som sagt, bara varit hemma och myst tillsammans han & jag! =) Han har minsann verkligen börjat ta tag i att röra sig. För inte så länge sedan var han som tjuren Ferdinand:
"- Jag trivs bättre här, där jag kan ta det lungt och skönt & lukta på blommorna!" ;)
Han trivdes verkligen med att bara vara, bara sitta och spana in saker och ting. Nu däremot är det fullt ös...det tycker jag är skoj!

Älskade tjoppan har idag, för första gången i sitt liv, snubblat nedför trappen. Hon har alltid varit försiktig...men, ikväll var alltså olyckan framme. Höll i det närmaste att få en dubbel hjärtinfarkt!!! Jag mötte henne mitt i trappen då hon bokstavligen kom studsande ned för den! =( Som tur var, verkar hon "bara" få ett blåmärke på kinden. Men, detta återstår att se imorgon...

Nä, nu blir det mys med käre maken!
Over And Out

Vaken, Eller?

Publicerad 2011-03-30 09:39:35 i Allmänt

Idag vet jag inte om jag är vaken eller om jag sover! För en gångs skull sov lillebror exemplariskt, vad händer då? Jo, för en gångs skull sov inte tjoppan. Det var täcken som låg fel, det var kiss i sängen, det var alla möjliga saker som inte var riktigt rätt!
     Men, hon vaknade kl 06.00 som om ingenting hade hänt, så nu befinner sig hon hos sin dagmamma. Lillebror sover ute på altanen och jag tänkte lägga mig och vila på soffan. Vilket jag brukar ha väldigt svårt för att göra...men nu ska jag verkligen göra det!

Annars är det jättebra! Solen lyser utanför och livet i övrigt är toppen. Så man ska ABSOLUT inte klaga! Vi har det bäst! =)

Idag blir en mysdag tillsammans med lillebror då bara vi ska "hänga" tillsammans! =) Hoppas att även er dag blir till belåtenhet!

Over And Out

Jeansen!!!

Publicerad 2011-03-29 15:48:34 i Allmänt

Woohoo! Nu är jag glad!!! Mina coola 70-tals jeans är äntligen fixade. Själv är jag värdelös på allt som har med textil och syning att göra, så jag lät en fenomenal sömmerska laga dem. Det vill säga att hon fixade dragkedjan. Dessa jeans är min döde morbrors fd byxor så de har "nostalgiskt" värde också. Det är det enda fysiska minne jag har av honom, då jag inte träffat honom. Så det känns jättebra att byxorna är fixade så att jag kan använda mig utav dem, för utöver att blixtlåset var trasigt är de hela! =)


(Mina 70-tals byxor gör mig glad!)

Japp, det var allt...gla´var ordet! =)
Over And Out

Helgen Är Slut

Publicerad 2011-03-28 08:30:39 i Allmänt

Vardagen är åter här & idag välkomnar vi mamma/barn-gruppen hit. Förra veckan var vi "bara" fem mammor av elva möjliga...många är sjuka nu vilket är jättetråkigt! Hoppas vi nu går in i en tid då alla får vara friska, läääänge!!!
     Men, hittills verkar det som att det kan sluta på samma sätt som förra veckan, nämligen med ett lågt antal "deltagare".

Till helgen är jag bjuden på tjejmiddag, vilket känns jätteskoj! Typiskt är bara att min älskade make jobbar...allting verkar inträffa när han jobbar. Men, min kära mamma ska komma hit och sova över och då tar hon barnen på söndagmorgon så jag får sovmorgon! Vilket lyx va?!? Man har ju väääärldens bästa mamma!!!

Nä nu ska vi käka frukost, sedan blir det lämning av tjoppan och sedan återstår att se hur många som faktiskt dyker upp på mammaträffen! =)

Haré Bäst
Over And Out

"Farmora"

Publicerad 2011-03-25 08:19:49 i Allmänt

Idag ska jag och barnen åka och hälsa på min farmor. Min farmor är ganska otrolig faktiskt; 85 år och huuuur pigg som helst. Hon är ganska skojig, de tanter och farbröder som bor omkring henne pratar hon om som om de vore 100 år äldre än henne, när de i själva verket (ialla fall många av dem) är yngre. Jo, hon känner sig nog också betydligt yngre än vad hon är! Vilket är skoj.

Tänkte att det är en bra idé att lämna huset idag så den gode fadern får vara alleles ifred och jobba på med tjoppans rum. Nu är det "bara" väven och tapeterna som ska upp, sedan sker inflyttning, som tjoppan har längtat!
Annars är det lungt i helgen. Simning i eftermiddag och imorgon melodikryss hos mor, mer än så är inte bestämt. Vilket känns skönt, blir mysigt att bara gosa med familjen, då vi inte haft mycket av den varan i veckan då sambon jobbat eftermiddag.

Nu blir det slappa en liten stund fram tills farmordejten!
Over And Out

Sista Mötet

Publicerad 2011-03-23 20:37:04 i Allmänt

Ikväll kunde jag, pga att mamma ställde upp som barnvakt, gå på mitt sista möte som styrelsemedlem i lärarförbundet. Vårt årsmöte ägde rum ikväll. Det var trevligt att träffa människorna och samtidigt var det liiiiite vemodigt då jag avgår som vice ordförande från och med ikväll. Fick till och med en fin present som tack...vilken jag tackar och bockar för!!! =)


(Jättefina keramik-koppar fick jag!!!)

Tjoppa-lisa hon var väldigt trött ikväll. Mamma hade inte ens läst klart boken för henne förrän hon nästan sov. Men min kära mamma fick henne ialla fall till toaletten där det både kissades och borstades tänder! Min älskade, älskade lilla dotter, åh så jag älskar dig!!! Du är sååå duktig. Den lilla broren han hade skött sig lika bra. Han är naturligtvis lika älskad! =)

Nu blir det till att slappa i soffan. Önskar er en trevlig onsdagkväll!
Over And Out

Blååååås!

Publicerad 2011-03-23 07:56:50 i Allmänt

Himmel vad det blåst nu under några dagar. Igår kväll trodde jag nästan att huset skulle lyfta, som tur var skedde inte det!
     Idag blir det träff med föräldragruppen, det känns jättetrevligt då det är nån vecka sedan jag & lillebror hade "dejt" med dem! =)


(Oj, vad det har blåst under några dagar)

Tjoppan hon ska få gå på ett favoritställe idag; biblioteket! Varannan onsdag så går nämligen dagmammorna till "bibblan" för att lyssna på sagor som frivilliga pensionärer kommer dit och läser! =)

Dagen som sådan blir nog annars lugn. Det blir mammaträff nån timme och sedan blir det till att vandra hem och invänta mamma som ska komma och vara barnvakt ikväll då vi har årsmöte med lärarförbundet. Tyckte att det blev en dum vecka då min käre sambo jobbar. Men, det är bara att digga läget. Jag sa faktiskt att jag skulle smita lite tidigare, så att mamma inte behöver vara här hela kvällen...

Ha en bra dag alla!
Over And Out

Tisdagar...

Publicerad 2011-03-22 19:50:38 i Allmänt

Jag måste säga att jag anser att tisdagar är den tråkigaste dagen på hela veckan. Skulle man inte kunna hoppa över den på nått sätt? ;) Annars är jag väldigt positiv när det gäller veckans alla dagar, men det är något med tisdagar som jag inte kan sätta fingret på.

Kvällen bjuder på tv..."as usual". De veckor min älskade sambo jobbar eftermiddag blir det inte många "knop" på kvällarna. 19.00 börjar jag göra iordning barnen för kvällen och de sussar oftast innan 19.30, och då sitter jag i tv-soffan och bara är. Kan inte göra så mycket annat då jag är själv.
     Saknar dock min käre makes närvaro....det är betydligt mysigare att "bara vara" med honom! Men, alldeles strax är den här eftermiddagsveckan över för den här gången.

Idag har det verkligen varit ett busväder, trots det soliga vädret. Det blåste supermycket! Vi befann oss därför inne och myste istället. Käre sambon har slipat det sista i tjoppans nya rum, det som återstår är väven & hennes älskade "hello kitty"-tapet.

Nä, nu ska jag återgå till tv-tittandet.
Over And Out

Konstig...

Publicerad 2011-03-22 06:42:31 i Allmänt

Idag verkar också bli en härlig dag, men idag är en dag med lite vemod pga saker & ting. Det kommer att gå helt ok, men idag måste jag få känna såhär. Det känns konstigt i hela mig och hur ska det då kännas för de som är "drabbade"? Trodde aldrig att jag skulle känna såhär inför den här grejen, men ack så fel jag hade. Jag hade nog mer känslor än vad jag trodde...är inte känslokall trotts allt! ;) (säger den mest känso-fulla människan i världen!)

Idag blir en lugn dag. Skjutsar tjoppan vid nio till hennes kära dagmamma och sedan blir det bara mys med lillebror hemmavid. Igår sov han endast en gång; mellan 11.00-14.00 sedan var han vaken tills klockan klockan var 19.20, han gjorde det verkligen jättebra! =) Det lyxiga var att han sov tills kl var 06.00!
     Synd bara att älskade tjoppan råkade med en olycka i natt vid 03.00, då hon kissade i sängen. Hon ropade på mig och när jag kom in i hennes rum tittade hon olyckligt på mig och sa; "-mamma! förlåt mig!" Min älskade lilla prinsessa! Olyckor händer väl alla när man bara varit blöjfri i nån månad på natten? Tycker ialla fall att hon är GRYM, för det här är en av få gånger hon har råkat ut för en "olycka".

Nä, nu ska jag börja med en liten frukost till mig och lillebror, då vi är de enda som är vakna. Skinkomelett till mig och gröt till tjoppen! =)

Hoppas ni har det bra därute!
Over And Out

Lite Trist

Publicerad 2011-03-20 20:52:23 i Allmänt

Sitter här och är alldeles alena. Det är naturligtvis inte helt sant, jag har ju två små älsklingar som ligger och sussar i sina sängar. Menar att jag är alldeles ensam, då min älskade sambo är på jobbet och kommer så att vara den här veckan under kvällarna eftersom han har eftermiddagsvecka. Dessa veckor är, och det har jag skrivit massor av gånger, jättetrista! Hade önskat att han ialla fall kunde få slippa söndagskvällarna, det är så trist att vara själv då...söndagar är mysdagar helt enkelt!

Det blev ialla fall skoter idag, blåsigt men mysigt. Trist var att lillebror, efter ca två timmar blev grinig, så vi valde att åka hem. Han slocknade när vi åkte hem där vid 14.00 & sov, hör och häpna, tills klockan var 17.30! Så jag behöver väl knappast skriva att det var grinighet av trötthet?!? När han vaknade så var han som en sol! =) 
     Något trist är dock att han har fått hosta, det känns inte alls skoj. Det skär i mammahjärtat varje gång han hostar, skulle önska att jag kunde trolla bort hostan!!!

Nu blir det snart big brother och sedan sängen! Håller mina tummar och tår för att lillebror inte ska behöva hosta under natten, utan får sova skönt! Min älskade lilla kille.

Kramar!
Over And Out

Härliga, Soliga Dag!

Publicerad 2011-03-20 10:20:00 i Allmänt

Både igår och idag har det verkligen varit ett fantastiskt väder!!! Igår befann vi oss hos min kära mamma hela långa dagen. Det blev skotertur & bob-åkning i de väldiga backarna bakom min mammas hus! Behöver jag skriva att vi var knäckna igår när vi gick och la oss?! Man blir skönt matt av att vara ute! =)
     Storasyster i huset passade på att prova mormors läppstift, på både sig själv & lillebror!!! ;)


(Först målades storasyster, SNYGGT!)


(Sedan fick sig lillebror en omgång!)

Man får sig ofantligt många skratt om dagen pga dessa små charmtroll. Våra GULLUNGAR!!!! =) Vad har ni som livar upp er vardag?!

Idag blir det en utedag också. Vi ska nämligen låna min fars skoter och åka ut i det vackra vädret. Vi hade tänkt oss en dag ute i "skärgården" med grillning och myyyyys!!! =)

Hoppas att även eran dag blir kanon!
Over And Out

Tidiga Mor´nar!

Publicerad 2011-03-18 06:34:21 i Allmänt

Den lilla "broren" i den här familjen tycker tydligen att det är morgon redan kl 04.00-05.00! Det tycker INTE resterande delen av familen!!! Hela veckan har han stigit upp alldeles för tidigt...hoppas att det är en övergångspersiod som går över fort!!!


(Vi börjar bli lite trötta på lillebrors tidiga mor´nar!)

Idag blir det besök av kära mamma som ska besöka sjukstugan, hon har nämligen varit hemma hela veckan för pga sjukdom (förkyld). Men igår var hon piggare och tog idag som återhämtningsdag, klokt tycker jag.
     Även en kär vän med barn ska kika förbi, blir också trevligt...tar igen det surr jag missade igår då jag & lillebror "bara" var hemma och tog det lungt helt själva. Vilket för övrigt var supermysigt, härligt att få rå om honom lite själv också! =)

I onsdags var det jätteskoj på äventyrsbadet! Tjoppan tyckte att det var så skoj så hon ville inte åka hem...men, vi åkte hem till goda vänner och fick middag & trevligt sällskap; tack för det säger vi!!!! =)
     Tjoppan var trött på vägen hem, hon somnade inom fem minuter!

Nä, nu ska jag ta och klä mig och fixa frukost till alla. Hoppas ni där ute får en härlig fredag med soligt väder! Kramar i massor!
Over And Out

Idag Bär Det Av...

Publicerad 2011-03-16 09:52:31 i Allmänt

Då min älskade sambo har tagit på sig extrajobb tre dagar denna vecka innebär det att han och tjoppan endast har en ledig dag tillsammans. Då tjoppan har blivit lite "pappig" bestämde vi att vi skulle göra något nu när de är lediga tillsammans. Så, vi ska dra till stan och bada på ett äventyrsbad! =) Tjoppan älskar att bada och vi får göra något tillsammans! 
     Då vi lix är i stan ska vi passa på att träffa goda vänner också, ska bli jättetrevligt eftersom vi inte har sett dem sedan vår fest.

Annars är det bara lugna bananer, idag är det verkligen strååååålande sol! Vilket man får enorma energikickar av! =) Lite kallt är det; -10, men som alla vet "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder..."

Nu blir det mys en stund innan det är dags att åka! Vad har ni för er en solig dag som denna?!?
Over And Out

Kläder!

Publicerad 2011-03-15 15:57:20 i Allmänt

Idag efter att jag varit och hämtat kära tjoppan så åkte vi och hälsade på min kära bror (vilken förstås inte var hemma) med familj. Tjoppan fick en stor påse fullproppad med kläder! Det är ingen nackdel att ha två brorsdöttrar som, när de precis vuxit ur sina kläder, kan ge dem åt sin kusin! =)
     Vi har aldrig köpt ett galonplagg åt tjoppan, för de har vi fått av dem! KALAS säger jag bara...

Ikväll är vi bjuden på middag, vilket vardagslyx! =) Undra vad det blir för gott!? Ska bli skoj att träffa lill-tjoppan i familjen också, hon och lillebror föddes på samma dag, så vi låg vägg i vägg på bb. Lite klämigt. Hon var då två veckor över tiden och lillebror en dag innan beräknad födesel, tänk så det kan gå. =)

Nä, nu ska jag gå upp och kika in min käre make som arbetar med tjoppans nya rum. Blir spännande när det börjar bli färdigt!

Ha en bra kväll!
Over And Out

86%

Publicerad 2011-03-14 21:47:39 i Allmänt

Då jag försöker mig på att äta enligt GI-metoden innebär detta att man inte får äta godis, detta innefattar alltså då också min favorit; CHOKLAD. MEN, och detta är ett stor MEN! =) Man får faktiskt (ibland) äta väldigt mörk choklad...vilket passar mig perfekt, eftersom jag älskar det!
     Ikväll när jag blev bjuden på kaffe & surr med min kära vän bjöd hon på 86% choklad, detta passade perfekt till kaffe! Ska försöka satsa på denna procent i choklad...

Annars är det väldigt lungt! När jag hämtade tjoppan hos dagmamman idag åkte vi till biblioteket för att låna böcker, det slutade med att vi befann oss där i nästan en timme. Vi spanade böcker, läste och mös i allmänt av varandras närvaro. Det är så mysigt när man verkligen får rå om henne och hon får känna att man ägnar all tid åt henne och inte måste se till hennes lillebror hela tiden. Detta tror jag är väldigt viktigt; att hon får känna sig sedd och får tid! =)
     Så nu på dagarna och kvällarna blir det; mamma mu, emma & totte-läsning för hela slanten! MYYYYS!!!

Hoppas ni haft en mysdag också! =)
Over And Out

Pulkabacken!

Publicerad 2011-03-13 16:32:00 i Allmänt

Idag har vi befunnit oss i pulkabacken en stor del av dagen. Helt underbart med tanke på att det var strålande sol & plusgrader. Mindre underbart var att lillebror inte ville sova och bara var grinig, det gjorde att jag inte kunde ägna lika mycket tid till att åka bob med tjoppan vilket jag ville, det kändes trist! Jag hade trott att han skulle sova större delen av tiden vi var där, men icket! Hade käre pappan i huset varit med hade vi varit två vuxna på två barn och det hade varit guld värt nu när lillebror var på ett mindre bra humör. Men, då han jobbar var jag alltså själv. Men, det gick jättebra ändå!

Idag är sambosen sista jobbardag, sedan väntar tre härliga dagar med ledighet. Att han inte har en hel vecka ledigt (vilket han brukar ha) beror på att han tagit på sig extrajobb torsdag, fredag & även lördag nästa vecka. Bra för kassan till utlandsresan, mindre skoj för oss! Jaja, det är verkligen dagens I-lands problem, vi kommer att få vara tillsammans en hel månad när vi åker till Canada eftersom han tog ledigt förmiddagsveckan & eftermiddagsveckan, mitt emellan två ledigveckor! =)

Nu är det strax dags att börja med middagen; pölsa & potatis; MUMMA! =) Annars har jag lagt om min mat litegrann. Någon slags form av GI blir det, då jag tagit bort större delen av potatis, ris, makaroner, mackor och godis. Blir spännande att se vad det resulterar i.

Haré Bäst Alla!
Over And Out

Oj, Vilken Härlig Dag!

Publicerad 2011-03-12 17:18:06 i Allmänt

Blå himmel och strålande sol, kan man begära mer av en lördag?! Fick fint besök även idag och fick surra av mig lite, då kära maken jobbar! Vi satt ute och lapade sol, mycket härligt! =)

Annars har dagen varit ko-lugn! Mammsen kom förbi i morse och tillsammans åt vi frukost och löste melodikrysset.

Tjoppan fick en fin spark av sina kusiner för inte så länge sedan, den har hon åkt runt på och varit så nöjd, igår fick lillebror en tur på den! =) Gick superbra.


(Syster & bror! <3 )

Det enda som fattas inför middagen i huset är den gode fadern som strax är på ingång! Då blir det grillat och ungsbakade grönsaker! =) MUMMA!!!
     Ha en LOVELY lördagskväll, det tänker jag ha!

Over And Out

Bullbak I All Trötthet

Publicerad 2011-03-11 10:49:22 i Allmänt

Har (känns det som) inte sovit någonting inatt, detta beror försåss på den evige filosofen! ;) Vi får allt hoppas på att han har filosoferat klart snart...för vi orkar inte vara uppe om nätterna och lyssna på hans snack.
     Men, som alla småbarnsföräldrar vet; det går faktiskt över! Det tål att tänkas på! =)

Idag är tjoppan ledig från dagmamman och då passar vi på att göra något hon tycker om att göra; nämligen baka bullar! Gott är det också...alltid bra att ha nått gott att bjuda på inför helgen! =)


(Trotsar tröttheten och bakar bullar)

Hoppas ni är pigga och utvilade!
Over And Out

Trevligt Besök!

Publicerad 2011-03-10 09:41:29 i Allmänt

Jag har precis skjutsat tjoppan till hennes dagmamma, idag är det något av en favoritdag för henne. Det är nämligen torsdag och det innebär BAD! =) Hon fick även ta med sitt "prinsess-shampoo".
     Men, lämningen gick ändå inte lika smärtfritt som jag hade hoppats på. =( Hon skulle minsann inte ta av sig sina ytterkläder, hon skulle följa med sin mamma! Usch, vad det är jobbigt de få lämningar som är såhär!!! Det sticker i mammahjärtat. Ska ringa och kolla om en liten stund...ja, jag vet att det alltid går bra, men för min egen skull ringer jag alltid när det varit sånna här lämningar och checkar efter en halvtimme ungefär.

Idag ska vi få trevligt besök! En vän som vi träffar alltför sällan ska komma och hälsa på! Åh så trevligt att få sitta och surra en stund, vilket vi är OFANTLIGT duktiga på båda två! ;)
     Har bakat chokladtårta, så jag hoppas att den blir omtyckt.

Haré Bäst!
Over And Out

Färska Grejjer

Publicerad 2011-03-09 10:50:30 i Allmänt

Man märker att det är "färska" grejer när man kan vara vaken tills kl 04.00, sova en halvtimme och sedan vara vaken igen! Det är förståss lillebror jag pratar om. Han verkade ha en "filosof-natt" igen, en natt då världsproblemen ska lösas...vet inte hur det gick för honom dock. För den arma moderna kan natten sammanfattas som sådan:

* 23.45 - Toppan var upp och gick på toaletten.
* 00.00 - Lillbror bestämmer sig för att börja filosofera.
* 01.20 - Blöjbyte, alevedon & allehanda mysförsök för att få lillebror att somna; misslyckas!
* 02.40 - Blöjbyte samt mer försöka att få lillebror att sova; misslyckas!
* 04.00 - Lillebror somnar! WooHoo! =)
* 04.26 - Lillebror vaknar...mindre WooHoo! ;)


(Fick inte riktigt till myset inatt! ;) )

Man får trösta sig med att det går faktiskt över...någongång! Idag blir en lugn dag annars. Storasyster är hos dagmamman, vilket hon taggat för eftersom de skulle vara på bibloteket och lyssna på böcker!

Nu väntar man på fint besök, ska bli trevligt att sitta i soffan och mysa tillsammans & några koppar kaffe! =)
Over And Out

"Peppar, Peppar"

Publicerad 2011-03-08 16:39:11 i Allmänt

Idag har vi "sanerat" huset, dvs städat. Åh så gott det luktar när det är nystädat! =) Tjoppan har inte kräkts sedan i söndags eftermiddag och verkar som vanligt, så imorgon bär det av till dagmamman. Hon är rå-taggad för att få åka på biblioteket. =)

Imorgon var det tänkt att vår föräldragrupp skulle komma hit, men några av dem kände oro inför att tjoppan varit kräkig i helgen, så jag ställde in det så det blir hos någon annan i gruppen istället. Förstår oron, fast jag tycker det känns väldigt lungt nu efter "saneringen" och att det inte varit någon kräk sedan i söndags, men finns det oro är det bättre att ställa in. Fast det känns trist att inte få träffa alla...

Annars är det lungt. Igår somnade vi redan kl 20.30!!! Det börjar likna ett ålderdomshem detta! ;) *fniss* Men oj vad skönt det var!

Nu är det pannkaka som gäller. Hoppas ni har det bäst! =)
Over And Out

Man Får Aldrig Vara Lugn...

Publicerad 2011-03-07 07:02:02 i Allmänt

Jag som hoppade på att den två timmar långa sovstunden tjoppan fick igår skulle hjälpa henne att bli frisk! Hon var verkligen pigg och middagen på kvällen åt hon av och tyckte var jättegod. När hon sedan sovit 1½ timme kl 21.00 igår började det om igen. =(
     Natten har därför inneburit att jag sov inne hos tjoppan för att hon skulle ha någon nära sig OM det blev kräkning inatt. (som tur var blev det inte det!)

Idag blir det ingen mat, utan bara välling, nyponsoppa, okolsyrad coca-cola samt mycket vatten! Nu taggar vi verkligen för att tjoppan ska bli frisk! Man känner sig så maktlös när barnen är sjuka...man kan inte göra någonting för att hjälpa. =(

Hemmadag idag med andra ord, det blir mys för hela slanten och hålla tummar och tår för att vi får hålla oss friska. Vi har annars klarat oss ofantligt bra från sjukdom! Alla runt omkring oss har verkligen varit supersjuka med 40-gradigt sjuka barn samt magsjuka en-två gånger.

Hoppas det är bra ute i den stora världen...
Over And Out

Fyra Timmar!

Publicerad 2011-03-06 12:41:40 i Allmänt

Helt vansinnigt att åka skidor i fyra timmar...och då är det bara täten...de andra ligger väl på mellan sex-nio timmar! Hur orkar man?!? NÄ, nu taggar man Petters spurt i skid-vm istället! =) Ja, jag vet att jag är svenska men jag hejjar ändå på Petter. Han ÄGER! Även de norska damerna är underhållande att titta på, fasiken vad de är duktiga (jag tycker faktiskt att svenskarna/orna också är duktiga).
     Är egentligen inte alls någon som tycker att det är underhållande att titta på skidor, egentligen har jag bara tittat på hästhoppning. Men, sedan jag själv började åka skidor och Petter Northug åker är det faktiskt väldigt skoj...


(Grymming!!!)

Hela helgen har varit lugn. Det har verkligen varit en innehelg, tyvärr. Tjoppan kräktes en gång i fredags och såg sedan helt frisk ut! Under middagen på lördag kräktes hon också och såg sedan pigg ut. Imorse däremot har hon varit väldigt "loj" (= hängig). Hon kräktes två gånger i morse och har sovit sedan 10.00 och sover än. Hon som inte sover alls om dagarna...då är hon knäckt. Lilla tjoppan! Hoppas att hon kryar på sig idag. Har skickat den käre maken till affären för att handla allt möjliga "medikamenter" som kan tänkas hjälpa mot kräkningar & magont! Hoppas nu bara att det hjälper!

Nä, nu ska jag ta hand om vår lilla sjukling som precis vaknade.
Over And Out

Fredag! =)

Publicerad 2011-03-04 10:14:12 i Allmänt

Idag är det fredag och det betyder att min älskade sambo har arbetat klart sin eftermiddagsvecka för den här gången! =) Känns härligt att ha en hel helg tillsammans, en helg som inte är bokad till någonting...vilket känns skönt. Denna dagen räcker med aktiviteter för hela helgen.
* Tjoppan ska till dagmamman.
* Åka till stan och hämta ut våra pass.
* Hämta ut våra kort från engångskamerorna, från festen.
* Hämta tjoppan hos dagmamman.
* Åka och simma.
* Slutligen; Åka till kära svägerskan som fyller år idag.

Idag lyser solen och himlen är klarblå, härligt med andra ord. Det är dessutom plusgrader hör och häpna! Jag och tjoppan har passat på att sitta ute och njuta medans lillebror sover på altanen...ja, naturligtvis i sin vagn! ;)


(Klarblå himmel & strålande sol, perfekt helgväder! =)

Nä, nu ska vi ta och rita här.
Ha en häääärlig dag!
Over And Out

Morgon? Nja!

Publicerad 2011-03-03 07:20:41 i Allmänt

Jag vet inte....men, kan man kalla det morgon när kl är 04.00? Vad säger ni? Måste nog ta ett allvarligt snack med min käre son, för han tyckte tydligen det! ;) Tyckte faktiskt att han kunde vänta med morgon tills kl var 07.00 ialla fall, hade varit helt OK!!!

Idag blir det bara lugna bananer. Ska åka och lämna tjoppan alldeles strax sedan ska vi till goda vänner för att spana in deras nya kök! =)

Haré Bäst!
Over And Out

Hur Bra Har Man Det Inte?!?

Publicerad 2011-03-01 21:00:45 i Allmänt

Ibland måste man stanna upp, bromsa & tänka. Tänka på hur ofantligt bra man faktiskt har det! =) Jag har världens finaste man som jag har två helt fantastiska barn tillsammans med. Det är egentligen helt sjukt vad bra man har det!!! Att man sedan har ett hus på 200kvm som är alldeles för trångt för all kärlek man har till alla i det är även det helt vansinnigt!!! <3


(VÄRLDENS FINASTE BARN! DET BÄSTA ÄR ATT DE ÄR VÅRA!!!=)

Nu blir det soffan för resten av kvällen. Trist är att min älskade sambo jobbar eftermiddag...men, snart är det fredag och då är det bara myyyys som gäller! =)

Kramar på er!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela