Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

"Varför Gråter Inte Emma?"

Publicerad 2011-08-31 21:09:01 i Allmänt

När min syster var hemma i sommar hade hon med sig denna bok. ↓ Min kära mor började att läsa den och jag fick ta över den för två dagar sedan. Jag har sträckläst boken (så gott det går med två gullungar runt omkring), och nu är den utläst. Jag har alltså gråtiti i två dagar över denna familjs öde.
     Boken handlar om det hemska som hände Emma och hennes barn i mars 2008. Det som stod i alla tidningar och som man inte riktigt kunde greppa. En tyska, hennes sambos gamla flirt, trängde sig in i deras hus och slog ihjäl hennes barn med en hammare och Emma blev väldigt skadad.



Boken är hemsk, gripande och så full av kärlek! Sedan kan man för sitt liv inte förstå att det kan rymmas så mycket hat i en människa att denne kan mörda två små barn bara för att livet inte riktigt gick åt hennes håll. HELT VANSINNIGT!!!
     Trots allt hemska och vansinnigt i boken så rekommenderar jag den varmt pga all kärlek och styrka som boken innefattar!

Ikväll var det mindre roligt att borsta tjoppans tänder. Hennes läpp har nämligen svält lite och när jag borstade tänderna på henne så strömmade det var ur det sår som hon fick i samband med fallet i Turkiet. Känner mig väldigt lättad att vi ska till tandläkaren imorgon. Då får de titta på det och jag är säker på att de har någon form av desinfektionmedel.
     Annars får vi åka till vårdcentralen och fixa det här, för i övrigt har läppen och tandköttet läkt jättefint!!!

Hoppas ni har det bra därute!
Over And Out

"Me&I"

Publicerad 2011-08-30 17:47:53 i Allmänt

Idag har vi varit ute nästan hela dagen, väldigt härligt då det varit strålande sol hela dagen. Man börjar dock känna att det är höst på ingående. Det är sådär "friskt" i luften...
     Har även passat på att använda grästrimmern på eftermiddagen, det är ju skitskoj! =)

Alldeles strax ska jag dra med goa Joa (tihi det rimmar;) till ett "me&i"-party, blir spännande att se om det finns nått att inhandla. De har nämligen jättefina barnkläder. Att det sedan är trevlig folk där är ju även det ett stort +.



(Hoppas det finns fina kläder till bra pris!)

Nä, nu ska jag pussa på kidzen innan jag drar iväg. Hoppas ni haft en härlig dag!
Over And Out

Svärisarna & Sol

Publicerad 2011-08-29 18:40:56 i Allmänt

Idag har det minsann varit sol hela dagen; härligt!!! Vi har befunnit oss hos "svärisarna" hela dagen lång. Det blev både lunch & fika, inte helt fel! Passade i samma veva på att låna "Hur många lingon finns det i världen" av dem, får vi se om den är sevärd ikväll! =) Håll till godo med trailern tills jag rapporterar om hur jag tyckte den var!


(Undra om den är bra?! Blir spännande att se)

Nä, nu ska jag ta och skjutsa min älskade far så att han får hämta sin bil. Hoppas ni har det bäst!!!
Over And Out

Det Läker

Publicerad 2011-08-28 08:34:12 i Allmänt

När vi var hos tandläkaren i fredags verkade det ju inte vara någon fara med tjoppans tänder. Vilket känns väldigt skönt, som sagt, en fläskläpp läker med tänder är det värre. Men hon ser verkligen ut som en nedslagen boxare! Uppsväld läpp och sår runt & i munnen, vår älskade lilla tjej!


(Vår älskade lilla boxare! ;)

Idag är det återigen en grå dag. Men, vi ska inte sitta inne och deppa för det, vilket annars skulle vara lätt hänt. Nope, vi får besök av bästa vännen med kidz och sedan ska jag och barnen åka upp till mamma och hänga med henne för att sedan bli bjuden av middag tillsammans med min älskade storebror med barn! =)

Nu ska jag förbereda pannkakssmeten, här ska det bjudas på pannkaka till lunch!
Over And Out

Turkiet, fläskläpp & "käftsmäll"!

Publicerad 2011-08-26 12:48:20 i Allmänt

Ja, så har man kommit hem efter en härligt varm vecka i Turkiet Vi fick många fantastiska dagar i poolen med ca hundra rutchkanor! Gissa om tjoppalisa hade skoj eller vad?!? För lillebror var det värre. Redan efter tre dagar hade han stoora blåsor samt prickar över heeela kroppen samt feber; värmeutslag! =( *BLÄ* Men, han var faktiskt tapper! =) Vi passade på att fota oss när vi var där, vi har nästan inga kort på hela vår familj, då det är jag som är "kamera-mannen" i familjen. Det blev en hel del fina bilder!!! =)
 

(Världens finaste lilla tjej!)


(Världens finaste lilla kille!)

På flygplatsen, bara en timme innan flyget gick, fick tjoppan en supertung metallvagn rakt över sig! Kan säga att det sprutade blod över hela flygplatsen och sedan fick vi inte titta i hennes mun. Behöver jag säga att jag var ganska orolig över hennes tänder?!? Men, efter en timme gick det över och vi fick kika, det såg inte så trevligt ut, men tänderna verkade ok. (idag har vi besökt tandläkaren och hon såg inget ialla fall!)

Fyra dagar in på resan fick vi även beskedet att en av våra vänner gått bort. Vilket, som ni förstår, tog all udd av vår semester. Vi försökte ändå att, för barnens skull, vara glada (så gott det gick). Men, "käftsmällen" kom ändå när man landat hemma och träffar vännens syster och står och gråter en timme inne på affären tillsammans med henne! =(
     Under semestern har man ändå kunnat trycka undan sina känslor ganska bra, det är när man kommer hem man förstår att det faktiskt är sant. Det är så (ursäkta språket) JÄVLA orättvist!!!!!
     Ska idag åka och tända ljus & senare i veckan ska vi åka och hälsa på hans familj...

Over And Out

Halsont & Feber...

Publicerad 2011-08-18 12:45:56 i Allmänt

Hmm, lite oroligt är det när halva familjen lider av halsont och en liten tjoppa i en av de andra familjerna har feber! Känns inte skoj nu när vi åker iväg! Hoppas, hoppas, hoppas nu att den här halsonten och febern försvinner i ett nafs innan kvällen och att vi alla får vara friska heeeela långa resan!!! =)

                       

Idag är det grått ute, så vi har en mysdag inne istället. Tjoppan är hos dagmamman, lillebror ligger ute i vagnen och "sussar" och maken målar vitt...fortfarande! ;)

Mer finns inte att skriva, hoppas ni har det bra!
Over And Out

En Vecka Ledigt!

Publicerad 2011-08-17 19:54:10 i Allmänt

En vecka helt utan matlagning, helt utan stress, helt utan måsten. Mmm, måste erkänna att det låter inte dumt. Tjoppan har redan börjat prata bad, vilket jag verkligen håller med henne om ska bli skoj! Längtar också efter att få se alla rutchkanor och pooler! =) Hoppas nu bara vi har solen på vår sida så att det inte regnar hela veckan.


(Hej Turkiet, alldeles snart ses vi igen!)

Idag har det varit solig och härligt så vi har befunnit oss ute i massor! Sandlådan och studsmattan har används flitigt och jag har bara fått vara med våra underbara barn; lycka!

Hoppas ni har det lika bra som jag!
Over And Out

"Bibblan"

Publicerad 2011-08-15 16:55:06 i Allmänt

Nu på eftermiddagen, efter att tjoppan varit hos dagmamman (vilket gick hur bra som helst, för övrigt), åkte vi till biblioteket och lånade böcker. "Min" bok hade nämligen kommit; "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", jag reserverade den för länge sedan och nu kom den äntligen. Den har blivit väldigt omskriven och dessutom kommer den ut som film med Robert Gustafsson i huvudrollen, vilket gör att jag vill läsa boken först.
     Vi (jag, tjoppan & lillebror) åkte alltså till "bibblan". Behöver jag skriva att jag var svettig när jag lämnade biblioteket!? Älskade, kvicka lillebror var ÖVERALLT! ;) Han är sååå söt ungen!!! Tjoppan ÄLSKAR att vara på biblioteket och skulle kunna sitta i timmar med näsan i böcker. Vi lånade därför hem ett helt gäng! =)

                                                        
                                  (Ska bli spännande att se om boken lever upp till sitt rykte!)

Nu blir det middag; blodbröd med fläsk och vitsås; MUMMMMMMMS!!!!! =)
Hare bäst!
Over And Out

Soligt & Härligt

Publicerad 2011-08-14 12:30:04 i Allmänt

Idag lyser solen och man känner i luften att det är höst på G. Det är liiite sådär friskt! =) Det gillas att det blivit lite mörkare på kvällen också, kan man börja tända ljus!

Idag håller vi oss hemma och bara myser. Sambosen är fortfarande i sin "vita period" och målar bord & fönster för glatta livet. Jag & tjoppan rensar, vattnar och fixar med blommorna medans lillebror sover.

Mina fina orkideér blommar för övrigt, oj så fina de är! =)


(Orkideér är de enda blommorna som jag inte har ihjäl ;)

Nä, nu ska vi ut och fortsätta i trädgården! =) Hoppas ni har en lika härlig dag som mig & "de mina".
Over And Out

"Snusat" =)

Publicerad 2011-08-12 21:12:38 i Allmänt

Idag fick jag minsann "snusa" på en bäbis!!! =) Myyyyys!!! Hon var lika ljuvlig som sin storasyster, som såklart var jättestolt! =) Min kära arbetskamrat fick en liten tjoppa i måndags och vi fick äran att komma och krama om dem idag, samt lukta på bäbisen! Finns det nått som luktar godare än en bäbis?!? Man bli nästan sugen på en till! ;) (psst; det säger vi inte till gode maken, vi vill ju inte att han ska flytta från oss! *fniss*)

Annars har dagen varit lugn. På grund av det blev jag liiiite lätt rastlös nu på eftermiddagen! Har inget förslag till vad vi ska göra heller, så jag får nog vara rastlös i lugnan ro.

Hoppas ni har/har haft en kalasdag! =)
Over And Out

Förändringens Vind

Publicerad 2011-08-11 11:38:11 i Allmänt

Här hemma är verkligen gode maken på språng! Shit vad han jobbar. Nu har han målat alla tak, fönster, hyllor och ska nu måla vårt vardagsrumsbord vitt. Det blir verkligen fräsch och fint!!! =)
     Idag ska vi, som grädde på moset, flytta alla möbler i vardagsrummet uppe till nedervåningen och i samma veva får möblerna nere flytta upp. Blir kalasbra!
     Sedan har vi även fått en ny tvättmaskin idag, den hörs knapp, vilket känns väldigt bra! =)

Ser ut som att dagen inte bjuder på nått mer än så. Hade tänkt få "snusa bäbis" men föräldrarna till det arma barnet behagar inte svara så det blir inget "snus". ;) Förhoppningsvis en annan dag!

Nu ska jag återgå till köttbulle-stekandet! =)
Ha en bra dag!!!
Over And Out

Polar?!

Publicerad 2011-08-10 21:32:56 i Allmänt

Idag har vi varit på mässa. Det var skoj, våra underbara barn var sååå duktiga och bara hängde med då deras mamma & pappa bara kikade in massa tråk!
     Men, då vi kom till husvagnarna blev det annat ljud i källan! Oj, oj, oj vad bägge barnen hade skoj, tror vi gick i över en timme och spanade in Polar, KABE Cabby och Solifer. Polar var dock det som föll tjoppan i smaken, så det blir väl en sån! ;) *skratt*

Jag är inte uppväxt med husvagn men min älskade make är det. Det var därför förvånande att jag var väldigt överväldigad av alla husvagnar...håller med tjoppan en Polar får det nog bli! ;)

                                            
                                                        (Man ska ha husvagn...)

Nja, blir nog inget köp, trots att husvagnen vi kikade på hade både dubbelsäng & en våningsäng bredvid med inte mindre än TRE sängar på varandra, perfekt om jag får käre maken att gå med på ett tredje barn! ;) Den föll då dottern i smaken och vad gör man inte för barnens skull? *skratt*

Nä, nu blir det tv-mys med ÄLSKADE maken!!! =)
Over And Out

Tröttheten Är Vid Min Sida!

Publicerad 2011-08-09 08:03:26 i Allmänt

Jag har berättat att käre lillebror har fått ett eget rum, jag berättade även att han gör precis som tjoppan. Det vill säga; han sover bra hela natten men stiger upp väääldigt tidigt istället. Sedan har började sova i sitt rum har det varit 05.35 *pip*! Han är som en klocka!!! Men vi vet ju detta så det är bara att gå och lägga sig i tid, eller hur!? Jo, man kan tycka det. Men den här mamman verkar inte ha något förstånd! ;) Igår somnade jag nämligen inte förrän kl 00.00!!!
     Orsaken var ändå ganska bra kan jag tycka, vi satt nämligen och myste och såg film. Denna ↓


(Allt för min syster)

Satt och kände mig ofantligt förbannad på Cameron Diaz (ja hennes rollkaraktär), vilkens sida man annars alltid brukar stå på i filmer! ;) Men, jag kan dock rekomendera den. Och som alltid vill jag såklart veta vad ni tyckte om ni såg den! =)

Idag blir det, som sagt, att hänga med goda vänner! =) Hoppas att ni får en bra dag, det hade jag tänkt att ha!!!
Over And Out

Sambolös & Bullbak!

Publicerad 2011-08-08 11:36:36 i Allmänt

Idag är jag och barnen själva...vilket vi gi och för sig har varit hela helgen då maken varit flitig målare på övervåningen!
    Idag är vi dock helt utan honom då han är och hjälper sin gode far med att hugga ved, så vi får se när vi får hem honom igen.

Eftersom vi är ensamma bestämde jag mig för att jag och tjoppan skulle baka bullar nu när lillebror sover. Verkar gå ganska bra, men vi får se hur slutresultatet blir. Tjoppan är väldigt glad över detta plötsliga bullbak ialla fall och det är huvudsaken! =)


(Degen är på jäsning!)

Imorgon blir det till att besöka goda vänner, blir skoj då det var ganska länge sedan vi sågs! =)

Hoppas ni har det bra!
Over And Out

Utan Min Skrutt! =(

Publicerad 2011-08-07 08:38:56 i Allmänt

Jag har, som jag sagt förr, väldiga bekymmer med att klippa navelsträngarna till mina älskade barn, något som de gjort för länge sedan. Igår bestämde sig maken för att lillebror skulle flytta till eget rum...huga (tyckte jag)!!! Jag tycker personligen att han är sååå liten. Storasyster i huset flyttade till ett eget rum när hon var 22 månader och då valde hon det själv. Lillebror är "bara" 13 månader!
     Kan säga såhär; Lillebror sov som en stock, mamman i huset sov inte alls särskilt bra, utan låg och lyssnade efter ljud, läääänge! Det skojiga är att lillebror gör gör exakt likadan som tjoppan; sover hela natten för att sedan vakna okristerligt tidigt, 05.40!!!

Nu återstår det att se om "att sova som en stock hela natten" håller i sig, eller om det bara var ren tur att han sov. Den som lever får se helt enkelt.

Idag är det lika grått och dystert som igår, fast det regnar inte ialla fall! =) Hoppas att det håller i sig, för nu har jag vatten så det räcker i mina blommor.

Haré Bäst!
Over And Out

Uttråkad

Publicerad 2011-08-06 20:25:30 i Allmänt

Idag har vi bara varit hemma och varit, vilket jag fått dåndimpen av! Oja, jag blir så lätt rastlös så jag vet inte vart jag tar vägen...huga för mig ibland!
     Men, då tog jag tag i att fota massa olika prylar som ligger här hemma och bara ligger, mycket från när barnen var bäbisar och nu ska vi försöka få dem sålda så vi får lite mer plats här hemma! =)


(Idag har det varit tråkigt)

Min gode make har verkligen jobbat på idag! Han har nämligen målat tre fönster, samt börjat måla taket vitt uppe i vardagsrummet, det blir fantastiskt ljust och fint! =)

Mer kan jag inte berätta då det inte hänt nått mer spännande idag. Hoppas ni haft en mer händelserikdag än mig. Tur man har barnen som livar upp tillvaron! =)
     Men, man får väl se det såhär; Ibland måste man ha tråkigt för att man ska kunna uppskatta det roliga i livet! Jajjamensan, man måste vara positiv!!! =)

Over And Out

Regnigt!

Publicerad 2011-08-05 09:57:55 i Allmänt

Idag är det mulet, grått & regnigt! Vi som hade tänkt åka med svärisarna på en liten utflykt, nu får den vänta. Jaja, den som väntar på nått gott...(väntar ALLTID för länge)


("Regnet det bara öser ned...")

Tror inte att dagen blir så spännande nu när utflykten blev inställd. Men, det återstår att se. Hoppas ni får en bra dag!

Over And Out

HAN GÅR!!!

Publicerad 2011-08-03 20:17:25 i Allmänt

Äntligen! Lillebror har börjat gåååå!!! =) Lyckan är stor! Nu dröjer det inte länge förrän vi kommer att blicka tillbaka på tiden då han inte gick och längta tillbaka! ;)
     Detta har vi (läs jag) väntat på pga att tjoppan gick då hon bara var nio månader, ja jag vet, man ska INTE jämföra barn, men man kan liksom inte låta bli heller...för det är ganska skoj! Så nu, nästan prick på 13 månaders dagen går ungen, bara sådär...


(GULLUNGEN har äntligen släppt taget på allvar från alla stolar! ;)

Igår var vi tillsammans med min älskade kusin med barn samt en gammal gymnasieklasskompis med barn på ett lekland här i närheten. Oj, oj, oj vad det stojades!!! Även lillebror var totalt galen. ;) De var totala vildar och sprang runt, åkte rutchbana, klättrade, studsade studsmatta samt var överallt & hade SUPERSKOJ!!! =)
     Efter det åkte vi till en 4H-gård och "inspekterade" alla djur för att slutligen avsluta dagen med ett dopp i havet och en pizza, behöver jag skriva att barnen var trötta när vi kom hem?!? En jättetrevlig dag med andra ord!

Hoppas ni har det bäst där ute!
Over And Out

Aj Då!

Publicerad 2011-08-01 21:10:10 i Allmänt

Har visst glömt helt hur man gör när man bloggar. Har jag berättat att jag lider av svår senil demens?!? ;)
     Nä då, jag har bara lite semester från datorn. Det behövs verkligen ibland! Men, "I´m Alive"!!! Då vet ni det!

Pöss & haré bra!!
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela