Inte Utan Mina Döttrar & Son

Gift, lagomt galen trebarnsmamma!❤️ Motto: Ju mer positiva tankar du tänker, desto mer positiva dagar får du!😃👍

Jobbångest? Oja!

Publicerad 2011-10-30 11:41:32 i Allmänt

Egentligen har jag nog kommit till freds med att jag faktiskt börjar jobba imorgon, men jag hade i minst en vecka stämt av mitt sinne väldigt bra med Pär Lagerkvist dikt;

"Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen.
Nu styvnar löddrig sky
i nattens grova hand,
nu stiga skogarna
och stela höjder
så kargt mot himmelens
förkrympta valv.
Hur hårt är allt,
hur stelnat, svart och stilla!
Jag famlar kring i detta dunkla rum,
jag känner klippans vassa kant mot mina fingrar
jag river mina uppåtsträckta händer
till blods mot molnens frusna trasor.

Ack, mina naglar sliter jag från fingrarna,
mina händer river jag såriga, ömma
mot berg och mörknad skog,
mot himlens svarta järn
och mot den kalla jorden!

Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen."

Ja så kan det gå när inte haspen är på. Men, som sagt, nu känns det ok att börja. Jag har liksom förlikat mig med tanken. Men visst känns det!
     Tur att man kan sitt jobb och vet att man har kommit in det efter några timmar bara...

Idag ska vi, med hjälp av älskade pappas hjälp, åka och hämta ved hos svärfar. Det behövs, då all ved vi haft tar tagit slut av någon konstig anledning. I samma veva ska vi hjälpa kära vänner att få hem deras lekstuga.

Nu ska jag mysa med tjoppan medans lillebror sover. Ni har väl inte glömt att ställa om till vintertid?! En timme tillbaka.

Over And Out

Scharlakansfeber!

Publicerad 2011-10-26 11:39:13 i Allmänt

Jajjamensan, nu går det sånt också...får vi se om vi klarar oss eller inte! Fyra stycken barn som tjoppan träffat genom dagmamman i fredags ligger just i det! Peppar, peppar verkar det dock inte som att nån av barnen har det, men man kan aldrig vara säker... 

Idag är det kyligt och klart! Lillebror och jag har därför lekt inomhus med lego samt läst böcker, något som han börjat älska på slutet! =) Skoj tycker jag som tycker om att läsa böcker.

Kort inlägg detta...ska passa på att bara lata mig i soffan medans lillebror sover ute i vagnen! =)
Over And Out

Härligt!

Publicerad 2011-10-24 13:19:24 i Allmänt

Åh vilken mysig helg vi fick. En jättebra show av & med Jonas Gardell och sedan en helt fantastiskt middag!!! Kan säga att vi åt läääänge, vi hade ätit klart där vid 23.00-snåret, så OJA vi njöt av att få vara. Vi var hemma på söndag där vid 14.30 och fick höra att barnen skött sig galant, vilket vi redan visste! =)

Idag har vi tagit en promenad och hälsat min farmor där vi fick gott fika. Sedan bar det iväg hem och käkades lunch. Efter det slocknade lillebror i vagnen och här sitter jag och tjoppan och leker med lego. Vi bygger faktiskt ett hus!

                               
                                    (Puss på er, kan behövas såhär på måndag! ;)

Nu måste jag återgå till husebygget för tydligen går inte balkongbygget som tänkt... ;)

Kram på er!
Over And Out 

Nu Bär Det Iväg!

Publicerad 2011-10-22 10:15:08 i Allmänt

Så har dagen kommit då jag och min käre make ska få rå om varandra riktigt ordentligt! =) Min älskade, älskade pappa ska ta hand om barnen, så de går det ingen nöd på!
     Vi ska bara lösa melodikryss samt äta lunch och sedan drar vi. Ska bli så härligt, men det allra bästa tycker jag ändå hotellfrukosten är!!! =)


(MUMMA!!!)

Igår hade jag och min goda svägerska mystid tillsammans. Nu har nämligen "vuxenbadet" öppnat igen; på fredagar mellan 15.00-20.00. De spelar lugn musik, har tända ljus i hela simhallen, bjuder på grönsaker dipp samt har aromvatten i bastun så det luktar underbart! När man tillbringat 1½-2h på simhallen har man rensat huvet och det är verkligen som balsam för själen! ;)

Nä nu måste jag återgå till melodikrysset.
Tjing på er!!!
Over And Out

Grattis Lillebror! =)

Publicerad 2011-10-20 21:21:48 i Allmänt

Hipp, hipp, huuuuurra!!! Min älskade lillebror fyller år idag och vi har minsann varit till stan och kikat in den nya lägenheten samt ätit en VÅLDSAMT god chokladtårta, ursäkta mig men; "orgasm i munnen!!!" =) Mumma är det enda jag kan säga om den!!!
    Min kära farmor hängde med också, men hon tyckte nog att det var skönt när vi åkte hem. Det var nämlige ganska hög ljudnivå i deras lilla tvåa! Med fem barn samt åtta vuxna blir det lätt så. ;)

Sista kvällen ikväll då!!! Det är alltid lika underbart när man sitter på torsdagkvällen och tänker att man har eftermiddagsveckan bakom sig! =) Nu får jag rå om min älskade make heeelt själv, hela helgen dessutom! =)
     Vi ska dessutom få träffa en liten bäbis och ge henne presenter, bara man inte bli supersugen själv! ;) Nejdå, jag bara skojar.

Nä, nu ska jag lata mig en liten stund innan sängen får sällskap!
Ha en skön natt tillsammans¨!
Over And Out

...Näst Sista...

Publicerad 2011-10-19 20:27:19 i Allmänt

Jajjamensan, idag är det näst sista dagen för älskade sambo att jobba eftermiddagsvecka på hela tre månader, vilket innebär att det är en vecka närmare för mig att börja jobba...*brrrrrrr*
     Jag har insett att jag är allt närmare slutet på den här "eran" i mitt liv, buhu! Detta innebär att när jag går in i nästa fas av mitt liv, har min "hemma-med-barnen-fas" tagit slut. Det känns ofantligt sorgligt! Men givetvis kommer det att gå det med. Men att det skulle gå såhär fort, det trodde jag verkligen inte! Vill bromsa tiden och vara hemma ett år till.

Nä, nu ska vi inte gräva ned oss i detta. Vi ska tänka på det mysiga som händer i helgen istället! Jag har nämligen köpt showbiljetter och hotellrum till mig och min älskade make, så vi ska åka iväg och bara rå om varandra!! =)
     Min älskade, älskade sambo har verkligen jobbat på här hemma som en "gnu"! Målat väggar, tak, fönster samt lagt golv, för detta tycker jag att han är väl värd en myshelg med god mat & dryck!!!

Nu väntar soffan och en slapp timme! =) Ha en mysig kväll alla.
Over And Out

Föräldrakurs!

Publicerad 2011-10-18 20:15:31 i Allmänt

Anmälde mig och gode maken till en föräldrakurs som började ikväll. Känns jätteskoj!!! Mina underbara barn följde med och blev passade av våra grannars dotter, de hade skött sig sååå galant! =) När vi sedan åker hem frågar min älskade dotter:
"- Mamma, varför gick vi på kurs ikväll?"
"- Det är en föräldrakurs, så att jag blir en bättre mamma."
"- Men mamma! Du är redan en bättre mamma!"
Gissa om man blev varm i hjärtat...kärlek i massor säger jag bara!!!

Nu sover mina finaste och jag sitter i soffan och skriver av mig. Har haft en bra dag idag trots att det regnat något våldsamt ute. Mina käre make har satt fast våra nya köksskåpslucke-handtag, det blev så ofantligt fint!!!

Nu ska jag minsann ta en glass! Efter detta blir det bara slapp i min ensamhet...hoppas ni haft en bra dag!
Kramar!
Over And Out

Näääää...Vill Inte!

Publicerad 2011-10-17 20:22:50 i Allmänt

Nääää, jag vill verkligen inte åka på magsjuka!!! Har mått väldigt illa såhär på eftermiddagen och det kändes ju inte bättre att sedan hör att min älskade storebror, vilken vi umgicks med heeela gårdagen, åkt på magsjuka och legat hela natten och dagen idag! =(
     Nä, nu förtränger vi detta och ser framåt! Det finns inget som heter magsjuka här inte...

                                     
                                                  (Näääää, jag vill ICKET bli sjuk!!!)

Idag har det varit jättehärligt väder och vi befann oss ute ett tag och cyklade samt tittade på när den gode maken bytte till vinterdäck på vår mindre bil. Känns bra att han har det nu när han jobbar eftermiddag och åker hem på natten.

Nä, nu ska jag bara slappa och försöka kurera mig så gott det går, vi hörs! =)
Over And Out

Mums! =)

Publicerad 2011-10-16 20:15:33 i Allmänt

Igår hade vi minsann tjejkväll ett gäng tjejer, det var såklart supertrevligt och vi käkade chokladfondue! MUMMA säger jag!!! Detta ska vi göra om! =)
 
                     (Fantastiskt gott säger jag bara!!! =)

Idag har vi nästan varit hos älskade far hela dagen för att gratta honom på födelsedagen som egentligen är imorgon, men då han jobbar och inte vet när han slutar tog vi grattandet idag istället! =) Sedan befann vi oss ute i det UNDERBARA vädret i två timmar och bara njöt. OJ, så härligt det var; sol & gnistrande friskt!!!

Nä, nu ska jag slappa i soffan samt sakna min älskade make som jobbar sin sista eftermiddagsvecka innan han går på pappaledighet i hela tre månader.

Kram på er!
Over And Out

LOVE! =)

Publicerad 2011-10-13 20:49:36 i Allmänt

Såg en heeeelt underbar bild ute på nätet som jag bara måste lägga upp så ni får dela den med mig, den bara skriker KÄRLEK!! =) Det är en familj som fått sexlingar och erkänn; man bara vill gå in i bilden och pussa upp dem alla sex!!! Gullungar!!!


(Är inte det här kärlek så säg! =)

Idag blev också en lugn dag, tyvärr har jag haft våldsamt ont i vänster öra idag...bläää! Jag hoppas verkligen att det hade något att göra med den eländiga huvudvärk jag även haft idag och att det är borta imorgon. Är det inte det måste jag nog ringa farbror doktorn för att få örat kollat. Detta återstår alltså att se imorgon. Håll tummarna för att det är något övergående!

Nu är det "lyxfällan" som gäller...hare bäst alla!
Over And Out

Ingenting

Publicerad 2011-10-12 19:55:39 i Allmänt

Nä, det har sannerligen inte hänt mycket idag heller. Vilket är "rester" av min förkylning, jag orkar inte. Igår när vi var ute och cyklade (tjoppan cyklade, jag gick) var jag heeelt slut. Kändes som att jag spungit en mil...men, febern är som sagt borta så det är bara att härda ut den här sista delen av förkylningen! =)
  
Idag var vi och beställde handtag till våra skåpluckor, ÅH så fint det kommer att bli när de är på plats, ska ta kort sedan när allt är klart så ni får se. Det som "bara" skulle bli ett målat kakel och väggar blev i slutändan;
* Målat tak.
* Målade köksluckor.
* Målat kakel.
* Målade väggar.
* Nytt golv.
Äum, ups! ;) Men, för en billig peng fick vi ett kök vi faktiskt kan trivas fantastiskt bra i framöver! =)

Har inhandlat en "present" till min gode make bara för att han har varit så fantastiskt duktig, men det återkommer jag om senare när han fått den! =)


(Min älskade make jobbar för fullt, här med snörasskydd.)

Nu är det mysläge i soffan som gäller. Ha en skön natt tillsammans! =)
Over And Out

Roligt?!

Publicerad 2011-10-11 09:37:31 i Allmänt

Det är superskoj att vi nu gör om köket, det som är mindre roligt är att då våra skåp-luckor är borta nu blir det ett ofantligt attraktivt lekställe för vår käre lillebror som ju bekant är en riktig "pillerapa"!!!! Gaaaah, man sliter sitt hår mer än en gång om dagen vill jag lova! ;)
     Men den duktige maken är alldeles strax klar med alla luckor och då blir det inget mer "liv i luckan" ;) *ha ha ha* Det blir verkligen jättefint med vita skåpluckor! =)


(Den lille "pallervanten" i sitt essä!!! Notera även det fina golvet! =)

Idag blir det nog också en hemmadag. Vi ska bjuda min älskade mamma på lunch och något mer är inte inplanerat, vilket känns skönt.

Hoppas ni får en kalasdag idag!
Over And Out

Vilken "Pärs"!

Publicerad 2011-10-10 10:01:04 i Allmänt

Förra året, just den här tiden låg jag i en hejdundraden halsfluss i en-två veckor och var verkligen jättedålig. Nu händer det igen; influensan!!! Herregud vilken "pärs"!!!! Har legat som ett vrak en hel vecka och bara orkat göra det som verkligen har varit tvunget, dvs ta hand om barnen. Så de har verkligen haft världens sämsta morsa den här veckan! =( Men, nu idag, känns det faktiskt lite bättre. Har kvar hosta, ont i huvudet och snorighet, men det verkar som att jag ÄNTLIGEN blivit av med febern; yippie!!! =)

Idag blir det till att bara slappa bort det sista av influensan. Hoppas nu bara att den inte kommer tillbaka, men man får väl ta det lungt ett tag framöver och bara ta promenader till att börja med.

Hoppas ni har det bäst där ute!!! Här hemma har verkligen karln i huset verkligen gjort fint! =) Snart är alla luckor målade och det blir hur fint som helst. För en billig peng har vi nu ett kök vi kan stå ut med i fyra-fem år till, tills vi ska riva och göra fullständigt nytt! =)

Haré Bäst!
Over And Out

"Slutfejjat"

Publicerad 2011-10-07 21:42:56 i Allmänt

Nu har jag "avaktiverat" mitt konto på facebook. Kände att jag spenderat mycket tid på att vara där. Inte för att jag inte längre tycker att det är ett bra nätverk; "Its thá shit", kan jag tycka...just för all kontakt man faktiskt har med alla! =) Men, nu la vi ned det och går vidare...

                            
                                           (aha, nu är det facebookat färdigt...)

Är fortfarande ÅT HELVETTE SJUK!!!! Bihålorna värker, febern är inte nådig samt en hals som inte är av denna världen, varför var nån tvungen att lägga sandpapper i just min hals!? Huvudet ska vi inte tala om. Det jobbigaste är att min älskade make jobbar helg, vilket innebär två hela dagar till då jag ska vara glada mamman, som egentligen inte alls orkar!
     Nästa vecka ska jag bosätta mig i sängen! Det är det som är galet fantastiskt med att ha en sambo som har ledigveckor.

Nä, nu orkar jag inte mer, huvudet dukar för mycket...kanske är det så att avslutandet av facebook också tar på krafterna! ;) *skratt*

Over And Out

"Down Under"...

Publicerad 2011-10-06 08:09:01 i Allmänt

..."the ice".
Barn är fantastiska! Lillebror i huset har över 38 grader feber och det märks knappt, lite mer stillsam, men annars är det nästan som vanligt. Jag, som inte har feber, är heeeeelt slut och orkar knappt med mig själv!!! Har bihålor från "h*vete, tung i öronen samt snor som ständigt rinner! Jag håller verkligen tummar och tår för att den här höstförkylningen går över SNABBT!!!
     Gode maken och tjoppan är än så länge friska, något som jag hoppas de får vara också!!! Var skönt att hon fick en dag hos dagmamman igår då jag bara var ett "vrak". De hade minsann haft sagostund på biblioteket, gissa vem som var lycklig?! Det var även skönt för mig att få två timmar på soffan när lillebror sov, det behövdes...även om jag mer än gärna skulle ta emot många fler timmar av stillhet, utan att behöva göra någonting!!! Jaja, förhoppningsvis går väl det här över snart?!??

                                      
                                  (Jag & Kan Jang är för tillfället väldigt goda vänner!)

Idag blir det, med andra ord, ofantligt lungt. Tjoppan ska vara hos dagmamaman medans jag och lillebror är hemma och försöker kurera oss så gott det går.

Hare Bäst!
Over And Out

Orkeslös!

Publicerad 2011-10-03 18:37:18 i Allmänt

När vi kommit hem från goda vännen idag var det som att ALL kraft rann ur mig. Är totalt slut och orkeslös...vill INTE bli sjuk! =( Men, det verkar inte bättre än att halsen håller på att lägga av...
     Känns som att jag har hög feber, fast jag inte har det. Hmm, vi får hoppas det är något övergående som inte vill stanna länge!!!

                                                    
                                                           (Orkar inte bli sjuk!!!)

Jag antar att det bara är att "digga" läget, man får väl försöka kurera sig så gott det går med te, filtar och eldning! =) Hoppas ni mår bättre än mig.

Over And Out

Hallelujah! ;)

Publicerad 2011-10-03 09:18:30 i Allmänt

Hallelujah, det är måndag, jag har världens finaste barn och snart är det helg igen! *fniss* Veckorna rusar som bekant bara iväg! Alldeles snart (vilket betyder liiiite ångest) börjar jag jobba. Det är tur att jag verkligen trivs på mitt jobb därav vet jag att jag kommer att komma in i "rytmen" ganska fort igen.
     Det som känns ångestladdat är att min älskade make är helt NEJ på tanken om ett tredje barn, vilket betyder att det här är sista gången jag är mammaledig, sista gången jag är hemma såhär toklänge, det ger en sorgkänsla. Jag ska alltså jobba resten av livet, vilket förhoppningsvis varar ett tag till. Nä, det är sorgligt helt enkelt...


(Fantastisk fin låt!!!)

Men, vi förtränger mitt "börja-jobba-dilemma" och njuter av dagens datum istället för idag ska vi nämligen åka och hälsa på en fin mamma och hennes fina barn! =) Blir trevligt att få sitta och snacka skit några timmar! ;) Dessutom lyser solen idag, vad kan bli bättre?!

Hoppas ni har det lika bra! =)
Over And Out

Om

Min profilbild

Inte Utan Min Dotter

Är en gla´ & tokig tjej! I början av 2008 kom vår dotter, ett efterlängtat underverk! I mitten av 2010 kom vårt andra underverk, en underbar liten son! Nu senast i mitten av 2012 kom så slutligen vårt tredje underverk, världens finaste lillasyster! Dessa charmtroll fyller verkligen livet med skratt, tårar & galenskap! =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela